Сб, 2024-05-04, 10:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 14 » Порошенко закликав не будувати ілюзій щодо зменшення загрози. ВІДЕО
21:00
Порошенко закликав не будувати ілюзій щодо зменшення загрози. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко провів нараду з головами обласних державних адміністрацій щодо забезпечення мобілізації, демобілізації військових та спорудження фортифікаційних споруд вздовж лінії оборони. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що, незважаючи на неухильне виконання Україною Мінських домовленостей, є необхідність координації зусиль з проведення мобілізації, яка має забезпечити та посилити обороноздатність країни.

"Процес, який розпочався рівно місяць тому у Мінську, ні в якому разі не повинен ні у кого створити ніяких ілюзій, що загроза відійшла або зменшилась. Ситуація потребує чітких і скоординованих дій, які різко збільшать обороноздатність Збройних Сил, можливості оборони нашої держави", – сказав Порошенко.

Глава держави відзначив високий рівень виконання мобілізаційних завдань у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, Київській, Рівненській областях.

На переконання Порошенка, не менш важливим для укріплення оборонних можливостей є і процес демобілізації.

"В умовах, коли цілий рік мобілізовані, особливо під час першої хвилі мобілізації, перебувають в окопах, значна частина яких взагалі без ротації, це створює відповідний психологічний клімат. Ми маємо забезпечити ефективне відведення частини підрозділів, демобілізацію", – підкреслив президент.

Порошенко наголосив на необхідності забезпечення ефективної реабілітації тих, хто повертається з зони бойових дій.

"Маємо обговорити ті завдання, які лягають на плечі уряду, урядової агенції з питань ветеранів, Міністерства соціальної політики, обласних державних адміністрацій, військкоматів, а також можливості швидкого повернення, у разі необхідності, наших героїв, воїнів, які мають надзвичайно важливий бойовий досвід, до строю", – зауважив президент.

Глава держави наголосив на важливості спорудження ефективної лінії захисту. "Уже з урахуванням нашого досвіду, найкращих зразків проектів фортифікаційних споруд, бліндажів, розташування опорних пунктів, маємо побудувати в найкоротші терміни високоефективну, глибокоешеловану оборону", – підкреслив Порошенко.

На його переконання, кожен регіон має долучитися до спорудження укріплень. "Кожна область має зробити свій посильний внесок у фортифікаційні роботи, якщо ми не хочемо зустрічати ворога на кордоні у своєму місті", – сказав президент, додавши, що за кожною областю буде закріплена частина робіт, за терміни виконання та якість яких вона відповідатиме.

У нараді взяли участь прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк, керівники силових структур, міністерств та відомств, голови обласних державних адміністрацій.

Порошенко доручив головам облдержадміністрацій забезпечити підтримку демобілізованих військових

Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості підтримки демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО, після їх повернення до мирного життя.

"Впевнений, що проводити демобілізацію треба навчитися і це також буде іспитом для кожного з вас. Додому повертаються справжні герої, які першими кинулися захищати Батьківщину. Коли вони пішли, в нас була інша держава, інші Збройні Сили і інша якість підготовки. Маємо створити всі умови для українських героїв", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що відповідно до Указу президента від 14 січня поточного року про часткову мобілізацію, демобілізації у період з 18 березня по 1 травня підлягають 35 тисяч 300 військовослужбовців.

У першу чергу Порошенко звернув увагу на питання реєстрації та видачі посвідчень учасників АТО. "Не треба про це говорити - треба це робити. Щоб ми на сьогоднішній день найбільш шанованим героям мали можливість дати і приділити достатньо уваги, часу. Вони заслужили це, захищаючи Батьківщину і проливаючи кров", - сказав глава держави.

Президент також звернув увагу присутніх на питання повного або часткового звільнення героїв АТО від сплати комунальних послуг, забезпечення їх земельними ділянками.

Окремо глава держави акцентував на врегулюванні погашення фінансових зобов`язань учасників АТО. На його переконання, банківські установи мають піти на зустріч військовослужбовцям-учасникам АТО у вирішенні цих питань.

"Там, де є питання зі сплатою, необхідно реструктуризувати кредити, знайти порозуміння з банківськими установами. Не може бути мови про нарахування пені та штрафів", - сказав Порошенко.

Не залишилося поза увагою і питання повернення на попереднє місце роботи військових. "Це питання і обласних адміністрацій, і прокурорського нагляду, щоб не було порушено законні права громадян, коли вони повернулися і їм відмовляють у поверненні на попереднє місце роботи", - наголосив президент.

На переконання глави держави, демобілізовані військовослужбовці, що захищали територіальну цілісність та суверенітет України, мають стати і активними учасниками місцевого самоврядування. "Маємо відкрити соціальні ліфти для тих, хто прийняв рішення іти в політику для того, щоб політика оновилася, наприклад під час місцевих виборів. Це дуже важлива справа. Впевнений в тому, що якість місцевої політики значно зросте", - сказав Порошенко.

Президент підпише указ про формування мобілізаційного резерву

Президент України Петро Порошенко має намір у суботу, 14 березня, підписати указ про формування мобілізаційного резерву.

"Я сьогодні підпишу указ про внесення змін до закону України про формування мобілізаційного резерву. Всіх, хто на сьогодні добре себе показав, буде внесено в резерв першої черги. Буде налагоджено автоматичний електронний облік, і у разі, якщо перемир'я буде зруйновано, і перед Україною постане загроза військового удару і продовження військових дій, щоб ми впродовж годин відновили і наростили чисельність наших Збройних сил і боєздатність наших підрозділів", - сказав президент на зустрічі з "волонтерським десантом" Міністерства оборони України в суботу.

Як повідомлялося, одна з цілей четвертої хвилі мобілізації - формування мобілізаційного резерву для ротації військовослужбовців на АТО.

Україна наступного тижня отримає 30 броньованих "Саксонів"

Україна отримає 30 броньованих автомобілів "Саксон". Про це сказав президент України Петро Порошенко під час зустрічі з волонтерами, повідомляється на сторінці глави держави у Твіттері.

"Літаком на наступному тижні до України надійде 30 броньованих "Саксонів"", - говориться в повідомленні.

Зазначимо, що відповідно до державного замовлення на 2015 рік, з початку року на озброєння військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України надійшло 8 бронетранспортерів БТР-4Е, 20 броньованих автомобілів "Саксон", модернізований вертоліт Мі-8.

Порошенко задоволений результатами четвертої хвилі мобілізації

Президент України Петро Порошенко задоволений результатами четвертої хвилі мобілізації. Про це він сказав під час зустрічі в Києві з представниками "волонтерського десанту" Міністерства оборони України, передає УНІАН.

"Четверта хвиля мобілізації – це перша на прийнятному рівні організована мобілізаційна кампанія", - зазначив глава держави.

За його словами, на відміну від попередніх мобілізацій, у цій на порядки менший відсоток відмов, краще забезпечення та вишкіл.

Водночас, голова держави наголосив, що "сьогодні ні в якому разі не можна дати можливість ворогу перейти на новий рівень дестабілізації: їм не потрібні Луганська і Донецька області, їм потрібна вся Україна".

Порошенко висловив переконання, що органи державної та місцевої влади, мають зробити все, щоб українських воїнів, які демобілізуються, зустріли як справжніх героїв. Також необхідно налагодити для них нормальну психологічну реабілітацію, спростити процедуру отримання посвідчень учасників АТО, процедуру виділення земельних ділянок, сприяти працевлаштуванню.

Президент планує запровадити в різних відомствах співпрацю волонтерів з чиновниками на зразок Міноборони

Президент України Петро Порошенко планує запровадити в різних міністерствах співпрацю волонтерів з чиновниками на зразок тієї моделі, яка налагоджена в Міністерстві оборони. Про це глава держави заявив під час зустрічі в Києві з представниками "волонтерського десанту" Міноборони.

"Та модель, яка склалася в Міністерстві оборони - модель співпраці, вона буде розповсюджена мною всюди. Якщо вона запрацювала в Міноборони, то вона зможе працювати в інших відомствах", - переконаний Порошенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 772 | Додав: adminA | Теги: ілюзій, зменшення загрози. ВІДЕО, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ