Вт, 2024-04-30, 15:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 15 » Прикордонні пункти приєднають до системи Інтерполу. ВІДЕО
13:39
Прикордонні пункти приєднають до системи Інтерполу. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що з вересня електронні системи контролю Державної прикордонної служби України будуть уніфіковані з системами Інтерполу для розшуку злочинців. Як передає УНІАН, про це він сказав під час передачі Україні Євросоюзом технічних засобів охорони кордону на суму 7 млн євро.

Глава українського уряду зазначив, що ключовим фактором для отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом є безпека українських кордонів.

У зв'язку з цим прем'єр нагадав, що саме тому Україна почала реалізувати проект "Європейський вал", і саме для цього потрібна модернізована електронна система контролю за українським кордоном.

"Наше завдання як уряду - забезпечити всі технічні варіанти і всі технічні рішення для того, щоб безвізовий режим став реальністю в 2016 році. У тому числі в завдання Державної прикордонної служби входить уніфікація наших електронних систем контролю з системами Інтерполу для того, щоб дати можливість на основних пунктах пропуску вже у вересні перевіряти по базах даних будь-якого громадянина, який перетинає державний кордон України, на предмет того, чи є він у розшуку Інтерполу, чи його немає", - підкреслив Яценюк.

Як зазначив прем'єр, у вересні 49 пунктів пропуску повинні бути підключені до системи контролю Інтерполу для ідентифікації осіб, щоб українські прикордонники могли перевіряти інформацію про громадян, які перетинають кордон, на предмет того, чи є вони в базі даних Інтерполу.

Яценюк зазначив, що за останні кілька місяців у рамках будівництва проекту "Європейський вал" вже було побудовано більш як 100 км протитанкових ровів, 50 вишок і близько 400 км контрольно-слідової смуги.

"За цих кілька місяців нами побудовано вже сотні кілометрів протитанкових ровів, 50 веж, близько 400 км контрольно-слідувальних смуг. Далі Україна будує якісний модернізований кордон, який дасть можливість тримати контроль над українсько-російським кордоном, забезпечувати територіальну цілісність і незалежність України", - зазначив він.

Європейський Союз передав Державній прикордонній службі Українитехнічні засоби охорони кордону на суму понад 7 мільйонів євро. Як повідомляє Укрінформ, передача техніки відбулася в Окремій комендатурі охорони та забезпечення ДПСУ за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, голови представництва ЄС Яна Томбінського та першого заступника голови Держприкордонслужби Василя Серватюка.

Серед переданої техніки – 142 автомобілі підвищеної прохідності Volkswagen Amarok, 51 пасажирський мікроавтобус, 142 тепловізори, а також 36 захищених ноутбуків.

Нагадаємо, проект "Стіна" (також відомий як "Європейський вал") передбачає цілий комплекс інженерних споруд, а саме: прикордонні стовпи, що визначають лінію кордону, протитанковий рів, бруствери, контрольно-слідову смугу завширшки 4 м, а також рокадну дорогу, призначену для пересування загонів прикордонної служби. Крім того, буде встановлено паркан, датчики та відеокамери. Проект облаштування державного кордону має бути реалізовано протягом 3 років.

Зазначимо, Україна планує звести три лінії оборонних споруд на лінії розмежування з окупованими районами Донбасу. Вартість робіт – близько мільярда гривень.

На реалізацію проекту "Європейський вал" з облаштування українсько-російського кордону вже витрачено 160 млн грн, повідомив Яценюк.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: системи Інтерполу. ВІДЕО, прикордонні пункти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ