Сб, 2024-05-04, 15:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 31 » Псевдо-"Батьківщину" все ж таки викреслили із списків на Львівщині, на Київщині скасували реєстрацію
20:12
Псевдо-"Батьківщину" все ж таки викреслили із списків на Львівщині, на Київщині скасували реєстрацію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За кілька годин до початку голосування фальшиві списки "Батьківщини" було знято з виборів до Львівської облради.

У неділю о 4 годині ранку Апеляційний суд Львівської області задовольнив відповідну скаргу партійного осередку "Батьківщини", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

- В Україні проходять вибори до місцевих органів влади
- ТВК скасувала реєстрацію клону "Батьківщини" на Київщині
- ЦВК відмовила "Батьківщині" в задоволенні скарги на бездіяльність Київської обласної виборчої комісії

Згідно з рішенням суду, у виборчому бюлетені навпроти партії "Батьківщина" буде примітка "вибув".

Як відомо, раніше обласна виборча комісія зняла з реєстрації фальшиві списки "Батьківщини" до Львівської облради.

Після цього колишній партієць Євген Буба подав позов до Львівського окружного адміністративного суду скасувати це рішення облвиборчкому, і в суботу суд задовольнив його позов.

У той же час спостерігачі від організації "Опора" повідомляють, що рішення суду створило хаос на виборчих дільницях у Львові та області. За даними організації, члени міського виборчкому Львова роз'їхалися по дільничним комісіям, щоб розвезти рішення суду.

Крім того, багато дільничних комісій тимчасово припинили доступ виборців до дільниць, щоб проштампувати бюлетені за партійними списками до облради.

У свою чергу, голова Львівського обласного виборчкому Микола Щур заявив, що не всі дільничні комісії встигли поставити на бюлетенях штампи "вибув", повідомляє прес-служба виборчкому.

Щур звернувся до виборців із закликом бути уважними і контролювати наявність на бюлетені штампа. У разі відсутності такої позначки він рекомендував звертатися до членів ДВК з вимогою поставити таку відмітку.

За даними Щура, жодних інших ускладнень у роботі дільничних комісій у Львівській області не виявлено.

Також було скасовано реєстрацію кандидатів від фальшивого осередку "Батьківщини" на виборах в Київську облраду.

ТВК скасувала реєстрацію клону "Батьківщини" на Київщині

Таке рішення ТВК ухвалила на вечірньому засіданні 30 жовтня, повідомив голова легітимної Київської обласної партійної організації "ВО "Батьківщина" Костянтин Бондарєв.

"Це рішення ТВК - за день до виборів - свідчить про одне-єдине: влада навмисно роздула конфлікт довкола нашої партії, влаштувала фарс у судах та органах юстиції", - передає слова Бондарєва прес-секретар Київської обласної парторганізації "Батьківщини".

"Через злочинні дії влади справжня "Батьківщина" фактично усунена від місцевих виборів на Київщині. Попри те, що списки псевдо-"Батьківщини" скасовано, ми все одно не зможемо взяти участь у виборчих перегонах до облради", - заявив Бондарєв.

"Але влада неодмінно за це ще відповість, тому що порушено не лише наші права. В першу чергу, порушено права українських громадян, яких влада свідомо позбавила альтернативи", - впевнений він.

Бондарєв наголосив: "Батьківщина" не визнає результатів виборів на Київщині, тому що опозиція не змогла взяти участь у перегонах".

Раніше повідомлялося, що 28 жовтня Окружний адміністративний суд Києва виніс постанову, якою скасував постанови Київської обласної територіальної виборчої комісії про реєстрацію кандидатів у Київську обласну раду від нелегітимної "Батьківщини".

Територіальна виборча комісія мала, у зв'язку з цим рішенням суду, скасувати реєстрацію нелегітимної "Батьківщини".

У суботу заступник глави Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна заявила, що результати виборів у Київську облраду можуть бути визнані недійсними, якщо регіональний тервиборчком не скасує реєстрацію списку "клону" партії "Батьківщина".

ЦВК відмовила "Батьківщині" в задоволенні скарги на бездіяльність Київської обласної виборчої комісії

ЦВК відмовила Київській обласній організації партії "ВО "Батьківщина" у задоволенні скарги на дії Київської обласної виборчої комісії.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, о 23.00 у суботу голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал провів друге за день засідання ЦВК.

На ньому було розглянуто скаргу Київської обласної організації "Батьківщини", яка надійшла 30 жовтня, у переддень виборів.

У ній київська "Батьківщина" просила визнати бездіяльність Київської обласної виборчої комісії в зв'язку з нерозглядом звернень облорганізації "Батьківщини" щодо:

- скасування постанови Київської ОВК від 6 жовтня про реєстрацію кандидатів у депутати Київської облради в одномандатних мажоритарних виборчих округах №9 - Добрянського В.О. та №63 - Мороза А.Є.;

- скасування постанови від 2 жовтня про реєстрацію виборчого списку кандидатів у депутати облради в багатомандатному виборчому окрузі, поданих Київською обласною організацією партії "ВО "Батьківщина" у частині реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Київської облради 31 жовтня.

ЦВК просили розглянути документи, щодо яких Київська облорганізація партії "ВО "Батьківщина" зверталася до Київської обласної виборчої комісії.

ЦВК встановила, що 30 жовтня Київська ОВК на засіданні розглянула звернення Київської обласної організації партії "ВО "Батьківщина" щодо скасування своїх згаданих постанов від 2 жовтня та від 6 жовтня.

За результатами розгляду Київська обласна виборча комісія ухвалила рішення про скасування постанови від 2 жовтня про реєстрацію виборчого списку кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Київської облради, поданий Київською обласною організацією партії "ВО "Батьківщина" у частині реєстрації в багатомандатному виборчому окрузі 35 осіб.

У задоволенні вимог щодо скасування постанови Київської ОВК від 6 жовтня в частині реєстрації кандидатів у депутати в одномандатних мажоритарних виборчих округах Анатолія Мороза та Володимира Добрянського Київська обласна виборча комісія відмовила.

"Бездіяльності з боку Київської обласної виборчої комісії не встановлено. Тому підстави для задоволення скарги відсутні", - повідомляє ЦВК.

Тож Центрвиборчком відмовив справжній Київській обласній організації партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у задоволенні скарги.

Місцеві вибори, зокрема на Київщині, почнуться вранці у неділю, 31 жовтня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 958 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ