Сб, 2024-04-20, 01:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 3 » Сайт Wikileaks убили, але він "воскрес" і переїхав
12:08
Сайт Wikileaks убили, але він "воскрес" і переїхав
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сайт Wikileaks.org, на якому публікувалися секретні документи Пентагону і Держдепартаменту США, перестав працювати. Вранці у п'ятницю 3 грудня сайт став недоступним для користувачів.

На самому сайті повідомляється, що він переїхав до Швейцарії: http://wikileaks.ch

- Міноборони Канади заборонило співробітникам читати документи з WikiLeaks
- Європейці добирають слова не ретельніше за американських дипломатів

У мікроблозі проекту на "Твіттері" повідомляється, що домен Wikileaks.org "убитий американським сервісом EveryDNS.net", який надає послуги DNS. За заявою WikiLeaks, підставою для цього стали DDOS-атаки на сайт, передає "Інтерфакс-Україна".

На сайті EveryDNS.net розміщене повідомлення, яке підтверджує, що сервіс надавав сайту DNS-адреси до 2 грудня і що зараз надання послуг сайту перервано відповідно до правил сервісу.

"Wikileaks.org став мішенню кількох DDOS-атак, що можуть завдати збитку стабільності сервісу EveryDNS.net, який забезпечує доступ до більш ніж 500 тис інших сайтів", - сказано в повідомленні.

Раніше компанія Amazon, сервери якої були домашніми для WikiLeaks з початку поточного тижня, перестала надавати проекту хостинг.

29 листопада хакер, відомий під ім'ям The Jester, узяв на себе відповідальність за атаку на сервер WikiLeaks, яка сталась 28 листопада за декілька годин до публікації чергової порції секретних документів.

Міноборони Канади заборонило співробітникам читати документи з WikiLeaks

Заборону на ознайомлення з американськими дипломатичними документами, розсекреченими на інтернет-сайті WikiLeaks, ввело для своїх співробітників міністерство оборони Канади.

У спеціальному повідомленні, поширеному серед співробітників, керівництво міністерства вимагає "не використовувати в робочий час комп'ютери для переходу на інтернет-сайт WikiLeaks або будь-які інші інтернет-сайти, що містять подібну інформацію", передає NEWSru.com.

Невиконання цієї вимоги, вказується у меморандумі, буде прирівняно до "несанкціонованого використання" інтернет-підключень у міністерстві оборони, внутрішньої інформаційної мережі і інших мережевих ресурсів. Група військових фахівців з інтернет-технологій стежитиме за всіма спробами ознайомитися з матеріалами на цих інтернет-сайтах і інформуватиме безпосередніх керівників тих співробітників, хто буде помічений з такими спробами.

Оскільки частина документів може носити гриф секретності, викачування такої інформації і перегляд її на комп'ютерах може розцінюватись як порушення правил безпеки.

Як заявив журналістам представник міністерства оборони, співробітникам цього відомства не рекомендується намагатися зайти на ці інтернет-сайти і зі своїх особистих комп'ютерів.

Міністерство оборони побоюється, що доступ до цієї інформації може обернутися тим, що урядові комп'ютери виявляться зараженими вірусами. Крім того, існують побоювання з приводу того, що хтось зможе збирати і використовувати в своїх цілях інформацію про відвідувачів інтернет-сайту".

Європейці добирають слова не ретельніше за американських дипломатів

Президент Єврогрупи Жан-Клод Юнкер заявив, що європейські дипломати шлють з Вашингтона такі ж неприємні депеші, як і їх американські колеги, чиє листування було розсекречене сайтом WikiLeaks, передає РИА "Новости".

За словами Юнкера, його не дивує той факт, що дипломати пишуть в свої уряди про країни, в яких вони працюють, саме таким чином, як це показано в листуванні, розсекреченому на сайті WikiLeaks.

Як відзначив голова Єврогрупи, для нього не є відкриттям, коли американський посол повідомляє своєму уряду про те, що ті або інші події в Європі не цілком відповідають політиці і очікуванням Вашингтона. "Я сам отримую депеші від європейських послів у Вашингтоні, і їх повідомлення написані у формі не набагато ввічливішій, ніж дипломатичні листи американських послів", - говорить Юнкер.

В той же час, за його словами, він шокований тим, що деякі документи, опубліковані сайтом WikiLeaks, містять інформацію, яка може загрожувати життю людей.

Нагадаємо, 28 жовтня WikiLeaks опублікував службове листування американських дипломатів з Держдепартаментом США. Документи описують події у багатьох країнах, а також дії і поведінку ряду світових лідерів. При цьому дипломати у вільній манері відгукуються про тих або інших лідерів, деколи використовуючи неприємні для описуваних осіб вислови.

Секретні документи Пентагону і Держдепартаменту США, оприлюднені в результаті витоку, публікувалися на сайті Wikileaks.org, проте архіви до моменту закриття не були викладені повністю.

Головний підозрюваний у витоку секретних документів Пентагону і держдепартаменту США, що потрапили на веб-сайт WikiLeaks, - рядовий американській армії Бредлі Меннінг - може бути засудженим на 52 роки в'язниці.

Крім того, 20 листопада шведська власта видали міжнародний ордер на арешт засновника сайту WikiLeaks, 39-річного громадянина Австралії Джуліана Ассанджа. Його підозрюють у згвалтуванні і домаганнях. Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук.

Сам Ассанж відкидає звинувачення на свою адресу, вважаючи їх "брудною кампанією" спецслужб для його дискредитації у зв'язку з діяльністю сайту WikiLeaks, який публікує секретні документи.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1132 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ