Пт, 2024-05-03, 02:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 2 » Систему безпеки Одещини держохорона посилила
15:57
Систему безпеки Одещини держохорона посилила
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Відучора систему безпеки в шести портах Одеської області посилили міліціонери держохорони. Тепер у торговельних портах Одеси, Іллічівська, Рені, Ізмаїла, Білгорода-Дністровського та Южного з'являться майже 30 стаціонарних постів і шість цілодобових автопатрулів. Як повідомляє прес-служба Одеської облУВС, такі заходи пов'язані із ситуацією в країні в цілому, адже порти – стратегічно важливі об'єкти.

У середу близько дев'ятої ранку на Митній площі перед центральною прохідною Одеського порту відбулося перше розведення охорони. "Їхній командир, підполковник Антонюк, роздав накази, і хлопці приступили до виконання своїх обов'язків", – розповіли "Сегодня" співробітники порту і зазначили, що на їхню роботу це ніяк не вплинуло.

За словами начальника прес-служби облУВС Володимира Шаблієнка, держохорона буде виконувати ті ж самі функції, що й приватна охоронна структура, але тільки з можливістю застосовувати зброю. "Державна служба охорони при ГУМВС – це єдина охорона, у якої є право на носіння та застосування вогнепальної зброї. Її співробітники візьмуть під охорону всі порти області, контролюватимуть в'їзд і виїзд товарів", – пояснив Шаблієнко.

А в прес-службі Адміністрації морських торговельних портів України підкреслили, що охорона міліції не змінила "приватників", а посилила їх. "Якщо держава визнала ці заходи необхідними, отже, так треба", – зазначила співробітник прес-служби АМТП Олена Гиряєва і додала, що порти працюють у звичайному режимі.

На думку експерта морської галузі Володимира Зайкова, посилення охорони портів зараз не завадить. "Служба охорони повністю забезпечувала безпеку, правда, і це тимчасове посилення знадобиться. Хоч і про існування реальних загроз терактів або напади на порти говорити поки що зарано", – сказав експерт.

Водночас у профспілці працівників морського транспорту нарікають, що загроза може виходити від "непідконтрольної діяльності" приватного "Контейнерного терміналу "Іллічівськ". За словами заступника голови профспілки Юрія Дмитрієва, термінал нібито пов'язаний з російськими олігархами.

"Я не думаю, що у нової охорони буде право оглядати судна і контейнери, в яких можуть провозити заборонені предмети. Ми хотіли повернути це контейнерне господарство у власність держави, адже до переходу в приватні руки воно приносило дві третини прибутку порту. Ми виграли суди двох інстанцій, але потім хтось подав позов у відповідь і зажадав залишити термінал за приватною компанією", – розповів Юрій Дмитрієв.

Нагадаємо, 26 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що спілкувався з керівництвом Одеської області та обговорив питання забезпечення правопорядку в Одесі. "Основа охорони порядку - це нова сильна міліція, ...загін спеціального призначення добровольців "Шторм" МВС і ДСО. ДСО буде допомагати в Одесі охороняти громадський порядок і взаємодіяти з охоронними компаніями та патріотичними рухами, які без зброї", - повідомив міністр. Глава МВС заявив, що периметр морських портів охоронятимуть співробітники МВС і ДСО, "наглухо витіснивши звідти приватні компанії".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: держохорона посилила, систему безпеки Одещини
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ