Пт, 2024-03-29, 01:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 18 » Табачник не бажає "зраджувати своїх" - йти геть
15:17
Табачник не бажає "зраджувати своїх" - йти геть
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Міністр освіти і науки Дмитро Табачник не має наміру подавати у відставку. Про це він сказав журналістам, повідомляють "Українські новини".
"Негарним було б жестом зрадити після виборів своїх прихильників", - сказав міністр.

Табачник підкреслив, що політична й державна діяльність абсолютно різняться, й не можна звинувачувати його як міністра в тому, що раніше він висловлював свої політичні погляди.

"Сьогодні поставити за провину жодного поганого рішення мені за 3 робочі дні на посаді міністра освіти не може ніхто", - сказав він.

Водночас міністр зазначив, що спокійно ставиться до реєстрації проекту постанови про його звільнення у Верховній Раді.

"Нехай голосують", - сказав він.

Табачник вважає, що такі ініціативи є частиною нормального демократичного процесу.

При цьому він нагадав, що сам неодноразово реєстрував проекти постанов про звільнення колишнього міністра освіти і науки Івана Вакарчука, проте вони жодного разу не набирали достатньої підтримки при голосуванні в парламенті.

Призначення Табачника міністром освіти відразу ж зустріло опір мас. І якщо українські націоналісти вже давно, не приховуючи, висловлювали свою нелюбов до цього політика, їхнє обурення не стало несподіванкою. То, в підсумку, днями з'ясувалося, що у Табачника є супротивники і серед "своїх". Ганна Герман заявила про необхідність відставки цього міністра. Зокрема, заступник голови Адміністрації президента

Ректори державних вишів закликають Януковича не вестися на провокації: Табачник - чудовий міністр

Тим часом ряд діячів науки і культури адресували президенту України Віктору Януковичу, прем'єр-міністру України Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину звернення, у якому йдеться, що ректори провідних українських вищих навчальних закладів, діячі науки, освіти та культури підтримують призначення Табачника на посаду міністра освіти і науки і вважають пропагандистську кампанію проти його діяльності на цій посаді спекуляцією "певних політичних сил", передає "Інтерфакс-Україна".

Представники інтелігенції впевнені, що діяльність Табачника на посаді глави Міністерства освіти і науки буде сприяти належному розвитку української освіти і науки.

"Ми вважаємо його (Табачника - ред.) саме тим державним діячем, який може забезпечити відродження вітчизняних освіти і науки", - йдеться у зверненні.

Автори документа дають позитивну оцінку роботі Табачника на посаді віце-прем'єра в урядах Януковича, спрямовану на поліпшення ситуації в освіті.

"Завдяки позиції Д. В. Табачника освіта була вільна від тоталітарної ідеологізації, яка несумісна з нормами існування демократичного суспільства і оголошеним курсом на європейську інтеграцію", - зазначають діячі науки.

Вони вітають намір міністра повернути зовнішньому тестуванню його справжні функції і автономію ВНЗ, що "дасть останнім можливість відбирати за допомогою визначених ними самими правил абітурієнтів з достатнім рівнем підготовки, що стане запорукою підготовки висококваліфікованих майбутніх наукових діячів".

Крім того, автори звернення висловили підтримку декларованому Д. Табачником забезпеченню вільного вибору мови для навчання всіх рівнів, тестування та складання іспитів.

"Для нас очевидно, що пропагандистська кампанія проти призначення Д. Табачника спекулятивно роздувається певними політичними силами і об'єктивно спрямована проти відродження освіти і науки України. Цілком очевидно, що політизація освіти і науки є згубною для розвитку України, і ми підтримуємо, як і більшість діячів освіти і науки, всі дії міністра, спрямовані на поліпшення ситуації, яка наближається до катастрофічної", - підкреслюють представники інтелігенції.

Вони запевнили, що зроблять все можливе, щоб "курс реформ Д. В. Табачника був якомога швидше реалізований, що має вивести освіту і науку України на якісно новий рівень розвитку".

Звернення підписали ректори Київського національного університету ім. Шевченка Леонід Губерський, Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" Михайло Згуровський, Національного авіаційного університету Михайло Кулик, Національного медичного університету ім. Богомольця Анатолій Москаленко, Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі, Київського національного університету будівництва і архітектури, голова Ради ректорів Київського регіону Анатолій Тугай, Національного університету харчових технологій Анатолій Українець, Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі Олександр Покращук, Академії муніципального управління Володимир Присяжнюк, Київського національного університету технологій та дизайну Олег Волков , Національного університету фізичного виховання і спорту Володимир Платонов, Херсонського державного морського інституту Володимир Ходаковський, в.о. ректора Київського національного лінгвістичного університету Мирослав Соловей.

Крім того, звернення підписали ректори Київського національного університету театру, кіно і телебачення Олексій Безгін, Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Василь Чернець, Київського інституту музики ім. Глієра Олександр Злотник, Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв Олександр Чуміхін, директор училища хореографічного мистецтва Андрій Лягущенко, генеральний директор, художній керівник Театру російської драми ім. Лесі Українки Михайло Резнікович.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1249 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ