Пт, 2024-05-03, 06:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 20 » У руки сирійських повстанців потрапила зброя з РФ
09:17
У руки сирійських повстанців потрапила зброя з РФ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Влада Лівії забезпечує Вільну сирійську армію легким і стрілецьким озброєнням, в тому числі російськими зенітно-ракетними комплексами "Голка", отриманими ще режимом Муамаром Каддафі, пише газета "КоммерсантЪ". Експерти попереджають, що небезпека потрапляння грізного арсеналу до рук ісламських радикалів стрімко зростає.

За даними британської газети The Sunday Times, таємні поставки озброєнь з Лівії набули масштабного характеру. Як стверджують поінформовані джерела, зброя доставляється лівійцям через ліванський порт Тріполі.

Досі ліванські військові повідомляли лише про один перехоплений контейнеровоз з вантажем лівійської зброї. Однак, за відомостями західної преси, з тої пори до берегів Лівану безперешкодно підходили ще не менше семи судів, завантажених лівійською зброєю.

Політики неодноразово попереджали про необхідність створення міжнародних механізмів контролю над арсеналами Каддафі, які перейшли до лівійських повстанців після падіння режиму полковника. Торік експерти із США намагалися на місці вивчити арсенали, але їм показали лише близько 5 тис ракет. Місцезнаходження решти озброєння нова влада приховує.

Про озброєння сирійських повстанців минулого тижня розповів агентству Reuters ірландець лівійського походження, який зараз воює в Сирії проти урядових військ президента Башара Асада. Хусам Наджар родом з Дубліна, рік тому він воював снайпером в загоні повстанців, які боролися проти Каддафі. Зараз він очолює загін в Сирії, що складається в основному з сирійських повстанців, а також з іноземних бойовиків.

За його словами, лівійські фахівці надають допомогу сирійським повстанцям в галузі логістики, гуманітарних питань та обслуговування важкого озброєння. Вони працюють на тренувальних військових базах, де навчають сирійців тактиці ведення бою.

Наджар зізнався, що, коли потрапив у розташування ВСА, був вражений, виявивши, наскільки дезорганізовані і погано озброєні сирійські повстанці. За його словами, він мало не плакав, коли побачив їх зброю - абсолютно марна в умовах ведення сучасної війни. У розпорядженні повстанців в основному була зброя, що залишився від війни в Іраку. Однак, підтвердив боєць повідомлення західних ЗМІ, саме в цьому питанні лівійці допомогли виправити становище.

Протягом декількох місяців після прибуття Наджара в Сирію, за його словами, арсенал повстанців покращився в п'ять разів. Бійці, зокрема, отримали зенітні знаряддя і снайперські гвинтівки з Лівії.

Хусам Наджар також розповів, що підрозділи, що борються під прапорами Вільної сирійської армії, погано скоординовані і розкидані на великій території без усякого зв'язку один з одним. На його думку, однією з найбільших проблем є відсутність єдності серед повстанців.

У Сирії від березня 2011 року триває конфлікт між прихильниками і супротивниками правлячого режиму Башара Асада, який переріс у повноцінну громадянську війну. Жертвами сутичок, за даними правозахисних організацій, стали понад 20 тис людей. Загальна кількість біженців із Сирії досягла майже 150 тисяч.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: зброя з РФ, руки сирійських повстанців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ