Ср, 2024-05-01, 21:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 2 » Україна і Китай підписали 13 угод Україна і Китай підписали 13 угод
15:21
Україна і Китай підписали 13 угод Україна і Китай підписали 13 угод
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

   Президент Віктор Янукович і голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао підписали спільну заяву щодо підвищення рівня українсько-китайських відносин. Підписання документа відбулося сьогодні в Пекіні в рамках державного візиту президента України до Китаю, передає УНІАН.

Окрім цього, Україна і Китай підписали 13 документів з актуальних питань розвитку політичної і економічної співпраці. Серед них, зокрема, підписані Основні напрями українсько-китайських відносин (дорожня карта) на 2010-2012 рр.

Також Кабінет міністрів України і уряд КНР уклали угоду про співпрацю в області захисту і карантину рослин. Окрім цього підписана програма українсько-китайської співпраці в області дослідження і використання космічного простору в мирних цілях на 2011-2015 роки.

Державна митна служба України і Державна митна адміністрація Китаю підписали протокол про взаємну допомогу в перевірці достовірності задекларованої вартості товарів.

Також український і китайський уряди домовилися про надання українській стороні безкоштовної допомоги. Окрім цього, було підписано ще декілька інвестиційних угод щодо розвитку української енергетичної сфери.

Голова КНР упевнений, що відносини країн вийдуть на новий рівень

Голова Китайської народної республіки Ху Цзіньтао упевнений, що візит президента Віктора Януковіча до Китаю виведе на вищий рівень двосторонні відносини.

"Я глибоко переконаний, що ваш нинішній візит слугуватиме сильним поштовхом до подальшого посилення взаєморозуміння, а також дружби між Китаєм і Україною, і виведе наші відносини дружби і співпраці на вищі рівні", - сказав він на зустрічі з президентом України в Пекіні в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому він зазначив, що в Китаї високо оцінюють позицію українського президента щодо того, що співпраця з Пекіном є пріоритетом для Києва.

Лідер КНР особливо підкреслив, що таку позицію Віктор Янукович висловлював і до вступу до посади президента України. "Я вельми ціную цей час і години спілкування з вами", - додав Ху Цзіньтао. Він привітав українського президента від імені китайського уряду і китайського народу.

У свою чергу, Янукович зазначив, що Україна "багато років з великою зацікавленістю і доброзичливістю дивиться як ви (Китай - ред.) розвиваєте сучасну і сильну країну".

Зустріч Віктора Януковича і Ху Цзіньтао проходить в розширеному форматі в "Будинку народного зібрання". У Китаї на головній вулиці Пекіна Чананьцзі біля імператорського палацу поставлений державний прапор України.

Президент привіз до Китаю майже всіх міністрів

Сьогодні президент України почав державний візит в Китайську Народну Республіку.

Візит проходить на запрошення голови КНР Ху Цзіньтао і, за інформацією прес-служби президента, сприятиме активізації подальшого українсько-китайського діалогу на вищому рівні, виведенню українсько-китайських відносин на рівень стратегічного партнерства, створенню політичного ґрунту для подальшого розвитку двосторонньої співпраці у всіх сферах, що становлять взаємний інтерес для обох країн, і досягненню домовленостей з керівництвом КНР про активізацію взаємодії в перспективних галузях економіки, а також в торгівлі і інвестиційній сфері.

У складі офіційної української делегації до Китаю також прибули голова Адміністрації президента України Сергій Льовочкін, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, міністр палива і енергетики Юрій Бойко, міністр оборони Михайло Єжель, міністр промполітики Дмитро Колєсніков, міністр культури і туризму Михайло Куліняк, міністр економіки Василь Цушко, міністр вуглепрому Юрій Ященко, голова Нацбанку Володимир Стельмах, голова Союзу промисловців і підприємців і голова держкомісії при президентові з питань розвитку і реформування оборонно-промислового комплексу Анатолій Кинах.

Крім того, разом з українськими високопосадовцями в КНР прибули понад 80 представників українських ділових кіл і керівників провідних вітчизняних підприємств.

Візит Януковича в КНР триватиме до 5 вересня. Зокрема, сьогодні в Пекіні заплановане проведення комплексних переговорів з головою КНР Ху Цзіньтао і зустрічі з головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників КНР У Банго і прем'єром Державної ради КНР Вень Цзябао.

Голова держави також виступить на українсько-китайському бізнес-форумі, участь в якому братимуть провідні представники ділових кіл України і Китаю.

Окрім цього, передбачається урочиста церемонія передачі президентом України Національній бібліотеці Китаю копії факсиміле Пересопницького Євангелія.

4 вересня президент України відвідає спеціальний адміністративний район Китаю Сянган (Гонконг), а 5 вересня - Шанхай. У ході візиту до Сянган передбачено проведення переговорів з главою Сянгана Дональдом Цангом. Янукович також візьме участь в бізнес-ланчі з провідними підприємцями Гонконгу, ознайомиться з портовим господарством, враховуючи контейнерні термінали, відвідає гонконгcьку біржу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1056 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ