Пт, 2024-05-03, 07:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 9 » ВАСУ позбавив брата Балоги і Домбровського депутатських мандатів
04:32
ВАСУ позбавив брата Балоги і Домбровського депутатських мандатів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських мандатів Павла Балогу та Олександра Домбровського. Про це написав народний депутат Віктор Балога на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно Вищий адміністративний суд виніс рішення щодо Павла Балоги. "Судді" постановили: визнати відсутність повноважень депутата; визнати відсутність статусу народного депутата; визнати необхідність проведення повторних виборів на 71 окрузі; скасувати відповідну постанову ЦВК про реєстрацію Павла Балога депутатом", - написав він.

Віктор Балога повідомив, що це остаточне рішення і також воно стосується й Домбровського.

"Тобто вперше в історії України, в неконституційний спосіб у законно обраного депутата повноваження відбирає суд, а не народ, який їх надав. Тому вибори в цій країні перетворилися на чисту формальність, бо депутатів уже можна "призначати" в судах", - пише Віктор Балога.

"І ви знаєте, це вже не політика. Це навіть не юриспруденція. Це розбори, в які втягують державу і народ. А до "суддів" питань немає – весь світ уже побачив, що судова гілка влади в Україні відсутня", - наголошує він.

Раніше "Єдиний центр" заявив про намір влади переглянути результати виборів до Верховної Ради у 71-му виборчому окрузі на Закарпатті, де переміг Павло Балога – брат екс-міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги.

Адвокат Павла Балоги Роман Поворозник у коментарі УНІАН повідомив, що 7 лютого Вищий адмінсуд відкрив провадження за позовом народного депутата 6-го скликання Юрія Кармазіна до Центральної виборчої комісії, Павла Балоги та Олександра Домбровського, який балотувався в 11-му виборчому окрузі.

У той же час за даними "Інтерфакс-Україна", позов був поданий Кармазіним, Євгеном Углем та Анатолієм Дацьким.

"Суд при підготовці цієї справи до розгляду грубо порушив вимоги чинного законодавства про підсудність, оскільки справу має розглядати Київський апеляційний адміністративний суд. Позов заявлений особою, яка не має процесуальної дієздатності з цієї категорії справ, оскільки Кармазін не був кандидатом у народні депутати в 11-му і 71-му округах", - сказав Поворозник.

Раніше повідомлялося, що екс-глава МНС Балога пояснив втечу свого брата з фракції Партії регіонів самозахистом.

Нагадаємо, Павло Балога, який був обраний в мажоритарному окрузі, приєднався до фракції Партії регіонів у Верховній Раді, проте через кілька днів оголосив про рішення вийти з неї.

ЦВК визнала Домбровського обраним народним депутатів 11 листопада 2012 року. Однак при підведенні офіційних результатів виборів член ЦВК Юлія Швець зажадала визнати неможливим встановити результати виборів, зокрема, в окрузі № 11 (Вінниця). Цю пропозицію не підтримали члени ЦВК, призначені за квотою Партії регіонів, і в результаті за неї проголосували лише 6 членів комісії при необхідних 8-ми.

15 листопада 2012 ВАСУ підтвердив законність результатів виборів в 11-му окрузі, де народним депутатом був обраний самовисуванець Домбровський (позафракційний).

Магера розкритикував рішення ВАСУ по депутатам: строк вже давно пропущено

Рішення Вищого адмінсуду про позбавлення депутатських мандатів Павла Балоги і Домбровського суперечить низці норм законодавства, заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає "Українська правда".

"По-перше, строк звернення до суду щодо дій ОВК про підсумки голосування і дій ЦВК про результати виборів в мажоритарному окрузі становить 5 днів за Кодексом адміністративного судочинства. Цей строк пропущений давно. Уже 4 місяці минуло від дня голосування", - зауважив він.

"По друге, після реєстрації депутатів і закінчення строку на судове оскарження обидва депутати склали присягу у ВР і набули повноважень народних депутатів України. Цей момент у юридичній площині є незворотним", - наголосив заступник голови ЦВК.

Крім того, він нагадав, що підстави дострокового припинення повноважень народного депутата України є визначені в статті 81 Конституції. Таких підстав лише 6.

Стаття 81 Конституції передбачає, що повноваження народних депутатів України припиняються одночасно з припиненням повноважень Верховної Ради України.

Повноваження народного депутата України припиняються достроково у разі:

1) складення повноважень за його особистою заявою;

2) набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього;

3) визнання його судом недієздатним або безвісно відсутнім;

4) припинення його громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України;

5) смерті.

Рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України приймається більшістю від конституційного складу Верховної Ради України.

У разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження народного депутата України припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду.

Яценюк: брата Балоги і Домбровського позбавили депутатського мандата через відмову примкнути до фракції ПР

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що основною причиною припинення депутатських повноважень Павла Балоги і Домбровського Вищим адміністративним судом України (ВАСУ) є їх відмову вступити у фракцію Партії регіонів.

"Один депутат, який вийшов з фракції Партії регіонів (Павло Балога) - у нього відразу відібрали мандат. А другий депутат (Домбровський), коли ми просили, щоб йому не видавали мандат, коли були порушення під час виборів - вони йому видали мандат в обмін на вступ до Партії регіонів. Він не вступив - у нього відібрали мандат ", - сказав Яценюк в ефірі телеканалу "Інтер" в п'ятницю 8 лютого.

Нагадаємо, в Об'єднаній опозиції заявляли, що члени ЦВК стали співучасниками кримінального злочину, яким узаконили крадіжку голосів виборців на 11 -му мажоритарному окрузі, визнавши перемогу Домбровського.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 953 | Додав: abel | Теги: омбровський, Балога, депутатський мандат, позбавив
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ