Пт, 2024-05-03, 23:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Листопад » 11 » Влада не розпускатиме добровольчих батальйонів
17:36
Влада не розпускатиме добровольчих батальйонів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що інформація про намір влади розпустити добровольчі батальйони не відповідає дійсності.

"Неправда, що є команда президента розпустити батальйони. Навпаки. Обговорюючи питання про батальйони - ми розглядали з президентом моделі оптимального забезпечення розвитку добровольчих батальйонів МВС", - написав міністр на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 11 листопада.

За словами Авакова, найбільш підготовлені бойові підрозділи повинні отримати як найвищу ступінь забезпечення озброєння, так і найкращу підготовку.

"Для цих цілей ухвалено рішення про переведення таких найбільш підготовлених підрозділів до складу Нацгвардії. Ми починаємо йти цим шляхом - шляхом підвищення боєздатності", - зазначив міністр.

За його словами, є і ще один шлях розвитку добровольчих батальйонів.

"Я вже казав і повторю - дуже хочу, що б в основі новостворюваної української поліції були люди, які прийшли до МВС в цю важку годину, що проявили себе у важких умовах - і заслужили довіру суспільства. Таких хлопців буду призначати на керівні пости в системі. Довіряти їм. На їхній основі будувати нові моделі взаємодії поліції та громадянського суспільства", - підкреслив він.

Аваков проінформував, що стратегія реформи МВС передбачає створення нового універсального єдиного спецпідрозділу поліції, на зразок американського SWAT.

"Цей підрозділ прийде на зміну всім екс-"беркутам", "Соколу", "Титану", "Грифону", - написав міністр.

Глава МВС висловив впевненість, що значна частина нинішніх добровольчих батальйонів стоятиме в основі цих сил спецпризначення.

"З багатьма вже це промовляв і обговорював. Разом з "зубрами" спецназу, нинішніми бійцями-патріотами з міліцейських спецпідрозділів - це буде найпотужніший підрозділ нової української поліції", - вважає він.

Крім цього, за інформацією міністра, в умовах важкої повсякденної роботи цих батальйонів у зоні АТО ряд батальйонів залишатимуться в ранзі спеціальних підрозділів патрульної служби особливого призначення та забезпечуватимуть антидиверсійну роботу, чергування на блокпостах.

"Працюватимуть у складі доданих сил МВС в Луганській та Донецькій областях, забезпечуючи функції міліції в прифронтовій території", - додав він.

Аваков повідомив, що підписав наказ про перехід добровольчого полку "Азов" до складу Національної гвардії.

"Мною підписано наказ про перехід до складу Нацгвардії полку особливого призначення "Азов". Вже зараз розпочато роботу з доукомплектування полку до бойового стандарту бригад Нацгвардії. Йдеться і про озброєння, і про техніку", - написав міністр.

За його словами, вже сьогодні представники "Азова" проходять навчання в артилерійській школі, освоюють на полігонах нові БТРи, вчаться взаємодії з танковою ротою.

"Слідом за "Азовом" підвищать свій бойовий статус і, значить боєготовність ще ряд бойових підрозділів", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 17 вересня відповідно до наказу міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова за видатні заслуги перед Україною на базі добровольчого батальйону "Азов" створено полк "Азов".

Батальйон "Азов" став першим з добровольчих збройних формувань, який розширили до полку. Раніше повідомлялося, що Аваков хоче включити батальйон "Азов" до складу Нацгвардії.

Як повідомлялося, у рамках реформування Міністерства внутрішніх справ України буде створено єдиний силовий підрозділ, основу якого становитимуть добровольчі батальйони МВС. "Буде створено один великий єдиний спецпідрозділ на всю країну. Якщо хочете аналогію, то це за типом американського SWAT. І ми припускаємо, що значна частина батальйонів, більшість з цих хлопців, я думаю, і складуть основу цього підрозділу", - повідомив міністр МВС. Значна частина найбільш підготовлених бійців, як припускає Аваков, перейде до складу Національної гвардії і в "спецопераціях буде удосконалювати свій професіоналізм".

Як заявив 10 листопада міністр оборони України Степан Полторак, у Міністерстві оборони України вже ухвалено рішення про те, щоб добровольчі батальйони, які задіяні в АТО, увійшли до складу постійних частин армії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 495 | Додав: adminA | Теги: добровольчих батальйонів, влада
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ