Сб, 2024-04-20, 01:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 3 » Standard & Poor's підвищило прогноз рейтингів України до "позитивного"
20:40
Standard & Poor's підвищило прогноз рейтингів України до "позитивного"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Надання Україні третього траншу кредиту МВФ і реалізація урядом реформ в бюджетній і фінансовій сферах дозволили рейтинговому агентству Standard & Poor's підвищити прогноз кредитних рейтингів України з "негативного" до "позитивного".
Перша з початку кризи зовнішня позитивна оцінка економічної ситуації в Україні викликала зростання фондового ринку на 0,02-0,28% і зміцнила гривню до долара на 12-14 коп. На цьому короткостроковий позитивний вплив рейтингового вирішення S&P може закінчитися, вважають експерти.

Рейтингове агентство Standard & Poor's першим з міжнародних агентств поліпшило прогноз кредитних рейтингів України, змінивши його 31 липня з "негативного" на "позитивний". Поліпшення оцінки платоспроможності України ("позитивний" прогноз означає високу вірогідність підвищення рейтингів) стало першим з початку економічної кризи.

Довгострокові і короткострокові рейтинги України S&P підтвердило на нинішньому рівні: за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні СCC+/C (наявність ризиків невиконання емітентом боргових зобов'язань; їх своєчасне виконання залежить від сприятливих комерційних, фінансових і економічних умов), національній валюті - B-/C (наявність можливостей виконання боргових зобов'язань в строк і в повному обсязі). Національний рейтинг України також підтверджений - uaBBB.

Перегляд прогнозу відображає поліпшення економічних перспектив для України і прогрес в реалізації структурних реформ в бюджетному і фінансовому секторах, який був досягнутий в рамках умов програми МВФ про надання третього транша обсягом 3,2 млрд доларів, вважають аналітики S&P Френклін Гілл і Кай Стукенброк.

"Отримавши більше 60% кредиту МВФ, уряд виявився спроможним здійснити вливання у фінансову систему країни у розмірі більше 5% ВВП, тоді як бюджетний дефіцит в 2009 році збільшиться з 0% до 6%", - повідомляють в S&P. При цьому стабілізаційні заходи в банківському середовищі (рекапіталізація, скасування мораторію на повернення депозитів) підвищили довіру вкладників, зазначають в агентстві. Кредит МВФ знімає і ризики непогашення боргів державою.

Підвищити не тільки прогноз, але і сам рейтинг агентство не змогло через політичні і економічні ризики, що зберігаються, особливо перед президентськими виборами. У S&P упевнені, що тривалість періоду відновлення економіки залежатиме від зовнішньої ситуації і бажання уряду реалізувати незавершену частину програми МВФ, що створить основу для поліпшення бюджетних показників, підвищення рейтингів по зобов'язаннях в національній і іноземній валюті.

"Відставання у виконанні програм може призвести до зменшення довіри вкладників і інвесторів до економіки і валютного курсу, що, у свою чергу, може негативно вплинути на рейтинги", - говорять у S&P.

Позитивні новини S&P вже в п'ятницю, 31 липня, вплинули на фондовий ринок. "Ця інформація, а також надання третього транша МВФ додали упевненість ринку, і всі папери росли", - зазначив трейдер ІК "Ренесанс Капітал" Михайло Заводовський. Але зростання ринку було невпевненим. Індекс "Української біржі" вийшов в "зелену зону" і закрився на 0,21 пункту (+0,02%) вище за рівень четверга - на 1064,73 пункту, а індекс ПФТС додав 0,28%, піднявшись до 1,5-місячного максимуму - 423,12 пункту.

Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко вважає, що через зниження ризиків країни і кредитно-дефолтних свопів (CDS) можливе зменшення вартості залучення коштів на рівні 5% при нинішніх 20% річних. За даними ІГ "Сократ", CDS знизилися з 1531 пункту до 1496 пунктів, тоді як ціна евробондов з погашенням 5 серпня не міняється вже більше тижня - 98,97 від номінала.

Вплив рішення S&P експерти оцінюють в довгостроковій перспективі. "Одразу буде психологічний ефект, а надалі все залежатиме від етапу операції з залучення коштів. Якщо її ще не починали, то це займе декілька місяців, а якщо вона в процесі підготовки - може бути зменшена ставка і збільшена сума, - вважає скарбник "Дочірнього банку Сбербанку Росії" Дмитро Золотько.- Якщо спроститься отримання зовнішніх коштів і сальдо фінансового рахунку стане позитивним, то тиск на курс гривні ослабне".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1819 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ