Пт, 2024-04-19, 22:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 3 » ПР і БЮТ знову ведуть переговори про коаліцію, хоча в БЮТ все заперечують
21:40
ПР і БЮТ знову ведуть переговори про коаліцію, хоча в БЮТ все заперечують
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Не зважаючи на провал переговорів щодо коаліції Партії регіонів і БЮТ, контакти між двома силами не припиняються. Про це пише газета "Сегодня".

"В першу чергу, йдеться про ротацію складу Конституційного суду, який на виборах може працювати на Ющенка, що не вигідно ані Тимошенко, ані Януковичу", - повідомило джерело в БЮТ.

"Портнов (провідний юрист БЮТ) вже заявив про його нелегітимність", - додало джерело. Як відомо, минулого тижня Портнов заявив, що після поновлення Апеляційним судом Києва Сюзани Станік на посаді судді Конституційного суду, легітимність самого КС поставлено під велике питання.

Проте, за словами джерела, у міжфракційної групи на чолі з Портновим і першим віце-спікером, "регіоналом" Олександром Лавриновичем (і що стоїть за ними Віктора Медведчука) є і масштабніше завдання: забезпечити вихід в другий тур лідера ПР Віктора Януковича і прем'єра Юлії Тимошенко.

Тоді, за задумом, між першим і другим туром відбудеться домовленість за принципом "переможець - президент, той, хто програв, - прем'єр" (звичайно, із створенням ПРіБЮТ).

Проект Портнова-Лавриновіча нібито користується підтримкою значної частини бізнесменів в обох фракціях, бо дозволяє уникнути продовження битви за владу у 2010 році.

Щоправда, джерело говорить про те, що Янукович не дав поки добро на цю схему. У його оточенні сильні позиції людей (зокрема, Сергія Льовочкіна і Юрія Бойка), які пропонують йому після перемоги не домовлятися з БЮТ, а перетягнути на себе більшість Ради або просто її розпустити.

На користь цієї групи працюють також очікування повної зміни влади в більшої частини виборців, пише газета.

Але в прихильників відродження ПРіБЮТ після виборів свій аргумент: навіть ставши президентом, лідер регіоналів не зможе розпустити Верховну Раду (бо в цьому варіанті, швидше за все, весь "НУ-НС" розчиниться в БЮТ і коаліція отримає стабільні 226 голосів), – а отже, усе одно треба буде домовлятися з прем'єром Тимошенко чи залишатися без реальної влади.

Втім, в кулуарах ВР говорять, що якщо президентом стане Тимошенко, то вона зробить прем'єром близьку до себе людину (наприклад, Олександра Турчинова) і зосередить всю владу у своїх руках, при необхідності помінявши для цього Конституцію.

У Партії регіонів же не заперечують можливість блокування з БЮТ після виборів.

"Обрання президента не вирішить усіх питань, багато чого потрібно буде вирішувати, об'єднавшись із опонентами, - сказав заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов. - Упевнений, що буде переформатування парламенту, причому в нове об'єднання можуть увійти всі, крім крайніх націоналістів".

Тим часом народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко завявив, що фракція БЮТ не веде жодних переговорів щодо формування коаліції з Партією регіонів як до, так і після виборів Президента України. Депутат відзначив, що ніхто не має сумнівів щодо нереальності створення коаліції між БЮТ і Партією регіонів до виборів Президента. "Мало залишилося і романтиків, які вірять в таке об`єднання після президентських виборів", - сказав він.

За словами Писаренка, після президентських виборів новому главі держави доведеться шукати порозуміння з більшістю політичних сил у парламенті, оскільки для істотних реформ необхідна буде підтримка конституційної більшості. Водночас, відзначив депутат, така підтримка означає не створення нової коаліції, а лише синхронне голосування з ряду важливих питань.

Писаренко також наголосив, що у Верховній Раді зусилля можуть об`єднатися і навколо проведення конституційної реформи. "Проте, чи буде це нова коаліція або просто підтримка більшістю депутатів нового Президента - говорити поки зарано", - сказав він.

Також Писаренко спростував інформацію, що між першим і другим туром виборів відбудеться домовленість між Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем за принципом "переможець – Президент, той, хто програв, – прем`єр". "Навряд чи такі домовленості взагалі можливі", - сказав він. За словами депутата, поки немає жодного аргументу для того, щоб у разі перемоги Тимошенко на президентських виборах Янукович зміг посісти крісло глави уряду.

Як відомо, впродовж травня-червня БЮТ і Партія регіонів вели переговори про створення широкої коаліції. Головною метою для так званої "ширки" було внесення змін до Конституції.

При цьому, основною дилемою для парламентерів було питання обрання президента в Раді. В результаті, було констатовано зрив переговорів.

Примітно, що після цього "регіонали" не виключили, що БЮТ і ПР продовжать переговори щодо змін до Конституції, не зважаючи на те що і Тимошенко, і Янукович йдуть на всенародні президентські вибори.

Мало того, не дивлячись на невдалу спробу об'єднати дві найкрупніші парламентські фракції, Партія регіонів обіцяла допомагати чинному уряду і коаліції до президентських виборів.

Примітно, що це була вже не перша спроба створити ПРіБЮТ. Втім і зараз продовжують звучати припущення, що біло-сердечні і біло-блакитні продовжують вести переговори.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1360 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ