Чт, 2024-04-25, 09:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 3 » Єгипет визнав українське зерно непридатним для споживання людьми
22:02
Єгипет визнав українське зерно непридатним для споживання людьми
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Єгипет, який відмовився імпортувати українське зерно в минулому сезоні, продовжив недружні дії і в нинішньому маркетинговому році. Учасники ринку пропонують відповісти тим же стосовно єгипетських товарів, пишуть "Экономические известия".

У минулому маркетинговому році Єгипет узяв паузу в закупівлях українського зерна через претензії до партій місцевих переробників. Проте не встиг стартувати новий сезон, як до українського продукту були знов застосовані блокуючі заходи. Прокуратура Єгипту наказала реекспортувати 45 тис т пшениці, більша частина якої була українського походження.

В ході аналізу (проведення просіювання і фумігації) зерно було визнане непридатним для споживання людьми. Відвантаження пшениці проводитиметься з порту Александрія, де вже знаходиться зерно. За неофіційними даними, єгипетський імпортер купив пшеницю четвертого і п'ятого класу, тоді як ввезення такої пшениці на територію Єгипту заборонене в принципі (Єгипет імпортує високоякісне зерно для продовольчих цілей і не купує фураж).

Єгипетська сторона заявила про невідповідність поставленої партії заявленим в контракті параметрам. На сьогоднішній день ніяких офіційних даних щодо цього інциденту не оприлюднено.

"Так було і минулого разу, звинувачення залишилися голослівними. Більш того - навіть в ході візиту делегації міністерства агрополітики до Єгипту їм не змогли назвати ніяких конкретних даних щодо неякісних партій українського зерна. У Єгипті існує клановість посадовців і рівень корупції дуже високий, - зазначило джерело в трейдерських колах.- Одним з варіантів того, що відбулося, розглядається версія, що єгипетська сторона подала документи на купівлю зерна низької якості, розраховуючи по факту отримати висококласне зерно. Але трейдери працюють не перший рік і відвантажують чітко те, що вказане в контракті".

Також наголошується, що партія української пшениці, що реекспортується, - швидше за все врожаю минулого року. Як раніше зазначав гендиректор Української аграрної конфедерації Сергій Стоянов, всі питання до українського зерна на єгипетському ринку "стосуються ціни, а не якості".

Як зазначають учасники ринку, в даній ситуації необхідно терміново отримати на державні документи, що підтверджують невиконання контрактів українською стороною, і вжити заходів щодо їх виправлення.

"Якщо ж з'ясується, що це - внутрішні суперечності імпортерів, спроба купити дешевше якісне зерно і потім роздування з цього скандалу, то повинна бути адекватна реакція відносно єгипетських товарів на рівні держави", - зазначає Марія Колесник, експерт консалтингової компанії "ААА".

Як приклад учасники ринку приводять російську сторону, у якої також виникли проблеми із зерном на ринку Єгипту, аналогічні українським. Нагадаємо, що в травні єгипетські держоргани заборонили відвантаження російської партії пшениці в порту Сафага. Але через декілька днів Россільгоспнагляд заблокував ввезення на територію Росії єгипетських апельсинів. "Потім були переговори аграрних міністрів двох країн, підписані договори, і російське зерно купується", - говорить Колесник.

Єгипетський ринок - хоча і не основний, але достатньо ємний для українського зерна. Зокрема, за обсягами постачань пшениці з України він знаходиться на п'ятому місці, а в першій десятці - по ячменю.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1374 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ