Пт, 2024-04-19, 23:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 3 » Мельниченко йде на вибори, готовий "проливати кров", а Костенко - заради ідеалів консерватизму
22:09
Мельниченко йде на вибори, готовий "проливати кров", а Костенко - заради ідеалів консерватизму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-майор Микола Мельниченко заявив про можливість своєї участі у виборах президента. Як повідомив "КоммерсантЪ-Украина" сам Мельниченко, рішення про його висунення кандидатом в президенти готова ухвалити партія "Громадський рух України" (ГРУ), кістяк якої "складають офіцери".

Моє перше гасло - боротьба з корупцією! Другий - боротьба з корупцією! Третій - боротьба з корупцією! - коротко описав свою передвиборну платформу Микола Мельніченко.

"Ми не говоритимемо, що збільшимо ВВП і наповнимо бюджет. Нинішню ситуацію я б порівняв з дірявим мішком муки - скільки в нього муки не насипай, як і в засіки батьківщини, він все одно не наповнюється - щури всі з'їдають. Тому потрібно залатати дірки і поставити мишоловки, щоб відловити цих щурів. Якщо потрібно, щоб для цього кров пролилася, - заради бога, я готовий на це піти", - говорить Мельніченко

Партія ГРУ зареєстрована Міністерством юстиції у жовтні 2008 року, а її юридична адреса - Рівне, вулиця Романа Шухевича. На сайті Мінюсту вказано, що головою партії є Олександр Тарасюк.

Микола Мельниченко став відомим після того, як у 2000 році лідер Соцпартії Олександр Мороз обнародував записи, нібито таємно зроблені Мельниченком у кабінеті тодішнього президента Леоніда Кучми.

У тому ж році Мельниченко залишив кордони України та пізніше отримав політичний притулок у США. Саме цей факт може не дозволити зареєструвати його кандидатом в президенти, оскільки, згідно ч. 2 ст. 103 Конституції, "президентом може бути вибраний громадянин України, який проживає в Україні впродовж 10 останніх років перед днем виборів".

Українська народна партія (УНП) тим часом має намір висувати в президенти свого лідера Юрія Костенка. Перемогти на виборах голови держави він сподівається під гаслами українського консерватизму.

"Про рішення Юрія Костенко балотуватися на пост президента країни буде оголошено у вересні на з'їзді партії", - сказав член правління УНП Володимир Шовкошитний. За його словами, в основу передвиборної програми лідера УНП будуть покладені консервативні ідеї. "Оскільки головними претендентами на пост президента будуть ліберали, ми будемо єдиними, хто запропонує консервативну програму: незалежну економіку із замкнутими циклами й ідеологію, побудовану на духовних цінностях", - розповів Шовкошитний.

За словами Володимира Шовкошитного, переговорів про висунення єдиного кандидата від правих УНП не веде. "Вже було стільки спроб об'єднатися, зокрема з партією ВО «Свобода", але це ні до чого не привело. Я б виступав за єдиного кандидата від патріотичних сил, і щоб він з'явився, ми висуватимемо свого лідера", - заявив Шовкошитний.

Керівник прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк відзначив, що вести переговори з правими партіями взагалі не представляється можливим. "Так звані праві входять в мегаблоки або президента, або прем'єр-міністра і не можуть виступати як парламентери, оскільки діють у форматі своїх блоків, - сказав Сиротюк.- Що стосується УНП, то, чесно кажучи, ми остерігаємося цієї партії - були випадки, коли після двосторонніх зустрічей лідерів ВО «Свобода» і УНП останні несподівано оголошували про досягнення домовленостей про підтримку «Свободою» їх кандидатів".

Слід зазначити, що Юрій Костенко став 12-м політиком, який вирішив поборотися за президентське крісло. Раніше про свої претензії на посаду голови держави заявили чинний президент Віктор Ющенко, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної ради Володимир Литвин, лідер Партії регіонів Віктор Янукович, мер Києва Леонід Черновецький, лідер Всеукраїнського об'єднання (ВО) "Свобода" Олег Тягнибок, голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, підприємець Сергій Тігіпко, народні депутати Арсеній Яценюк (НУНС), Інна Богословська (Партія регіонів) і перший секретар ЦК Компартії Петро Симоненко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1648 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ