Пт, 2024-03-29, 14:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 5 » Лозінський ховається в Ізраїлі: відомо точну адресу
16:17
Лозінський ховається в Ізраїлі: відомо точну адресу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишній народний депутат Віктор Лозінський, обвинувачений у скоєнні навмисного вбивства і розшукуваний міліцією й Інтерполом, ймовірно, ховається в Ізраїлі. Джерела стверджують, що слідчій групі відома точна адреса його мешкання в місті Нетанія. Втім, в українському бюро Інтерполу цього не підтверджують, але визнають, що процедура видачі Україні осіб, які ховаються в Ізраїлі, дуже складна, пише сьогодні "КоммерсантЪ-Украина".

Про те, що Лозінський перебуває у Ізраїлі, виданню повідомив співрозмовник, інформований про перебіг розслідування. За його словами, слідча група, до складу якої входять представники Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, має у своєму розпорядженні інформацію про місцезнаходження колишнього народного депутата.

Нібито Лозінський вже тривалий час переховується у курортному місті Нетанія (29 км від Тель-Авіва), на середземноморському узбережжі Ізраїлю. "Відома точна адреса, на якій він проживає: проспект Беньяміна, будинок 15", - зазначило джерело. Це центр міста, один квартал від автовокзалу і 10 хвилин ходьби від моря.

Лозінського звинувачують у вбивстві Валерія Олійника, жителя Голованівського району Кіровоградської області, скоєному 16 червня.

У той час Лозінський був депутатом фракції БЮТ. Припускають, що співучасниками вбивства є прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник Голованівського РО УМВС Михайло Ковальський - арештовані і дають свідчення. При цьому, Ковальский стверджує, що Лозінський особисто стріляв в Олійника.

Лозінський уникнув арешту, користуючись депутатським імунітетом. 3 липня Верховна Рада позбавила його депутатських повноважень, після чого він втік, і його було оголошено у розшук. В кінці липня МВС повідомило, що ведеться також його міжнародний розшук по каналах Інтерполу.

За офіційними даними Держприкордонслужби, після позбавлення Лозінського депутатського мандата він не перетинав кордон, так що основна стратегія слідства ґрунтується на пошуку обвинуваченого в межах України.

Крім того, 7 липня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключив, що Лозінський може бути на території України в домоволодінні одного з народних депутатів, оскільки, згідно із законом, їхнє житло, як і самі власники, є недоторканним для втручання правоохоронних органів. При цьому, СБУ також не виключає, що він ховається у нардепа.

Втім, не можна виключати, що колишній народний депутат виїхав за кордон нелегально. Висловлювалися припущення, що він ховається в Придністровській молдовській республіці (ПМР), де проживають його родичі.

"Ми відпрацьовуємо і ПМР, і Росію, й інші країни", - заявляв раніше заступник голови СБУ Микола Герасименко.

У Міністерство внутрішніх справ України відмовляються коментувати інформацію про можливе місцезнаходження Лозінського, посилаючись на те, що вона може допомогти йому сховатися від правоохоронних органів.

"Ми не можемо нічого коментувати, оскільки інформація про можливе місцезнаходження може його налякати, і він сховається", - сказали в МВС в середу, передає "Інтерфакс-Украина".

У Генпрокуратурі, яка розслідує справу Лозінського, поки також не коментують інформацію про його перебування в Ізраїлі. "На цьому етапі розшуку всі повноваження - у СБУ, МВС і Інтерполу. Вони взаємодіють з відповідними органами інших держав, передають їм оперативну інформацію про місцезнаходження розшукуваного. Прокуратура підключається тільки у разі його затримання, коли необхідно подати офіційний запит про екстрадицію", - пояснив керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

"Поки у нас немає інформації про його місцезнаходження", - заявив керівник українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

Тим часом виключити можливість перебування колишнього депутата в Ізраїлі неможливо. МВС передало до Інтерполу запит про затримання Лозінського лише опісля декілька тижнів після початку його розшуку в Україні, що дало йому можливість прибути до іншої країни, не боячись затримання в аеропорту.

Раніше Лозінський неодноразово бував в Ізраїлі і, ймовірно, обзавівся там необхідними знайомствами. Вибір країни міг бути обумовлений і тим, що видача осіб з Ізраїлю до України ускладнена. У разі ж, якщо у розшукуваного ізраїльське громадянство, провести екстрадицію практично неможливо.

"В Ізраїлі абсолютно особливий порядок екстрадиції. Там є своя процедура, детально описана в національному законодавстві, і вона складніша, ніж в інших країнах", - зазначив Неволя.

Втім, відомості, що Лозінський ховається в Нетанії, не можна вважати гарантовано вірними.

Як відомо, у 2005 році Інтерпол і Генпрокуратура відпрацьовували інформацію про те, що в Ізраїлі ховається генерал-лейтенант міліції Олексій Пукач, обвинувачений у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе.

Для переговорів щодо його екстрадиції до Тель-Авіва відряджалися представники ГПУ. Проте у 2009 році Пукача було затримано в селі Молочки Житомирської області.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1434 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ