Чт, 2024-03-28, 16:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 18 » Ющенко невдоволений діяльністю НБУ: гривня падає, банки наживаються
22:13
Ющенко невдоволений діяльністю НБУ: гривня падає, банки наживаються
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Ющенко невдоволений політикою Національного банку України стосовно рефінансування банків. Про це він заявив сьогодні, 18 серпня, на зустрічі з головою Національного банку Володимиром Стельмахом.

Основними темами зустрічі стали ситуація на валютному ринку та першочергові заходи, необхідні для стабілізації гривні; а також стан рефінансування та рекапіталізації банків. Глава держави висловив тверде переконання у тому, що об`єктивних підстав для падіння курсу національної валюти немає, повідомили у прес-службі глави держави.

"Сьогодні немає факторів, які можуть негативно впливати на стабільність курсу гривні, окрім одного - некерованого дефіциту бюджету. Але це питання дуже легко виправляється - участю Національного банку чи неучастю, підтримкою слабкої чи жорсткої бюджетної політики України. Все має бути підпорядковано одному - стабільності національних грошей", - попередив президент.

Коментуючи поведінку НБУ в цьому питанні, президент висловив стурбованість тим, що НБУ є єдиним покупцем облігацій внутрішньої державної позики, на що витратив 36 млрд грн. "Ця позиція є серйозною небезпекою щодо дестабілізації гривні", - додав Ющенко.

Він запропонував спільно напрацювати тактичні кроки Національного банку щодо фінансування місцевого та державного бюджетів, а також обговорити низку заходів для відновлення довіри населення до гривні. "Ваше завдання - це стабільні гроші. Це єдина місія Національного банку. Фактори, які класично впливають на стабільність гривні, в Україні відсутні. Є одна проблема - дефіцит бюджету", - наголосив президент.

Ющенко висловив невдоволення політикою рефінансування банківської системи, яку проводить НБУ. Негативним прикладом, що засвідчує її непрозорість, є рефінансування групи банків, які були обгрунтовано звинувачені у спекулятивних операціях з метою завищення курсу.

Президент нагадав, що з представниками цих банків відбулася зустріч під його головуванням, під час якої до них було чітко доведено необхідність дотримуватися державних інтересів у фінансовій сфері. "Ми повинні проводити ясну політику: банк, який не працює на національний інтерес, не є партнером центрального банку", - переконаний президент.

Він також висловив стурбованість з приводу ситуації, що відбувається навколо питання рекапіталізації банків та платіжністю банківської системи. "12 місяців кризи - а українська банківська система не рекапіталізована. Жодна країна у світі, у Європі так не поставилася до рекапіталізації банківської системи, до її націоналізації, як Україна", - констатував президент.

Окремо він наголосив на тому, що НБУ має відстояти своє виключне право давати професійні публічні коментарі тенденцій на валютному ринку, що має мінімізувати спекуляції навколо цих питань у інформаційному просторі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1413 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ