Чт, 2024-03-28, 11:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 21 » Кількість загиблих під час аварії на Саяно-Шушенській ГЕС зросла до 26 людей
18:27
Кількість загиблих під час аварії на Саяно-Шушенській ГЕС зросла до 26 людей
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Рятувальники виявили в п'ятницю тіла ще трьох загиблих під час аварії на Саяно-Шушенській ГЕС - таким чином, кількість жертв катастрофи досягла 26 людей, повідомив представник оперативного штабу з ліквідації наслідків НП. Зниклими безвісти вважаються близько 50 людей, передає РИА "Новости".

Об'єм відкачування води з енергоблоків машинного залу ГЕС збільшився в півтора рази - з 2,5 тисячі кубометрів на годину до 4,2 тисячі, повідомили в МНС Росії, передає Бі-Бі-Сі.

Раніше голова МНС Сергій Шойгу заявив: "Ми за добу укладемося, якщо додамо потужність робочих насосів з відкачування води". Вранці в четвер повідомлялося, що для повного відкачування води буде потрібно 37 годин, після чого з'явиться можливість провести повне обстеження затоплених в результаті аварії приміщень і знайти людей, котрі були у момент катастрофи в машинному залі.

Керівник Сибірського пошуково-рятувального загону МНС Олександр Кресан повідомив в ефірі "Эхо Москвы", що основні завали на Саяно-Шушенській ГЕС розібрано, але надії знайти людей "дедалі менше". Порятунок двох людей з-під завалів у перший день аварії Кресан назвав "великою перемогою".

Особливо складно, за його словами, довелося глибоководним водолазам, які "працювали на межі ризику в екстремальному середовищі". Саме вони встановили загороди, що не дозволили "забруднити річку Єнісей в тому масштабі, в якому це могло б бути".

В п'ятницю Саяно-Шушенську ГЕС відвідає прем'єр-міністр Росії Володимир Путін. В ході робочої поїздки до Сибіру він має намір провести нараду з ліквідації наслідків аварії. Раніше президент Дмитро Медведєв доручив прем'єру вирішити питання з виплатою компенсацій сім'ям постраждалих.

У середу пройшли похорони чотирьох загиблих, у четвер - ще восьми людей. Попрощатися з ними прийшли більшість жителів селища, в якому проживає близько 10 тисяч осіб. У багатьох з них є родичі або друзі серед тих, хто не повернувся з ГЕС.

"Русгідро", компанія-власник ГЕС, пообіцяла виплатити рідним загиблих по мільйону рублів.

Родичі зниклих безвісти звинувачують владу в тому, що їх мало інформують про ситуацію в затопленому машинному залі ГЕС, де ведуться пошуки.

Як повідомило журналістам джерело у Федеральному медико-біологічному агентстві (ФМБА), в середу у важкому стані госпіталізований голова Сибірського регіонального центру МНС, що керував роботами з ліквідації аварії з перших годин після трагедії.

За даними джерела, генерал-майор Даніяр Сафіулін доставлений в одну з московських клінік з діагнозом "гостра коронарна недостатність і гіпертонічний криз", причиною якого стала сильна перевтома.

Глава МНС, тим часом, закликав не сіяти паніку серед населення.

Аварія на Саяно-Шушенській ГЕС, найбільшій електростанції країни, сталася вранці 17 серпня. З не з'ясованих поки причин, був частково зруйнований машинний зал. Сильні пошкодження отримали сьомий і дев'ятий гідроагрегати, третій, четвертий і п'ятий агрегати завалено металоконструкціями.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1434 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ