Чт, 2024-04-25, 00:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 25 » Міноборони й УНА-УНСО заперечують участь своїх військових у російсько-грузинській війні
22:06
Міноборони й УНА-УНСО заперечують участь своїх військових у російсько-грузинській війні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міноборони України заперечує участь українських військових у збройному конфлікті у серпні 2008 року в Південній Осетії. Про це в ефірі "5 каналу" напередодні заявив прес-секретар Міноборони Ігор Халявинський.

За словами Халявинського, заява Слідчого комітету при прокуратурі РФ про те, що в ході розслідування кримінальної справи за фактом геноциду і масових вбивств громадян Росії на території Південної Осетії в серпні 2008 року отримані і задокументовані неспростовні докази участі на стороні грузинських збройних формувань представників української націоналістичної організації УНА-УНСО і українських військових, є провокацією.

Представник військового відомства наголосив, що нікого, окрім військовослужбовців, які брали участь у планових навчаннях, на території Грузії не було. До того ж, після початку збройного конфлікту і ці формування залишили дану територію. Представник Міноборони України заявив, що російській стороні вже надана відповідь на її запит.

У прес-службі Міноборони пояснили, що доказовою базою про участь українських військовослужбовців у південноосетинському конфлікті може бути посвідчення особи офіцера Збройних сил України, військовий квиток службовця контрактної служби, що збігаються з тими документами, які зберігаються у відділі кадрів центральному апараті міністерства, а також особистий жетон військовослужбовця.

Цієї доказової бази, за словами представника Міноборони України, російська сторона, судячи з усього, не має. А тому не можна стверджувати, що українські військові брали участь у конфлікті.

За інформацією оборонного відомства України, до початку конфлікту на Кавказі на території Грузії перебували 10 українських військовослужбовців, які брали участь у міжнародних навчаннях. Проте вже 8 серпня 2008 року вони були евакуйовані до України. На час конфлікту в Грузії перебував український військовий аташе, а троє українських спостерігачів виконували завдання місії ООН на території Абхазії.

В той же час керівник прес-служби українського Генштабу Сергій Кузьмін назвав пропагандою заяву слідчого комітету при прокуратурі РФ.

В Українській національній асамблеї - Українській національній самообороні (УНА-УНСО) тим часом спростували заяву Москви про те, що в грузино-російській війні в серпні 2008 року брали участь члени цієї організації.

"На жаль, в грузино-російській війні загони УНА-УНСО і окремі члени організації не брали участі", - сказав у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови УНА-УНСО Микола Карпюк. Він підкреслив, що подібні заяви звучали вже неодноразово і не знайшли доказу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1512 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ