Чт, 2024-04-25, 06:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2009 » Серпень » 27 » Військові ЧФ РФ затримали в Севастополі українських судовиконавців
17:56
Військові ЧФ РФ затримали в Севастополі українських судовиконавців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Судових виконавців Державної виконавчої служби Головного управління юстиції в місті Севастополі вчора в другій половині дня зупинили військовослужбовці Чорноморського флоту РФ "під час спроби виконати рішення Господарського суду міста Севастополя про передання створного знаку (гідрографічного об'єкту) в районі Херсонеського маяка у власність України", повідомляє сьогодні телерадіокомпанія Військово-морських сил України "Бриз".

За інформацією флотських журналістів, створний знак розташовується неподалік Державного океанаріуму Міністерства оборони України, "тож на в'їзді на його територію був виставлений блок-пост з морських піхотинців ЧФ РФ", повідомляє УНІАН.

ТРК стверджує, що російські військовослужбовці "тривалий час не пропускали у дельфінарій (тобто в океанаріум - прим. ред.) гостей Севастополя, які приїхали для проходження у Державному океанаріумі Міністерства оборони України курсу дельфінотерапії".

Служба інформації та громадських зв'язків ЧФ трактує цю подію як незаконне проникнення і підкреслює, що не визнає рішення українського суду: "У середу на територію військової частини ЧФ РФ незаконно проникла група невідомих громадян, що згодом представилися як судові виконавці Державної виконавчої служби міста Севастополя, які зажадали від військовослужбовців, що перебували на об'єкті, передати створний знак у районі Херсонеського маяка у власність України", передає Інтерфакс-Україна.

Як підставу для таких дій представники української сторони пред'явили рішення Господарського суду міста Севастополя, повідомляє прес-служба.

Громадяни України, які зайшли на територію військової частини, були затримані військовослужбовцями ЧФ, було складено протокол і підготовлено заяву на ім'я начальника УВС України по м. Севастополю, якому і були передані затримані.

Служба інформації і громадських зв'язків ЧФ заявляє, що "командування Чорноморського флоту висловлює своє обурення безпрецедентним фактом грубого порушення базових угод по Чорноморському флоту".

"Судові виконавці свідомо пішли на порушення міжнародних договорів і українського законодавства, проникаючи незаконним шляхом на охоронюваний об'єкт, піддали небезпеці не тільки самих себе, але і понятих, яких залучили для проведення виконавчих дій", - наголошується в повідомленні.

Командування Чорноморського флоту попереджає, що "відповідальність за можливі трагічні наслідки подібних інцидентів повністю лягає на організаторів провокацій".

У службі інформації та громадських зв'язків ЧФ зазначили, що помічник командувача флоту з правової роботі - начальник юридичної служби флоту Іван Зровка повідомив порушників про незаконність їх перебування на охоронюваному об'єкті і роз'яснив, що "на території військових формувань діє законодавство РФ, вчинені ними виконавчі дії суперечать базовим угодам щодо Чорноморського флоту і не можуть бути здійснені, оскільки це питання має вирішуватися на міжурядовому рівні".

Він також наголосив, що командування Чорноморським флотом про проведення виконавчих дій судовою виконавчою службою Севастополя повідомлено не було, що є "грубим порушенням юридичної процедури".

Телерадіокомпанія ВМС України "Бриз" робить висновок, що "командування ЧФ РФ у черговий раз проігнорувало чинне законодавство України щодо використання гідрографічних об'єктів".

Зазначимо, що 17 серпня Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту Російській Федерації у зв'язку з забрудненням Чорноморським флотом РФ акваторії Севастопольської бухти. Згідно з угодою між Україною і РФ, у таких випадках російська сторона повинна негайно допустити українську екологічну службу для взяття проб води, проте це не було зроблено.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1731 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ