Чт, 2024-04-25, 21:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 14 » Армія та поліція ледь стримують масові атаки на посольства США в арабському світі. ВІДЕО
16:42
Армія та поліція ледь стримують масові атаки на посольства США в арабському світі. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сутички між демонстрантами і поліцією з новою силою спалахнули сьогодні в Каїрі. У четвер ввечері після втручання низки релігійних діячів і представників політичних сил країни в районі американського посольства встановився відносний спокій.

Проте вже вранці, коли співробітники сил безпеки зробили спробу розігнати протестувальників з розташованої поблизу дипмісії площі Тахрір, заворушення знову охопили центр столиці.

Поліцейські застосовували гранати зі сльозогінним газом. Маніфестанти у відповідь закидають силовиків камінням і пляшками із запалювальною сумішшю. Мітингарі викрикують гасла із закликом "вбити всіх", хто причетний до створення фільму "Невинність мусульман" про пророка Мухаммеда, що образив почуття вірних. Крім того, вони вимагають вислати американського посла з АРЄ і закрити дипмісію.

Тим часом армійські підрозділи розпочали сьогодні зводити бетонну огорожу на підступах до посольства США. Вони також обгородили по периметру розташований у престижному районі Каїра дипломатичний комплекс колючим дротом.

а минулі три дні в безладах у Каїрі поранень зазнали понад 200 людей, з-поміж них правоохоронці. Затримано 32 призвідників безладів, розслідування щодо яких проводить генпрокуратура.

Десятки людей збираються в даний час на Тахрірі, де після п'ятничної молитви має пройти "марш мільйонів" під гаслом "Захисти пророка". Напередодні провідна політична сила Єгипту "Брати-мусульмани" закликали також організувати акції протесту біля основних мечетей країни, зазначивши при цьому, що вони мають бути суто мирного спрямовання.

Фільм "Невинність мусульман" спровокував напад на американські посольства в арабських країнах, унаслідок чого в лівійському місті Бенгазі 11 вересня загинули посол США Крістофер Стівенс і ще троє людей.

Генеральний секретар Пан Гі Мун висловив "глибоку стурбованість" з приводу спалаху насильства в Лівії та на Близькому Сході.

"Ніщо не може виправдати ці вбивства і напади", - наводить слова Пан Гі Муна прес-служба ООН.

Нагадаємо, поява в Інтернеті фрагментів фільму призвела до нападу розгніваних мусульман на посольство США також у Каїрі. Пізніше диппредставництва були атаковані в Лівії і Тунісі. В даний час протести перекинулися на інші країни регіону, демонстрації проходять, зокрема, в Ємені та Ірані.

Сотня американських морпіхів прибула охороняти своє посольство в Ємені

Біля посольства США в Сані тривають сутички між співробітниками силових структур і демонстрантами. Як повідомив телеканал "Аль-Арабія", поліція була змушена стріляти в повітря, щоб розігнати протестувальників, які знову зробили спробу прорватися до американської дипмісії. Про потерпілих інформації поки що не надходило.

Напередодні внаслідок заворушень біля посольського комплексу в єменській столиці загинули четверо демонстрантів, понад 40 осіб, серед них і силовики, поранено. Сотні єменців двічі намагалися прорватися в диппредставництво, протестуючи проти знятого в США фільму "Невинність мусульман" про пророка Мухаммеда, що образив почуття мусульман.

Більш ніж сотня американських морських піхотинців прибули в столицю Ємену для охорони посольства США. Про це єгипетське інформаційне агентство МЕНА повідомляє сьогодні з посиланням армійські джерела в Сані.

Підрозділ морпіхів було доставлено у столичний міжнародний аеропорт на борту американського транспортного літака. Крім убезпечення посольського комплексу, їхнім завданням є захист інших представництв і об'єктів США на єменській території.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: посольства США, арабському світі, Поліція, атаки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ