Пт, 2024-04-19, 06:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » Азаров поїхав на зустріч з Лукашенком обговорювати зону вільної торгівлі
15:50
Азаров поїхав на зустріч з Лукашенком обговорювати зону вільної торгівлі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем’єр-міністр України Микола Азаров відбув до Мінська для участі у засіданні ради глав урядів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав. Під час засідання планується розглянути питання співпраці в рамках СНД, зокрема щодо зони вільної торгівлі, повідомляє УНІАН.

Очікується, що в ході візиту Азаров проведе зустріч із президентом Бєларусі Олександром Лукашенком, а також зі своїм бєларуським колегою Михайлом М'ясниковичем.

У поїздці до Бєларусі прем’єр-міністра супроводжують міністр освіти та науки, молоді і спорту Дмитро Табачник, міністр культури Михайло Кулиняк, урядовий уповноважений з питань співпраці з Російською Федерацією, державами СНД та іншими регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян та інші урядовці.

Як відомо, президент Бєларусі Олександр Лукашенко у квітні не приїхав до України на заходи, присвячені 25-м роковинам аварії на Чорнобильській АЕС. Питання про причини такого рішення він переадресував президенту України: "Поставте це питання Віктору Януковичу: чому бєларуський президент не присутній на їхніх заходах. Це ви в них запитайте. На жаль, "вошивості" вистачає в нинішнього керівництва України". Він також заявив, що не збирається бути "подпевалой" ні в президента України, ні в президента Росії, який приїхав на чорнобильські заходи.

19 травня в Мінську відбудеться серія нарад прем'єр-міністрів країн Співдружності Незалежних Держав. У програмі - засідання Ради глав урядів країн СНД, Міждержавної ради Євроазійського економічного союзу, а також вищого органу Митного союзу Росії, Бєларусі та Казахстану. Планується розглянути близько 20 питань економічної інтеграції, зокрема російський проект договору про зону вільної торгівлі.

Голова виконавчого комітету-виконавчий секретар Співдружності Незалежних Держав Сергій Лебедєв сподівається на ратифікацію Україною статуту Співдружності. За словами Лебедєва, протягом останніх 5 років Україна послабила свою співпрацю в межах СНД і навіть відкликала деяких своїх представників зі складу органів Співдружності, однак зараз вони повернулися й активно працюють.

Раніше Янукович заявив, що Україна планує розширити свою участь у Співдружності Незалежних Держав (СНД). "Сьогодні Україна планує розширити свою участь у Співдружності не лише в економічній, а й у гуманітарній сфері", - сказав він.

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що керівництво України має зрештою визначитися, з якими країнами слід насамперед розвивати стратегічні та найбільш тісні відносини.

"Ось єдине, що я хочу сказати, абсолютно точно, що якщо Україна, наприклад, обере європейський вектор, то їй, звичайно, буде важче знаходити якісь розв'язки в рамках Єдиного економічного простору і Митного союзу, в якому беруть участь Росія, Казахстан і Бєларусь. Тому що це інше інтеграційне об'єднання", - додав він. "Ну, не можна бути скрізь. Або там, або там. Не можна сидіти на двох стільцях, потрібно робити якийсь вибір", - підкреслив Медведєв.

Слід зазначити, що президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу вважає неможливим одночасний вступ України до Митного союзу і створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС. "Неможливо інтегруватися до Митного союзу і водночас мати поглиблену та всеохопну зону вільної торгівлі з ЄС", - заявив він.

Як відомо, президент України висловлюється за зближення країни з Митним союзом країн СНД. "Вважаю, що подальший розвиток стосунків з Митним союзом спиратиметься на нову договірну базу щодо угод про вільну торгівлю, і можлива пакетна угода про співпрацю за формулою "3+1", - заявив він 7 квітня, виступаючи зі щорічним посланням у Верховній Раді.

Президент зазначив, що це дасть змогу забезпечити реальний курс на зближення європейського і євразійського економічних просторів.

Також повідомлялося, що Україна може долучитися до протоколу про створення Митного союзу Єдиного економічного простору з Росією, Бєларуссю й Казахстаном у липні. Такий прогноз висловив уповноважений Кабінету міністрів з питань співробітництва з Росією й державами-учасниками СНД, Євразійського економічного співтовариства та інших регіональних об'єднань Валерій Мунтіян.

При цьому Україна не має наміру відмовлятися від євроінтеграції, й наступним етапом буде підписання договору про зону вільної торгівлі між Митним союзом та ЄС. "Ми прогнозуємо його підписання в 2015 році", - повідомив уповноважений.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 939 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ