Сб, 2024-04-20, 11:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 7 » Байден наполягає: РФ повинна припинити окупацію Криму
18:28
Байден наполягає: РФ повинна припинити окупацію Криму
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Віце-президент США Джозеф Байден заявляє, що Росія повинна припинити окупацію суверенної території України – Криму.

"Москва повинна припинити свою окупацію суверенної території України. Крим залишається суверенною територією України", - сказав він на спільному з президентом України Петром Порошенком брифінгу в понеділок, 7 грудня, у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Байден наголосив, що якщо США та союзники не говорять кожного дня про Крим, то "це не означає жодним чином, що ми забули незаконне вторгнення. Саме вторгнення Росії до Криму ніколи не буде прийнятим нами або міжнародною спільнотою".

Він заявив, що анексія Криму суперечить міжнародному праву та не може бути підтримана міжнародною спільнотою за жодних обставин.

Росія та президент РФ Володимир Путін мають повністю виконати Мінські угоди і створити умови для проведення вільних виборів на Донбасі, заявив віце-президент США Джо Байден.

Віце-президент наголосив, що США й надалі займають рішучу позицію щодо підтримки України перед триваючою агресією з боку Росії та підтримуваних нею терористів.

"Ми й надалі вважаємо, що найкращий спосіб припинити конфлікт на Донбасі полягає у виконанні дипломатичних заходів, які закладені у Мінській угоді, але обидві сторони повинні дотримуватися цієї угоди. Мінськ не може бути успішним, якщо Росія не виконуватиме своїх зобов'язань і президент Путін порушуватиме виконання своїх обіцянок, які він неодноразово робив нашому президенту (Бараку Обамі), вам та світовій спільноті", - наголосив Байден.

Віце-президент США нагадав, що Обама останнім часом зустрічався з Путіним та безпосередньо передав йому повідомлення, що всі міжнародні партнери очікують від президента РФ виконання взятих зобов'язань.

"Москва повинна повною мірою впровадити Мінську угоду та співпрацювати конструктивно з Україною, щоб створити умови для вільних, справедливих та безпечних місцевих виборів, які повинні відбутися на Донбасі", - наголосив Байден.

Президент України Петро Порошенко наголосив, що ситуація на Донбасі далека від повної деескалації.

"На жаль, ми не можемо говорити про те, що у нас деескалація ситуації на Донбасі, і левову частину переговорів (з віце-президентом США Джозефом Байденом) ми приділили питанням імплементації Мінських угод, координації наших кроків з гуманітарного, соціально-економічного та політичного врегулювання ситуації на Донбасі", - сказав він.

Порошенко також зазначив, що кількість обстрілів позицій сил АТО з боку бойовиків останнім часом значно скоротилася, проте за минулу добу зафіксовані 14 мінометних обстрілів, 8 українських військових отримали поранення.

Українська армія здатна зупинити агресора та захистити країну, про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Українська армія здатна зупинити агресора", - сказав президент і додав, що "ми здатні захистити Україну".

"Сьогодні українська армія міцна, вона боронить позиції України, робить це якісно та професійно", - наголосив Порошенко.

Зустріч Порошенка і Байдена тривала понад три години.

Нагадаємо, Байден прибув до Києва з дводенним візитом. 7 Грудня віце-президент США мав намір провести круглий стіл з реформаторами, представниками громадянського суспільства та влади, а після провести дві двосторонні зустрічі - з президентом Петром Порошенком і з прем'єром Арсенієм Яценюком. Також Байден обговорив з міським головою Києва Віталієм Кличком теми реформи в Україні та боротьби з корупцією.

8 грудня Байден виступить у Верховній Раді. У Білому домі вважають цю подію історичною, до цього жоден з віце-президентів США в українському парламенті не виступав.

Як повідомлялося, США і ЄС домовилися продовжити санкції проти Росії до повного виконання мінських домовленостей. Останнім визначальним елементом всіх мінських домовленостей - Мінського протоколу, Мінського меморандуму і Мінського комплексу заходів - є повернення Києву контролю за міжнародним кордоном з Росією на сході України, зазначив координатор політики санкцій у Державному департаменті США Даніел Фрід, виступаючи в Європейському політичному центрі в Брюсселі 1 грудня. Тільки після повного відновлення цього кордону можлива відміна санкцій, додав він і наголосив: США не мають наміру змінювати цієї позиції.

При цьому чиновник зазначив, що Сполучені Штати Америки і Європейський союз домовились і про те, що санкції, запроваджені через окупацію і спробу анексії Криму, повністю окремі. Ці санкції можуть продовжуватись і після виконання мінських домовленостей через узгоджену США і ЄС політику невизнання цієї спроби Росії анексувати український Крим, додав Фрід. Координатор санкцій США також попередив, що санкції проти Росії можуть бути посилені.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: РФ, Байден, припинити окупацію Криму
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ