Пт, 2024-04-26, 06:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 25 » Бєларусь прокачала 80 тис тонн нафти через "Одеса-Броди" до Мозирського НПЗ
16:12
Бєларусь прокачала 80 тис тонн нафти через "Одеса-Броди" до Мозирського НПЗ
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Бєларусь і Україна завершили пробне прокачування нафти по нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсном режимі від порту "Південний" до Мозирського НПЗ, повідомили в концерні "Бєлнафтохім". "Прокачування завершене, вся партія нафти в об'ємі близько 80 тис тонн надійшла на Мозирський НПЗ", - повідомили в концерні, передає "Інтерфакс-Україна".

Там додали, що весь процес прокачування - як в аверс по "Одеса-Броди", так і в реверс по південній гілці нафтопроводу "Дружба" пройшов в штатному режимі. Прокачування завершилося вранці 24 листопада.

Як повідомлялося, 18 листопада морський нафтотермінал "Південний", розташований в морському порту "Південний" (Одеська обл), почав розвантаження танкера з нафтою, призначеною для аверсного прокачування по нафтопроводу "Одеса-Броди". За даними "Укртранснафти", об'єм купленої на умовах своп партії становить 80 тис тонн, власником ресурсу виступає "Білоруська нафтова компанія".

Білоруська сторона профінансує послуги з розвантаження танкера і прокачування нафти по нафтопроводу. Планується, що нафта буде закачана в нафтопровід в порту Південний і потім транспортована по "Одеса-Броди" і реверсу південної гілки нафтопроводу "Дружба" на Мозирський НПЗ.

В ході пробного прокачування по "Одеса-Броди" була поставлена російська нафта марки Urals згідно з контрактом на умовах своп, укладеному між "Білоруською нафтовою компанією" і PDVSA (Венесуела).

Мозирський НПЗ перероблятиме цю нафту в такому ж режимі, як і іншу російська нафта, що поставляється на завод трубопровідним транспортом і по залізниці. Раніше Мозирський НПЗ переробляв венесуельську нафту марки Santa Barbara в суміші з російською Urals.

У 2010 році Бєларусь купить у Венесуелі 4 млн тонн нафти, в 2011 році - 10 млн тонн, до 8 млн тонн з яких будуть поставлені на умовах своп і транспортовані по трубопроводу "Одеса-Броди".

Нафтопровід "Одеса-Броди" спочатку будувався для прокачування легкої каспійської нафти до Європи. Перша черга нафтопроводу довжиною 674 км і потужністю 9 млн тонн на рік, що з'єднала морський нафтовий термінал "Південний" і систему магістральних нафтопроводів "Дружба" в районі міста Броди (Львівська обл.), була введена в експлуатацію в 2001 році.

Трубопровідна система до 2004 року не використовувалася через відсутність відповідних домовленостей між власниками каспійської нафти і нафтопереробними заводами в Україні і Європі. З 2004 року нафтопровід використовується в реверсному режимі для транспортування нафти з нафтопроводу "Дружба" на термінал "Південний".

Перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв і перший заступник прем'єра Бєларусі Володимир Сємашко 12 липня підписали угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Бєларусі про заходи з розвитку співпраці щодо транспортування нафти по території України до Бєларусі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1024 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ