Ср, 2024-04-24, 15:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Безстрокова акція протесту на Майдані: ніч пройшла спокійно, але міліція збирає скарги
09:02
Безстрокова акція протесту на Майдані: ніч пройшла спокійно, але міліція збирає скарги
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Акція протесту підприємців проти підписання президентом України Віктором Януковичем Податкового кодексу буде безстроковою, повідомив журналістам керівник прес-центру оргкомітету акції протесту підприємців Володимир Дорош після засідання координаційної ради, повідомляє УНІАН.

За його словами, наметове містечко на Майдані Незалежності залишатиметься до того часу, поки Президент не накладе вето на Податковий кодекс. Крім того, керівник прес-центру зазначив, що у четвер відбудеться ще масштабніша акція проти підписання Податкового кодексу головою держави.

- Янукович назвав протестувальників корупціонерами. Але готовий з ними зустрітися
- МВС: Мітингувальники спокійні, але жителі центру незадоволені
- Вночі наметове містечко охоронялося депутатами

Дорош також заявив, що організатори залучатимуть до акції студентів. Крім того, він повідомив, що до Києва їдуть протестувальники з Харкова. Організатори акції сподіваються, що кількість учасників мітингів проти підписання Податкового кодексу на Майдан Незалежності зростатиме.

Представники підприємців провели зустріч із першим віце-прем'єр-міністром Андрієм Клюєвим, у ході якої він пообіцяв розглянути їхньої вимоги і 24 листопада проінформувати їх про те, які з вимог можуть бути задоволені, повідомила голова Комітету захисту підприємництва при опозиційному уряді Оксана Продан. "Ми будемо чекати реакції Кабміну, що повинна бути в середу (24 листопада)", - сказала Продан, передають "Українські новини".

За її словами, спеціально нікого з підприємців не утримують на Майдані Незалежності. За станом на вечір 22 листопада на Майдані перебуває близько 1,5 тис підприємців. Підприємці-мітингувальники продовжують установлювати намети, і на даний момент їх уже близько 15.

Підприємці-мітингувальники почали збір підписів за проведення референдуму по розпуску Верховної Ради.

МВС: Мітингувальники спокійні, але жителі центру незадоволені

Міністерство внутрішніх справ закликає підприємців, які мітингують проти Податкового кодексу, звільнити Майдан Незалежності у зв'язку з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, яке забороняє громадським організаціям проводити масові акції в центрі Києва з 22 до 26 листопада. Про це сказано в повідомленні прес-служби МВС.

"Через те, що Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив проведення масових акцій у центральній частині столиці з 22 до 26 листопада 2010, керівництво столичної міліції закликає організаторів мітингів і зборів, представників малого й середнього бізнесу та інших громадських організацій, що беруть участь у цих заходах, виконати рішення суду", - сказано в повідомленні.

За даними міліції, під час мітингу в понеділок громадський порядок забезпечували близько 1 500 працівників столичної міліції.

МВС зазначає, що грубих порушень громадського порядку під час проведення мітингу не було, однак правоохоронці зафіксували кілька випадків протиправних дій з боку учасників акції. Наприклад, окремі мітингувальники намагалися відтіснити ланцюг військовослужбовців внутрішніх військ МВС і спровокувати бійку. Також було зафіксовано непокору вимогам працівників міліції про припинення перекриття дорожнього руху на перехресті Інститутської вулиці та Хрещатика.

За цими фактами проводиться попередня перевірка, збираються необхідні матеріали для складання адміністративних протоколів і, можливо, порушення кримінальних справ.

Крім цього, на спецлінію "102" близько 12:00 надійшла інформація від незадоволених жителів будинку 7/11 по вулиці Хрещатик, що окремі учасники мітингу у дворі цього будинку розпивають спиртні напої. О 17.00 у чергову частину столичної міліції звернувся власник автомобіля Land Rover із заявою, що на вулиці Михайлівській, 20-В група невідомих пошкодила дзеркало заднього бачення його транспортного засобу. О 18.00 в органи внутрішніх справ звернувся киянин із заявою про те, що група мітингувальників на вулиці Інститутській, 11/7 оточила його автомобіль Skoda Octavia, заблокувала рух і пошкодила його машину.

До працівників міліції також зверталися незадоволені пробками водії, а протягом дня неодноразово надходили скарги жителів будинків, прилеглих до Майдану Незалежності, про те, що окремі мітингувальники зробили в їхньому дворі громадський туалет.

Близько 20.20 підприємці-мітингувальники розблокували рух по вулицях Хрещатик та Інститутській біля Майдану Незалежності в Києві.

Вночі наметове містечко охоронялося депутатами

У наметовому містечку на Майдані Незалежності у Києві на ніч залишилося до 300 осіб. Решту людей організатори акції попросили за бажанням або залишитися, або прийти завтра вранці, передає УНІАН. Служба охорони, сформована з учасників акції, на ніч оточила наметове містечко, розбите біля стели Незалежності.

Також із центральної частини міста від’їхали автобуси з правоохоронцями, за виключенням 2-3-х, в яких перебувають бійці спецпідрозділу "Беркут".

На Майдан Незалежності у Києві приїжджають машини з правоохоронцями, які мають намір знести наметове містечко. Про це повідомив організатор акції підприємців Євген Шаповаленко, пише "Українська правда". За його словами, до майдану під'їхали чотири автобуси з бійцями "Беркуту" та легкові автомобілі.

"Депутати Верхової Ради будуть ночувати в порядку черговості для того щоб цього не сталося (знесення наметів)", - заявив Шаповаленко. До 7 ранку чергував у наметовому містечку депутат від БЮТ Андрій Шкіль. Вранці його змінив інший депутат.

Шаповаленко повідомив, що підприємці також будуть захищати наметове містечко. Водночас додаткових підрозділів міліції поблизу наметового містечка немає.

Станом на 7.40 ранку 23 листопада в таборі мітингувальників спокійно.

На вул. Інститутській, в цілому порожній, було відмічено рух автобусів таких моделей і таких кольорів, які не використовуються в пасажирських перевезеннях, і із затемненими стеклами, повідомляє РБК-Україна. Декілька таких автобусів звернули на вул. Банкову, до Адміністрації президента України. 4 або 5 таких автобусів розташувалися у дворі Палацу культури профспілок (колишнього Жовтневого палацу) на Інститутській, тобто вгорі над табором на Майдані. Ймовірно, в цих автобусах співробітники міліції або службовці внутрішніх військ. Рух по вулицях навколо табору протестуючих за станом на 07.00 не перекрито.

Зазначимо, що близько двадцяти тисяч підприємців з різних регіонів України зібралися 22 листопада вранці на Майдані Незалежності в Києві, щоб висловити свій протест проти ухваленого парламентом Податкового кодексу. За інформацією міліції, мітингувальників близько 3,5 тисяч. Організатори з трибуни на Майдані заявили, що на площі зібралося 90 тисяч людей.

Підприємців, які стоять на кордонах, попросили взятися за руки, щоб убезпечитись від провокацій. Демонстранти почали скандувати "Міліція з народом", "Могильова у відставку". Підприємці мають намір ініціювати імпічмент президента та дострокове припинення повноважень парламенту в разі відмови ветувати Податковий кодекс.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 993 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ