Пт, 2024-03-29, 17:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 1 » Більшість українців вважають РФ агресором на Донбасі і виступають за продовження АТО - опитування
18:36
Більшість українців вважають РФ агресором на Донбасі і виступають за продовження АТО - опитування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Більшість українців - 71,8% - вважають Росію країною-агресором на сході України. 12,2% вважають РФ непричетною до конфлікту на Донбасі. Про це свідчать результати опитування, передають Українські новини.

При цьому 16% опитаних не змогли оцінити позицію Росії в конфлікті на сході України. Крім того, згідно з дослідженням, 64,4% респондентів вважають, що самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіки" є терористичними організаціями, які не мають права представляти населення відповідних територій.

Більш як третина українців - за продовження АТО і проти Мінських угод
Більшість населення України не підтримує передбачене змінами до Конституції надання особливого статусу Донбасу

Водночас 22,8% опитаних вважають "ДНР" і "ЛНР" представниками населення, відповідних територій, а 12,8% - не змогли відповісти.

62,4% опитаних заявили, що не хочуть допустити впливу на політику України мешканців територій, які зайняті сепаратистами, а також вони проти отримання цими жителями коштів з державного бюджету України.

27,2% респондентів вважають, що жителі окупованих територій Донбасу мають право на самовизначення, 5,4% - обрали інший варіант відповіді, 5,1% - важко відповісти або не мають відповіді.

Водночас 39,1% опитаних вважають США стратегічним союзником України. У лютому 2012 року так вважали 8% опитаних, а у вересні 2014 року - 30,6%.

При цьому визнання Росії стратегічним союзником змінилося з 40,2% у лютому 2012 року до 5,9% у листопаді 2015 року.

Крім того, згідно з останнім опитуванням Центру Разумкова, 34,2% вважають Польщу стратегічним партнером України, 23% - Німеччину, 24% - Естонію, Латвію і Литву.

Натомість 23% опитаних вважають, що Україна не має стратегічних союзників.

Дослідження проводилося Центром Разумкова з 6 по 12 листопада. Було опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком анексованого Росією Криму і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Більш як третина українців - за продовження АТО і проти Мінських угод

Понад третини українців виступають за продовження АТО до повного відновлення контролю над окупованими територіями і негативно оцінюють мінські домовленості. Про це свідчать результати соцдослідження Центру Разумкова, які представив на прес-конференції директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, передає ЛІГА.net.

34,4% опитаних виступають за продовження АТО до повного відновлення контролю України над захопленими гібридною армією РФ територіями.

20,1% опитаних виступають за відокремлення цих територій, 22,7% - за надання окупованим територіям особливого статусу у складі України, 22,8% вагалися з відповіддю.

Відповідаючи на запитання, чому ви підтримуєте відокремлення від України окупованих територій, 62,4% обрали варіант відповіді "я не хочу, щоб жителі цих територій впливали на політику України й отримували кошти з українського бюджету".

27,2% тих, хто підтримує відокремлення, обрали варіант відповіді - "я вважаю, що жителі цього регіону мають право на самовизначення".

Наявні на даний момент результати мінських домовленостей негативно оцінили 32,5% опитаних, нейтрально - 28%, позитивно - 16,1%, вагалися з відповіддю - 14,4%, ще 9% зазначили, що їм невідомо про такі домовленості.

Дослідження було проведено з 6 по 12 листопада 2015 року. Опитано 2 008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує 2,3%.

Більшість населення України не підтримує передбачене змінами до Конституції надання особливого статусу Донбасу

Більшість населення України не підтримує надання особливого статусу Донбасу, що передбачається змінами до Конституції в частині децентралізації. Про це сказав на брифінгу директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, коментуючи опитування, проведені з 6 по 23 листопада 2015 року, передає УНІАН.

Він зазначив, що, оцінюючи, якими мають бути подальші дії щодо врегулювання конфлікту на сході України, 34,4% респондентів виступають за продовження АТО до повного відновлення контролю України над зайнятими сепаратистами територіями, 22,7% - за надання цим територіям особливого статусу в складі України, а 20,1% - за відокремлення від України цих територій.

За його словами, ці дані свідчать, що "відносна більшість громадян виступає проти надання особливого статусу Донбасу".

"На даний момент ті конституційні зміни, які проштовхуються в Конституцію щодо особливого статусу Донбасу, суперечать думці більшості населення України", - наголосив Биченко.

Не змогли відповісти на запитання щодо подальших дій з врегулювання конфлікту на сході України 22,8% опитаних.

Опитування показали, що ті респонденти, які виступають за відокремлення від України окупованих територій Донбасу, найчастіше мотивують це тим, що не хочуть, щоб жителі цих територій впливали на політику України і отримували кошти з українського бюджету (62,4%) і лише 27,2% пояснюють це тим, що вважають, що жителі цього регіону мають право на самовизначення.

Биченко повідомив, що порівняно із серпнем 2015 року знизилася частка респондентів, які виступають за особливий статус Донбасу в складі України - з 28,5% до 22,7%.

Найчастіше за продовження АТО до повного відновлення контролю України над зайнятими сепаратистами територіями виступають жителі центрального (45,1%) і західного (42,8%) регіонів.

У випадку, якщо Україні все ж доведеться співіснувати з непідконтрольною частиною Донбасу, майже половина (45,1% респондентів) вважають, що у такому випадку необхідно припинити будь-які відносини, в тому числі економічні між Україною та цими територіями, а 27,6% вважають, що треба надати Донбасу особливий статус з можливістю його впливу на політику України.

36,8% опитаних вважають, що найбільшу загрозу для стабільності та розвитку України становить варіант заморожування конфлікту на сході України. Так вважає більшість опитаних у центральному, південному та східному регіонах.

Відповідаючи на запитання, хто має відновлювати інфраструктуру у разі повернення територій так званих "ДНР" та "ЛНР" до складу України, 29,6% вважають, що коштом Росії, 23,5% - коштом України, а 29,4% - лише за ті кошти, які збираються на цих територіях. При тому жителі Донбасу найчастіше схильні вважати, що інфраструктуру має відновлювати Україна (40,4%) і рідше, ніж жителі інших регіонів, дотримуються думки, що це потрібно робити лише за ті кошти, які збираються на цих територіях (17,7%).

Опитано 2008 респондентів у всіх регіонах, крім окупованих районів Донбасу та Криму. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з ймовірністю 0,95.

Раніше повідомлялося, що 77% опитаних на сході та півдні України громадян підтримують ідею розбудови Європи в Україні. Про це свідчать результати дослідження "GfK Ukraine", проведеного з 30 жовтня по 6 листопада.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: донбас, АТО, РФ агресор, українці, Опитування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ