Чт, 2024-04-18, 21:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 24 » Бюджет правлять цілодобово. Нардепів попередили про ризики
10:27
Бюджет правлять цілодобово. Нардепів попередили про ризики
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація, яка складається з ухваленням бюджету на 2016 рік, є наслідком того, що його внесли в Раду з майже тримісячним запізненням. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

"Станом на сьогодні ми продовжуємо шукати компроміси щодо бюджету на 2016 рік. Ця робота триває останній тиждень майже цілодобово. Вона продовжується і зараз", - заявив Гройсман.

За його словами, ситуація, яка складається з прийняттям бюджету, є наслідком того, що він був внесений у Раду з майже тримісячним запізненням.

"Тому ми сьогодні вимушені виконувати за тиждень роботу, яку мали б виконати за три місяці", - зазначив спікер парламенту.

Він також наголосив, що поле для маневру, а надто часові рамки надзвичайно вузькі. "Підходить момент, коли нам доведеться приймати остаточне рішення - чи зможемо ми все ж увійти в 2016 рік з бюджетом", - заявив голова Верховної Ради.

Як відомо, 23 грудня Верховна Рада не прийняла законопроекти, необхідні для прийняття бюджету на 2016 рік, яке заплановано на 24 грудня.

Рада не змогла набрати необхідну кількість голосів під час сигнальних голосувань за законопроекти №3627 щодо права отримання частини чистого прибутку та №3628 - щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соцполітики.

У БПП кажуть про те, що провал бюджетного процесу може призвести до розвалу коаліції і нових парламентських виборів.

Як повідомлялося, Рада планує розглянути бюджет 24 грудня. 22 грудня парламент ухвалив постанову, якою затвердив процедуру ухвалення державного бюджету на 2016 рік, а також процедуру розгляду законопроектів, пов'язаних з ухваленням держбюджету.

Посол Британії нагадала Україні про ризики, якщо депутати не ухвалять держбюджету

Український парламент має ухвалити державний бюджет на 2016 рік і зміни до Податкового кодексу, запропоновані урядом на чолі з Арсенієм Яценюком, інакше країна опиниться у важкій фінансовій ситуації. Про це написала Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії в Україні Джудіт Ґоф у своєму блозі на "Українській правді".

"У Великій Британії ми маємо прислів'я, що "індики не голосують за Різдво" (не подумайте, це не образа). Зрозуміло, що ті, хто не хоче платити більший податок, не будуть у захваті та не голосуватимуть за вищі ставки та більш ефективне оподаткування. Проте якщо поглянути на це питання у ширшому контексті, то йдеться про набагато більше, ніж податок для індивідуального робітника чи компанії. Україні треба впорядкувати свій бюджетний баланс - гроші мають як надходити, так і витрачатися з державної казни", - наголосила Ґоф.

"Але уявіть це питання в довготривалій перспективі: народні депутати не голосують за державний бюджет та поправки до Податкового кодексу, ставлячи під загрозу програму МВФ. Це означатиме ризик для України втратити не тільки 1,7 млрд дол наступного траншу від МВФ, а й додаткові 600 млн дол макрофінансової допомоги від ЄС. Не кажучи вже про наслідки для ринку та тиск на гривню", - додала вона.

"Це може, по суті, нівелювати досягнуті важкою працею успіхи зі стабілізації економіки, які є зараз. Україна не може собі дозволити втратити це фінансування в той момент, коли Росія посилює торговельні санкції", - наголосила посол Великої Британії.

Ґоф додала, що йдеться не лише про гроші, а й про репутацію України у світі.

"За цього уряду Україна дотримувалася програми МВФ значно довше за всі інші уряди. Довіра та впевненість в Україні зросла так само, як і міжнародна допомога. Звіт про безвізовий режим минулого тижня є доказом цього", - написала вона.

"Якби я могла загадати одне різдвяне бажання, я б попросила усіх народних депутатів пам'ятати про тривалий розвиток і достаток українського народу під час ведення переговорів та голосування в парламенті цього тижня. Безумовно, це рішення самих депутатів, а я в Україні лише гостя. Але я як посол приїхала в Україну, щоб побачити, як ця країна стає успішною та забезпечує безпечне, надійне та заможне майбутнє, на яке заслуговують її громадяни. Ця подорож не буде простою, але обрані вами представники мають шанс радше рухати країну вперед, аніж ризикувати повернути її у минуле", - резюмувала Ґоф.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: правки цілодобово, бюджет, ризики, нардепи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ