Чт, 2024-03-28, 19:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 21 » Блаттера та Платіні відсторонили від футболу на вісім років
20:36
Блаттера та Платіні відсторонили від футболу на вісім років
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Комітет з етики Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) ухвалив рішення усунути від футбольної діяльності терміном на вісім років главу організації Йозефа Блаттера і президента Європейської футбольної асоціації (УЄФА) Мишеля Платіні.

"Арбітражна палата комітету з етики ФІФА заборонила Блаттеру і Платіні терміном на вісім років будь-яку діяльність, пов'язану з футболом на національному і міжнародному рівнях. Заборона набуває чинності негайно", - зазначено в заяві ФІФА.

У заяві йдеться про те, що розгляд справи Блаттера і Платіні стосувався передачі 2 млн швейцарських франків від голови ФІФА президентові УЄФА, при цьому Блаттер не зміг надати юридичного обґрунтування передачі грошей і не зміг довести легальність цієї виплати.

"Його твердження про усні домовленості палата визнала непереконливими і знехтувала ними", - зазначено в повідомленні ФІФА.

Комітет з етики ФІФА не знайшов доказів корупції Блаттера і Платіні, проте визнав порушенням правил передачі 2 млн швейцарських франків французькому функціонерові.

"Наявні в арбітражної палати докази не є достатніми для звинувачень Блаттера і Платіні в корупції, проте передача грошей Блаттером Платіні без законних підстав є порушенням кодексу ФІФА в частині отримання і вручення подарунків", - зазначено в заяві ФІФА.

Крім того, ФІФА заявляє, що відсторонений президент цієї організації був однією зі сторін у конфлікті інтересів, що стосується його подальших перспектив на посаді президента цієї організації.

Крім того, комітет з етики ФІФА встановив, що дії Блаттера суперечать етичному кодексу організації, оскільки він порушив низку правил ФІФА.

Окрім усунення від діяльності, пов'язаної з футболом, на вісім років, Блаттер оштрафований на 50 тис. швейцарських франків.

У ФІФА зазначили також, що звинувачення в порушенні правил і кодексів цієї організації стосуються й президента УЄФА Мішеля Платіні, якого також відсторонили від футбольної діяльності на вісім років і оштрафували на 80 тис. швейцарських франків.

Блаттер, відсторонений від діяльності на 90 днів, раніше повідомив, що у нього була "джентльменська угода" з президентом УЄФА Мішелем Платіні, згідно з якою йому і були передані 2 млн швейцарських франків у 2011 році.

Мішеля Платіні також відсторонили від роботи на 90 днів. Протягом трьох місяців чиновники не можуть займатися діяльністю, пов'язаною з футболом. У вересні швейцарська влада почала кримінальне розслідування стосовно Йозефа Блаттера. Його підозрюють в укладенні свідомо невигідного контракту на продаж прав на телетрансляції, а також у незаконному переведенні двох мільйонів франків Мішелю Платіні. Обидва футбольні функціонери заперечують провину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: Футбол, Блаттер, Платіні, вісім років
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ