Пт, 2024-03-29, 08:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 17 » Близько 80% українців пишаються своїм громадянством
14:14
Близько 80% українців пишаються своїм громадянством
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


77,1% українців пишаються тим, що є громадянами нашої країни. Більшість респондентів - 83,2% - вважають, що прості громадяни повинні мати реальний вплив на прийняття державних рішень. Про це свідчать результати телефонного опитування на тему "Політичне життя українців у незалежній державі", проведеного 15-16 березня 2010 року Інститутом Горшеніна, передає УНІАН.
Згідно з результатами дослідження, більшість респондентів - 77,1% - пишаються тим, що є громадянами України. Не відчувають гордості з цього приводу 17,9%, а 5% - не змогли відповісти на це запитання.

При цьому 44,6% респондентів хотіли б бачити Україну через 20 років окремою незалежною державою, близько чверті - 26,2% - частиною союзу з Росією, а кожен п'ятий опитаний - 21,1% - частиною Європейського Союзу. Не змогли відповісти на це запитання 8,1% респондентів.

Більше половини українців - 55,9% - проголосували б за державний нейтралітет України, якби сьогодні проходив відповідний референдум. Проти державного нейтралітету проголосували б сьогодні 13,7% опитаних, майже стільки ж - 13,9% - не змогли відповісти на це запитання, а 16,5% взагалі не брали б участі в голосуванні.

Більше половини громадян України - 53,9% - вважають, що якість їхнього життя залежить від того, хто буде обраний до місцевих органів влади їхнього населеного пункту. З них близько третини - 33,5% - упевнені, що якість життя від того, хто буде обраний до місцевих органів влади, точно залежить, а кожен п'ятий - 20,4% - дав відповідь "скоріше залежить".

При цьому більше третини респондентів - 36,5% - не вважають, що їхнє життя якось залежить від місцевої влади. З них 18,6% опитаних впевнені, що якість їхнього життя точно не залежить від того, хто буде обраний до місцевих органів влади, а 17,9% дали відповідь - "скоріше не залежить". Не змогли визначитися з відповіддю - 9,6% респондентів.

Більшість українців - 70,6% - вважають, що країні потрібна сильна опозиція. З них більше половини - 52,3% - впевнені, що Україні потрібна сильна опозиція точно, а 18,3% вважають, що "скоріше потрібна". При цьому майже кожен п'ятий респондент - 19,3% - не бачить необхідності в сильній опозиції для України. З них кожен десятий - 10,3% - вважає, що опозиція країні, напевно не потрібна, а 9% - скоріше не потрібна. Також кожному десятому українцю - 10,1% - важко відповісти на це запитання.

Переважна більшість громадян України - 83,2% - вважають, що прості громадяни повинні мати реальний вплив на прийняття державних рішень. Із них 43,5% зазначили, що такий вплив повинні мати всі громадяни країни, яких це стосується - незалежно від рівня їхньої компетентності, а 39,7% вважають, що впливати на прийняття державних рішень мають лише громадяни, компетентні в питаннях, які вирішуються. Кожен десятий українець - 10,2% - упевнений, що прості громадяни впливати на прийняття державних рішень не повинні, оскільки це справа державних управлінців та політиків, а 6,6% опитаних не змогли відповісти на це запитання.

Всього за випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів віком від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.

У серпні минулого року Інститут Горшеніна оприлюднив результати всеукраїнського соціологічного дослідження на тему "Україна. Повноліття", в якому говориться, що майже 20% українців негативно ставляться до здобуття Україною незалежності у 1991 році.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1107 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ