Сб, 2024-04-27, 02:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 23 » Бойовики закріплюються в Комінтерновому
11:54
Бойовики закріплюються в Комінтерновому
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Бойовики підтягнули до Комінтернового Донецької області військову техніку і почали будувати укріплення. Про це в ефірі телеканалу новин "24" повідомив командир полку Національної гвардії України "Азов", народний депутат Андрій Білецький.

"Туди було введено близько 12-15 одиниць бронетехніки, а також підтягнуто артилерійські резерви. Вони почали будувати перед Комінтерновим (українською стороною) перший укріпрайон, бетонувати споруди, підтягнули будівельну техніку, почали активно мінувати дороги і підступи. Думаю, вони зайняли село всерйоз і надовго", - сказав Білецький.

За його словами, те, що Комінтернове залишили без збройних сил – дуже велика помилка з українського боку. "Робити прогнози про те, чи буде наступ, не варто. Ми на 100% можемо сказати тільки те, що тепер свої позиції для початку наступу сепаратисти значно покращили", - повідомив командир "Азова".

Нагадаємо, вчора вранці бойовики увійшли до Комінтернового, розташованого в "сірій зоні" неподалік Маріуполя. На озброєнні бойовиків, крім стрілецької зброї і гранатометів, є бойові броньовані машини, можливо, танки та інше важке озброєння, заборонене мінськими домовленостями. Вчора ж бойовики з Комінтернового обстріляли ЗСУ і намагалися проникнути на їхню територію.

Уночі бойовики двічі незначно порушили режим тиші - штаб

З 18.00 вчорашнього дня і до півночі зафіксовано більше двадцяти випадків порушення режиму тиші бойовиками.

Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці у Facebook.

"Зокрема, на горлівсько-світлодарській дузі бандити били по наших позиціях зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів біля Луганського, Майорська, Зайцевого, Лозового та Новгородського", - зазначили в штабі.

На Луганщині бойовики обстріляли українських військових з автоматичного станкового гранатомета. На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї терористи били по західній околиці Широкиного.

Поблизу тимчасово окупованого Донецька бойовики провокували підрозділи сил АТО на відкриття вогню у відповідь біля Красногорівки і південніше Авдіївки, застосовуючи стрілецьку зброю. По Пісках кілька разів били з великокаліберних кулеметів і гранатометів.

З початку цієї доби зафіксовано два випадки незначного порушення бойовиками режиму тиші - з великокаліберного кулемета вони близько 10 хвилин вели неприцільний вогонь у бік українських позицій у Пісках, а неподалік Луганського один раз стріляв ворожий снайпер.

"Не виключено, що причинами цих порушень є слабка система управління в структурі російсько-терористичних військ, а також низька дисципліна в лавах самих бойовиків", - вважають у штабі.

Нагадаємо, у Мінську домовилися про припинення вогню вночі проти 23 грудня.

Бойовики розширюють територію контрольованих районів. Не припиняються обстріли від Мар'їнки до північних околиць Горлівки

У ході обстрілів позицій сил АТО і цивільних об'єктів на Донбасі російсько-терористичні війська все активніше використовують важкі озброєння (122-мм артилерія і танки), які повернуті бойовиками і російськими військовослужбовцями на позиції на багатьох ділянках уздовж лінії розмежування. Також помітно збільшилася кількість спроб наступальних дій тактичного рівня з боку російсько-терористичних військ, пише координатор групи "ІС" Дмитро Тимчук в Фейсбуці.

Користуючись тим, що українські війська в цілому дотримуються умов Мінських домовленостей (за винятком випадків відкриття вогню у відповідь), бойовики розширюють територію контрольованих ними районів за рахунок введення підрозділів в сіру зону. У цих умовах великі сумніви викликає здатність вирішити дану проблему таких малоефективних інструментів, як СММ ОБСЄ та СЦКК. Адекватні відповідні дії українського військового керівництва в даний час не спостерігаються.

Зокрема, в районі н.п. Комінтерново рота зі складу батальйону бойовиків, розгорнутого вздовж дороги Новоазовськ - Тельманове, висунулася в сіру зону під прикриттям реактивної батареї (3 од. РСЗО БМ-21 "Град", позиції - східніше н.п. Дзержинське). Одночасно зафіксовано посилення підрозділів бойовиків по рубежу Заїченко - Саханка: за добу в даний район, на правий фланг, перекинуто 8 од. ББМ з боку Веселого та Красноармійського (4 од. БМП-1,2 та 4 од. МТ-ЛБ). Північніше н.п. Саханка відзначені 2 танка на замаскованих позиціях і 1 МТ-ЛБ.

По всій ділянці від Мар'їнки до північних околиць Горлівки (включаючи Мар'їнці, Красногорівку, Піски, Дослідне, Авдіївку, Новгородське, Шуми, Майорського, Зайцеве) бойовики ведуть постійні обстріли.

При цьому в районі Мар'їнки і Красногоровки бойовиками активно використовуються міномети і гранатомети, в районі ДАП і н.п. Дослідне фіксувалося кілька вогневих груп бойовиків, у тому числі з бронетехнікою, обстріли велися зі стрілецької зброї, мінометів, гранатометів і штатного озброєння ББМ.

Між Кірово і Новоселівка західніше Горлівки, крім мінометів і гранатометів, противник двічі застосував 122-мм артилерію.

На південь від Донецька в районі Старогнатівці і Гранітного також відзначається зростання активності терористів, на приморському напрямку - перегрупування сил і обстріли (вкл. Міномети 82-мм), в районі Світлодарськ плацдарму - міномети, епізодично ЗУ-23-2. У районі Жованка - Зайцеве за двома передовим опорним пунктам сил АТО працювали танки терористів (8 пострілів ОФ-снарядами) під прикриттям ЗУ-23-2.

Також поновилися регулярні обстріли в районі н.п. Щастя та Станиця Луганська (стрілецьку зброю, епізодично включаються міномети, в т.ч. 120-мм). У районі Щастя зафіксовано боєстолкновеніє бойової охорони українських військ з ДРГ російського спецназу, який намагався проникнути в тил сил АТО. У результаті масованого вогню зі стрілецької зброї українських військ противник відійшов углиб своїх позицій.

Триває перегрупування бойовиків на ділянці на південь від Донецька, аж до Докучаєвського кар'єрів. На ділянці від південніше Оленівки (від Ясного) до Олександрівки бойовики додатково розгорнули не менше 15 одиниць ББМ (в основному БМП і МТ-ЛБ).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 797 | Додав: admin | Теги: комінтернова, бойовики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ