Пт, 2024-04-19, 15:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 28 » "БПП" ініціює термінове створення нової коаліції
12:09
"БПП" ініціює термінове створення нової коаліції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко пропонує сьогодні, 28 березня, створити коаліцію і завтра у сесійній залі від її імені запропонувати кандидатуру голови Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду прем`єр-міністра. Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради голів фракцій і парламентських комітетів, передає УНІАН.

"Я думаю, що оскільки у нас є можливість створити коаліцію, її треба зараз на фракціях створити. Сьогодні, в понеділок. Завтра в зал внести про це офіційне повідомлення, що фракції висувають кандидатом у прем`єр-міністри Володимира Гройсмана, що такі-то фракції його підтримують. Якщо у цих фракціях чисельність більша, ніж 226 (депутатів - ред), - коаліція відновлює свою роботу", - сказав Луценко.

Потім необхідно голосувати за відставку і за призначення прем`єр-міністра, зауважив він.

"Після цього провести консультації й отримати український уряд, який продовжить роботу Яценюка по дорозі європейських реформ з новою енергією, з новою довірою", - додав депутат.

Водночас Луценко зауважив, що якщо "Народний фронт" "і далі буде наполягати, що нічого змінювати не треба, просто пришліть нам кілька нових міністрів, думаю, що це дорога в нікуди, яка заблокує не лише діяльність парламенту, але і в цілому зупинить реформи в країні".

Крім того, представник президента у парламенті Степан Кубів заявив, що у понеділок відбудеться зустріч президента Петра Порошенка з керівниками фракцій, передає "Українська Правда".

"Сьогодні відбудеться на прохання керівників фракцій, окремих депутатів, голів комітетів зустріч з керівниками фракцій і груп з президентом України", – сказав він.

При цьому він не уточнив, на котру годину запланована зустріч. Як відомо, у понеділок Порошенко відвідає Краматорськ Донецької області.

Також, за словами Кубіва, Порошенко закликав депутатів скоріше вирішити питання щодо зміни прем'єр-міністра і генпрокурора.

"Народний фронт" виступає за відновлення коаліції та продовження реформ урядом Яценюка

"Народний фронт" виступає за відновлення коаліції "Європейська Україна" та продовження реформ урядом на чолі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Про це заявив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак сьогодні на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради.

В той же час він зазначив, що "якщо наших партнерів з фракції "БПП" це не влаштовує, то пропонуйте свою альтернативу".

Бурбак наголосив, що "Народний фронт" готовий до створення нової коаліції без "Опоблоку" та "їхніх посібників".

Він закликав партнерів офіційно висунути кандидатуру нового прем’єра і згуртувати голоси навколо неї в парламенті.

За його словами, ""Народний фронт" чекає на офіційне і остаточне висунення кандидатури прем`єра від найбільшої парламентської фракції та президента".

Також Бурбак заявив, що має бути названо склад нового уряду та коаліції у ВР, яка працюватиме з цим урядом.

"Ми не на базарі і не купуємо кота в мішку", - наголосив лідер фракції "Народний фронт".

За його словами, для вирішення нинішньої кризи є "простіший шлях - заповнити вільні місця в уряді Яценюка, стабілізувати коаліцію і підтримати програму дій чинного уряду".

Бурбак підкреслив, що "Народний фронт" не голосуватиме за відставку нинішнього уряду, доки не буде запропоновано альтернативи.

"Під час війни Україна не може залишитися з тимчасовим урядом і з незрозумілою перспективою формування нового", - заявив він.

Бурбак нагадав, що його фракція попереджала, "що не можна палити спільну хату, думаючи, що твій кусочок не займеться, що вдасться відсидітися на горищі і лихо вас обійде".

Фракція Радикальної партії увійде до коаліції, якщо її програмою дій стане зміна соціально-економічної політики - Ляшко

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко наголошує, що його фракція увійде до складу коаліції, якщо її програмою дій стане зміна соціально-економічної політики. Про це він повідомив на засіданні Погоджувальної ради голів фракцій і парламентських комітетів.

"Ми готові брати участь у формуванні коаліції за однієї умови - коли програмою дій коаліції і нового уряду буде радикальна зміна соціально-економічної політики", - сказав Ляшко.

Депутат зауважив, що сьогодні представники фракції працювали над розробкою коаліційної угоди і запропонували "інструменти й механізми, які дадуть радикально вирішити проблеми безробіття, радикальне підвищення заробітних плат і пенсій, радикальні зміни соціально-економічної політики".

Тимошенко намагалася з`ясувати у Гройсмана, чи голосуватиме завтра ВР відставку Яценюка, але відповіді не отримала

Лідер фракції Батьківщина" Юлія Тимошенко намагалася з`ясувати у голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, чи буде завтра голосування у ВР щодо відставки прем`єр-міністра Арсенія Яценюка, але відповіді не отримала. З відповідним запитанням Тимошенко звернулася до Гройсмана сьогодні на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій і голів парламенту.

Гройсман нічого конкретно не відповів на запитання, відбувшись загальними фразами.

Тимошенко пропонувала прямо на Погоджувальній ради проголосувати за те, щоб розглядати завтра це питання, але її пропозиція не була почута.

Під час виступу на Погоджувальній раді Тимошенко ще раз наголосила, що фракція "Батьківщина" не претендує на посади в уряді.

"Ми не претендуємо і не будемо претендувати на жодну посаду в уряді", - заявила Тимошенко.

Також вона вчергове назвала ряд умов, після гарантії виконання яких фракція готова увійти до нової коаліції, зокрема, йдеться про мораторій на продаж сільськогосподарських земель, про зниження тарифів на комунальні послуги, про підтримку аграріїв.

Як повідомлялося, 24 березня кандидатуру Гройсмана на посаду прем’єра запропонував на засіданні лідерів фракцій керівник фракції "БПП" Юрій Луценко. За його словами, чотири парламентські політсили – "БПП", "Народний фронт", Радикальна партія та "Батьківщина" - готові розглянути цю кандидатуру.

Гройсман заявив про готовність очолити уряд, якщо його кандидатуру підтримають фракції коаліції. Він також зазначив, що у разі його переходу на роботу до Кабміну із кандидатурою на посаду голови ВР визначатиметься фракція "Народний фронт", а пост першого віце-спікера відійде до "БПП".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявляє, що новий склад Кабінету міністрів має бути затверджено 29 березня.

25 березня з'їзд "Блок Петра Порошенка "Солідарність" підтримав пропозицію глави фракції про висунення спікера ВР Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: БПП, створення нової коаліції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ