Пт, 2024-04-26, 23:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 22 » Business Week. В України прославилися голі до пояса маніфестантки
17:24
Business Week. В України прославилися голі до пояса маніфестантки
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Як протестувати проти насильства в сім'ї, корупції та візиту Путіна? - Запитує The Business Week. І власне ж відповідає: "В Україні свій спосіб - просто зніми з себе ліфчика!"

"В Україні здобула популярність група молодих активісток, які влаштовують демонстрації, оголившись до поясу. Використовуються жести з сексуальним підтекстом і нецензурні гасла, відбуваються сутички з охоронцями і поліцією. Іноді в акціях, здається, немає ніякого сенсу - це лише привід роздягнутися", - пише про організацію Femen журналістка Марія Данилова.

"Активістки - стрункі довгоногі красуні з традиційними українськими вінками з квітів на голові - кажуть, що борються за права жінок і демократію, але деякі критики стверджують, що це лише прагнення прославитися, а справі фемінізму акції цієї організації шкодять", - говориться в статті.

"Якщо сексуальність використовується для реклами автомобілів і печива, чому б не застосувати її в соціально-політичних проектах?" - Каже 26-річна Ганна Гуцол, лідерка організації, у минулому менеджерка з індустрії шоу-бізнесу. Протягом двох років існування організація стала настільки популярна, що Гуцол подумує створити партію і балотуватися до парламенту.

"Організація веде кампанії проти проституції та дискримінації жінок, але висловлюється і з широкого кола інших нагальних для України тем: наприклад, про податковий кодекс, свободу слова і зовнішніх позиках уряду", - пише газета.

"Наприкінці жовтня Femen стала причиною дрібного дипломатичного скандалу: п'ять активісток роздяглися біля пам'ятника Леніну і закликали російського прем'єра Путіна, який тоді перебував в Україні з візитом, більше не втручатися в українське політичне життя. Один із транспарантів говорив:" Україна - не Аліна", - йдеться в статті.

"За словами Гуцол, до організації належить близько двох десятків активісток, які виходять на демонстрації топлес, ще 300 повністю одягнених членів, а також тисячі членів із різних кінців країни, які підтримують організацію в інтернеті. Серед їхніх фінансових спонсорів і шанувальників є найрізноманітніші люди - німецький діджей, американський бізнесмен, який працює в Києві, і старий-пенсіонер з глухого села, який пообіцяв відстоювати справу організації всупереч своїм сусідам ", - пише газета.

Новий інтерес до організації привернула нещодавня ідея торгівлі "сіськографами" - відбитками грудей активісток, розфарбованими в кольори українського прапора. Втім, деякі інші акції публіка називає позбавленими смаку або безглуздими.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1004 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ