Пт, 2024-04-26, 22:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 22 » Через тяганину з ціною газу РФ і Путін тільки втратили прихильників в Україні
11:09
Через тяганину з ціною газу РФ і Путін тільки втратили прихильників в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін втратив повагу багатьох українців. Про це заявив заступник глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді Володимир Зубанов, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Коментуючи газові переговори між Україною і Росією, політик зазначив, що "важливо не відступати і не здавати національні інтереси, бо правда на нашому боці".

"Цей договір кабальний, його не можна пояснити логічно. Але Росія сьогодні хоче вирішити не лише економічні питання за рахунок бюджету України, за рахунок грошей українців, але і політичні, заганяючи Україну в сферу своїх інтересів через енергоносії", - підкреслив Зубанов.

Він зазначив, що Росія робить все для того, щоб Україна не могла проводити свою власну внутрішню і зовнішню політику, рухаючись виключно в руслі Кремля.

"Це зрозуміло, тут немає нічого нового. Але я вважаю, що ні для уряду, ні для президента неприпустимо йти за цим сценарієм", - заявив регіонал.

На його думку, "вихід є один: продовжувати виконувати той договір, який є, намагаючись шукати спільну мову і домовлятися".

"Крім того, потрібно максимально економити, щоб брати якомога менше газу в Росії - 33 млрд. кубів і ні кубометром більше", - сказав Зубанов.

При цьому він зазначив, що позиція Москви заважає розвитку і підтримці братніх відносин між народами України і Росії.

"Я знав масу людей, які поважали Путіна. Це моє коло спілкування - схід і південь України. Але сьогодні маса людей просто перестала його поважати за таке ставлення до України, зневагу до відносин з нашим народом заради якихось тимчасових грошових вливань", - підкреслив політик.

"Народ не розуміє: якщо ми - брати, то чому у нас договір, як у ворогів? Навіть з німцями ціни інші. Виходить, що спільна історія нічого не коштує для тих, хто сьогодні сидить у Кремлі", - сказав він.

При цьому він виступив проти створення відповідних проблем Росії. Зокрема, реагуючи на репліку про те, чому Україна не виставила умови РФ щодо членства в СОТ, хоча могла це зробити, Зубанов схвалив такий крок уряду.

"Не потрібно йти на конфлікт. Це нічого не дасть нашим країнам. Ми повинні дотримуватися тієї політики, якої ми обіцяли виборцям. А війну з Москвою ми не обіцяли. Ми зможемо захистити українців іншими методами, нехай це буде і важко", - сказав Зубанов.

Нагадаємо, що вчора в ході позачергового засідання Кабміну прем'єр Микола Азаров заявив, що переговори в Москві щодо газу зайшли в глухий кут. Прем'єр наголосив, що поступки, яких вимагає російська сторона за зниження ціни на газ, надто високі і неприйнятні для України.

Раніше прем'єр Микола Азаров повідомив, що Україна і Росія за підсумками минулих напередодні переговорів про можливий перегляд укладених в 2009 році газових контрактів зробили черговий крок до зближення позицій. Також він повідомив, що група експертів залишилася в Москві для остаточного узгодження всіх питань і нової угоди.

Нагадаємо, 20 грудня пізно ввечері в Москві пройшли переговори прем'єр-міністра Миколи Азарова та його російського колеги Володимира Путіна про перегляд чинних газових угод.

За даними ЗМІ, текст нової газової угоди містить домовленість про створення газотранспортного консорціуму (щодо другого СП - з продажу газу українським споживачам - співрозмовник інформацією не володів), а ціна газу в ньому буде визначатися за новою формулою. "Вона буде вищою за бєларуську, але істотно нижчою за нашу нинішню", - сказало джерело в Кабміні. Нинішня українська ціна - близько 400 доларів за тисячу кубів, бєларуська на 2012 рік - 165,6 долара.

Як повідомлялося, раніше перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв заявив, що уряд подасть у Верховну Раду проект держбюджету на 2012 рік з ціною імпортного газу 416 дол за 1 тис куб м. За його словами, у разі досягнення з російською стороною домовленостей про зниження ціни на газ буде відкоригований і держбюджет наступного року.

Водночас в уряді сподіваються, що ціна на російський газ для України у разі успішного завершення переговорів з Росією може становити близько 224 доларів за тисячу кубометрів, повідомив уповноважений Кабінету міністрів України у співпраці з РФ, країнами СНД і ЄврАзЕс Володимир Макуха.

Слід зазначити, що 12 грудня глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" до кінця грудня угоди щодо газу не підпишуть. "Новорічних подарунків не буде", - повідомив Міллер журналістам.

Раніше Міллер заявляв, що очікує оформлення домовленостей з Україною в газовій сфері до кінця року і відзначив суттєвий прогрес у переговорах.

Ціна російського природного газу, що імпортується НАК "Нафтогаз України" в країну, в першому кварталі 2011 року зросла до 264 дол за 1 тис куб м у порівнянні з 252 дол за 1 тис куб м у четвертому кварталі 2010 року. У другому кварталі 2011 г вона, за даними НАК, становила близько 297 дол за 1 тис куб м, в третьому - близько 355 дол за 1 тис куб м, в четвертому - близько 400 дол за 1 тис куб м.

"Газпром" і "Нафтогаз" 21 квітня 2010 року підписали доповнення до контракту на постачання газу, згідно з яким українська сторона отримала знижку в ціні на газ, яка дорівнює величині зниження експортного мита при постачаннях газу до України.

Згідно з газовими контрактами від 19 січня 2009 року між "Нафтогазом" і "Газпромом", ціна газу для України перераховується щокварталу за спеціальною формулою. У неї закладено базову ціну 450 дол за тисячу кубометрів, а також прив'язку до котирувань мазуту і газойлю Platts з дев'ятимісячним запізненням.

У БЮТ заявляють, що Рада спробує змінити закон про ГТС

Відміна положення закону щодо заборони контролю над газотранспортною системою України буде зрадою національних інтересів. Про це повідомив депутат від БЮТ Сергій Соболєв в ефірі телеканалу ТВі.

Коментуючи інформацію про те, що у четвер у Верховній Раді буде намагання змінити закон, який забороняє будь-який контроль над ГТС третьою стороною, він повідомив, що БЮТ намагатиметься завадити прийняттю цього документу.

"Чудово зрозуміло, що без змін в закон, за який, до речі, в свій час, за наполяганням Тимошенко, проголосували більше 400 депутатів, не можна ні створювати консорціум, ні приватизовувати, ні здавати в концесію, ні реструктуризовувати ГТС", - уточнив Соболєв.

"Якщо завтра таке питання буде поставлене, ми вважаємо, що це питання є адекватне зраді національних інтересів України, і реакція наша в парламенті буде відповідна", - додав він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: контроль над ГТС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ