Ср, 2024-04-24, 08:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 18 » Честь мультсеріалу South Park телекомпанія "MTV Україна" захищатиме в суді
14:23
Честь мультсеріалу South Park телекомпанія "MTV Україна" захищатиме в суді
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Телекомпанія "MTV Україна" оголосила про намір оскаржити в суді висновок місцевої комісії з питань захисту суспільної моралі, яка розгледіла в одній із серій мультфільму South Park ознаки дитячої порнографії і розпалювання релігійної ворожнечі, пише "Телекритика".

За словами Василя Костицького, який очолює комісію, після її висновку повинні вступити в дію відповідні статті Кримінального кодексу, що передбачають покарання винних ув'язненням на термін до 10 років.

У відповідь на це рішення телеканал поширив відкритого листа, в якому рішення чиновників названо "неадекватним". Відзначаючи, що "MTV Україна" завжди готовий до конструктивної критики, автори листа заявили, що в даному випадку члени комісії або керувалися "спотвореним уявленням про мораль", або навмисно створювали умови для недобросовісної конкуренції.

"Вважаємо, що своєю діяльністю Національна комісія з питання захисту суспільної моралі згубно вплинула на саму ідею суспільного контролю за дотриманням моральних цінностей, завдала шкоди гуманітарним інтересам суспільства і держави", - пояснили на телеканалі.

Одночасно з "MTV Україна" ситуацію навколо мультсеріалу прокоментував і представник американського телеканалу Comedy Central, на якому також транслюється South Park, пише Lenta.ru. Віце-президент з питань бізнесу і права Comedy Central Бенджамін Мауцері написав до України листа, в якому підкреслив, що мультфільм цей розрахований на дорослу аудиторію, не пропагує ніяких вад, а лише висміює їх в іронічному ключі.

"Без сумніву, South Park піднімає чимало суперечливних питань, які можуть викликати неоднозначну реакцію в суспільстві, проте шоу завжди з гумором відповідає на основні проблеми цього часу", - написав Мауцері.

Нагадаємо, на засіданні 3 листопада НЕК визнала серію мультфільму "Південний парк" (South Park), яка вийшла на каналі "MTV Україна" 25 травня 2010 року з 22.00 до 24.00 такою, що містить елементи дитячої порнографії та пропаганду релігійної ворожнечі. У цій серії один з персонажів, Ерік Картман, розігрує свого однокласника Баттерса, імітуючи оральний секс з ним.

Серіал, що оповідає про життя учнів молодших класів звичайної американської школи, не раз ставав об'єктом для нападок з боку обурених охоронців моральності. Творцям South Park неодноразово погрожували як судовим переслідуванням, так і фізичною розправою. Крім того, в різних країнах часто забороняють або цензурують серії, в яких висміюються місцеві порядки або політичні лідери. Так, телеканал MTV скасував у Мексиці показ однієї із серій мультфільму, де зображено мексиканського президента, що розбазарює державні фонди і дратує світову громадськість.

А ось жарт про Путіна з "Південного Парку" в Росії просто вирізали. У серії Free Willzyx (9-й сезон), яку "причесали" телевізійники, один з персонажів мультфільму, Кайл, дзвонить тоді ще президентові Путіну з проханням допомогти відправити кита на Місяць. Обурений мульти-Путін вирішив, що дзвінок - не більше ніж розіграш Джорджа Буша, і послав американського колегу подалі.

Наприкінці минулого року Путін також засвітився у грузинському сатиричному мультфільмі "Самсонадзе". За сюжетом, він відправив до містечка свого секретного агента для вивчення грузинської культури і збору розвідданих.

А в 2008 році в Австралії суддя визнав дитячою порнографією ролик, в якому герої мультсеріалу "Сімпсони" займаються сексом. Жителя Сіднея судили за те, що він проглядав на своєму комп'ютері ці анімаційні ролики, у результаті він відбувся штрафом у 2 тисячі доларів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 996 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ