Сб, 2024-04-20, 09:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 2 » Циклон завдав шкоди Полтавщині, дивом обійшлося без жертв. ВІДЕО
10:54
Циклон завдав шкоди Полтавщині, дивом обійшлося без жертв. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

В ніч з п'ятниці на суботу, з 1 на 2 липня, унаслідок спрацьовування систем захисту ліній електропередач через несприятливі погодні умови (дощ, сильні пориви вітру) було тимчасово припинено електропостачання 102 населених пунктів в чотирьох областях України, інформує прес-служба МНС в суботу, 2 липня.

За даними відомства, 91 з 102 знеструмлених населених пунктів знаходяться на Полтавщині. Крім того, за станом на 7.00 суботи без електропостачання залишалися 5 населених пунктів Чернігівщини 5 - Львівщини і 1 населений пункт – на Волині.

До відновлення енергопостачання привернуті бригади обленерго, повідомляє прес-служба МНС.

Як повідомлялося 1 липня, від стихії серйозно постраждав Луганськ, під час грози на полі загинув футболіст.

Так, в Києві, як повідомлялося раніше, в результаті сильних дощів відбулось підтоплення будинків, підземні переходи, маршрути і "Меморіал пам'яті жертв Голодомору", біля Верховної Ради провалився ґрунт. Подтопило перехід на станції метро "Позняки" і вестибюль метро "Героїв Дніпра", заливало і житлові будинки. За інформацією комунальників, в середньому було близько 40-50 звернень у зв'язку з протіканням дахів.

Тим часом в Одесі в результаті сильного вітру впали понад 500 деревьев. За словами очевидців, щонайменше в двох місцях дерева повалилися на трамвайні дроти, через що рух трамваїв був перекритий; зареєстровано не менше 5-ти випадків перекриття автомобільного руху деревом, що впало на проїжджу частину. Крім того, в результаті падіння дерева загинула літня жінка.

Складною виявилася ситуація і в Черкасах. Там вода не встигала зливатися по водостоках, в окремих районах міста було паралізовано рух автотранспорту. Стурбована наслідками стихії місцева влада обговорювала рішення про оголошення в Черкасах надзвичайної ситуації. Також стало відомо, що Державна автоінспекція в Черкаській області 29 червня обмежила рух по мосту через Дніпро в Черкасах через те, що дамбу частково розмила дощова вода.

Раніше також повідомлялося, що через зливи і сильні пориви вітру вітру в 9-ти областях країни залишились без світла 154 населених пункти.

Негода в Україні, яка почалася 24 червня, продовжиться, за прогнозами синоптиків, щонайменше до 4 липня. У всіх регіонах очікуються сильні зливи, грози, місцями шквальний вітер 15-20 м/с.

Кременчук затопило, дивом обійшлося без жертв

У п’ятницю, 1 липня, в Кременчуці Полтавської області сильна злива призвела до підтоплення значної частини міста. Через стихійне лихо ледь не загинули дві дитини.

Дощові води подтопілі 25 вулиць, 4 багатоповерхових і 15 приватних житлових будинків в центрі міста.

Як повідомляється, через значну кількість опадів у місті вдень було зупинено рух тролейбусів. У центрі міста утворилися великі пробки.

За даними служби контролю за оперативною ситуацією в місті, в мерію надходить багато скарг від жителів на те, що залиті внутрішньоквартальні дороги, люди не можуть підійти до будинків.

За словами директора КП "Благоустрій Кременчука" Руслана Федорченка, станція перекачування зливових стоків не справляється з перекачуванням великої кількості води.

Водою, зокрема, затопило щитову дитячої лікарні. Без світла залишився головний корпус, в якому знаходяться реанімація і операційне відділення.

У момент відключення світла в реанімації перебувала дитина, проте медики зразу ж підключили дизель-генератор і пацієнт не постраждав. Світло не виключалося у пральні і харчоблоці.

У той же час за даними начальника Управління ЖКГ Кременчука Олександра Любенка, у величезній кількості води біля центрального ринку трохи не потонула дитина.

"Там зняли дорожнє покриття для капремонту і в тому котловані накопичилася вода. Дитину тільки-но врятували", - сказав Любенко.

У Полтаві мікроавтобус провалився під асфальт

У Полтаві мікроавтобус Volkswagen провалився під асфальт. До провалу грунту на проїжджій частині вул. Коцюбинського призвела несправність зливної каналізації, повідомили в Управлінні МНС України в Полтавській області, передає РБК-Україна.

У місті вже декілька днів йдуть дощі. Дорога, по якій їхав мікроавтобус, була повністю покрита майже півметровим шаром води. Водій не побачив знаків, які указували на небезпеку, (пізніше з'ясувалося, що знак просто поплив), і машина провалилася переднім колесом під асфальт.

Окрім шофера, в салоні авто була пасажирка. Водій виніс її на руках. Витягнути автомобіль пропасти допомогли рятувальники ПДПЧ №2 Полтави.

До речі, жителі будинків по вул. Коцюбинського через підтоплення взагалі не змогли вийти за поріг. Забита система зливової каналізації або взагалі її відсутність перетворила на "моря" також провулок Рибальський, площу Жовтневу і немало інших вулиць обласного центру. Саме на це і на протікання дахів надходило найбільше нарікань до оперативно-диспетчерської служби Полтавського міськвиконкому. Крім того, аварійне дерево, що впало під час зливи на дорогу, зупинило на деякий час рух транспорту в місті.

Аварійні і рятувальні бригади працювали в Полтаві в екстреному режимі. Надзвичайного стану не оголошували.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1883 | Додав: admin | Теги: завдав, шкоди, Циклон на Полтавщині, потоп Кременчук
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ