Чт, 2024-04-25, 10:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 18 » Депутати збільшили площу нерухомості, яка оподатковуватиметься, а також податок на землю
14:34
Депутати збільшили площу нерухомості, яка оподатковуватиметься, а також податок на землю
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Верховна Рада в ході розгляду в другому читанні проекту Податкового кодексу України збільшила межу площі нерухомості, яка не оподатковуватиметься: для квартир - з 100 до 120 кв м, для житлових будинків - з 200 кв м до 250 кв м, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідна норма міститься в ухваленій парламентом в четвер, 18 листопада, 226 голосами в другому читанні в ст. 265 "Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки" р. 12 проекту Податкового кодексу України.

У ній уточнюється, що базою оподаткування є загальна площа об'єкту житлової нерухомості.

До переліку неоподатковуваних податком об'єктів внесені: один об'єкт житлової нерухомості, що належить сім'ям, що виховують трьох і більшк дітей (включаючи усиновлених); гуртожитки; не більше одного садового і дачного будинку на одного платника податків.

Згідно з документом, ставки податку встановлюються сільською, селищною або міськрадою за 1 кв м загальної площі об'єкту житлової нерухомості. Зокрема, для квартир загальною площею не вище 240 кв м і будинків не більше 500 кв м ставки не можуть перевищувати 1% від мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року; для квартир загальною площею більше 240 кв м і будинків більше 500 кв м - 2,7% від мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року.

В ході розгляду даної статті глава комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Віталій Хомутиннік повідомив про пропозицію комітету перенести впровадження даного податку на 2012 рік, щоб за 2011 рік розробити Єдиний реєстр нерухомості і прописати норми адміністрування цього податку.

Згідно з перехідними положеннями Податкового кодексу, у разі остаточного ухвалення проекту документа ст. 265 набуде чинності з 1 січня 2012 року.

Водночас Рада підвищила в 3,2 разу ставки податку на земельні ділянки у межах населених пунктів, на яких не проведена нормативно-грошова оцінка. Відповідна норма міститься в ст.275 "Ставки податку за земельні ділянки, розташовані у межах населених пунктів, нормативна грошова оцінка яких не проведена" розділу 13 проекту Податкового кодексу України.

Згідно зі статтею, зокрема, для населених пунктів з населенням від 50 до 100 тис людей ставка податку підвищена до 1,44 грн за 1 кв м з 0,45 грн за 1 кв м; з населенням від 100 до 250 тис людей - до 1,68 грн/кв м з 0,525 грн/кв м.

Ставка податку на землю для міст-мільйонників, згідно з документом, становитиме 3,36 грн/кв м, тоді як в першому читанні проекту Податкового кодексу вона пропонувалася на рівні 1,05 грн/кв м.

При цьому в документі збережені коефіцієнти, що застосовуються для розрахунку податкових ставок для Києва, Сімферополя, Севастополя і міст обласного значення.

Як повідомлялося, проект Податкового кодексу, ухвалений в першому читанні передбачав, що для забезпечених громадян буде впроваджено податок на нерухомість у розмірі 10 грн за 1 кв метр на рік. Оподатковуватися буде площа, що перевищує 40 кв м на одну людину, але при цьому мінімальна неоподатковувана площа становитиме 100 кв м на сім'ю в місті і 200 кв м в сільській місцевості.

Перше читання проекту Податкового кодексу відбулося 7 жовтня поточного року. Документ, рекомендований до прийняття в другому читанні, депутати почали розглядати в сесійній залі 16 листопада. Робота над кодексом продовжиться аж до його ухвалення.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1030 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ