Пт, 2024-04-19, 22:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 28 » "Дякуємо, ми йдемо": чеські медики протестують і звільняються через низькі зарплати
19:03
"Дякуємо, ми йдемо": чеські медики протестують і звільняються через низькі зарплати
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Чехії в понеділок починається акція протесту медичних працівників. Очікується закриття багатьох лікарень. Медики пишуть заяви про звільнення, ті, хто залишиться, збираються протестувати. Профспілки також критикують плани з реформи системи охорони здоров'я.

У ЧР працює в лікарнях приблизно 16 000 медиків, з них до заклику профспілок "Дякуємо, ми йдемо" приєдналися понад 4000. Їхньою головною метою є - підвищення зарплати хоча б у півтора рази, передає Радио Прага.

Міністр охорони здоров'я Леош Хегер припускає, що деякі лікарні перестануть існувати. Він заявив, що якщо кількість медиків, що подали звільнення, досягне 7000, він сам подасть у відставку.

Керівництво профспілок прийняло рішення - медики почнуть подавати заяву про звільнення 29 листопада. Вони також підпишуть договір про солідарність, яким підтвердять, що не відкличуть заяви.

Частина лікарень, які долучаться до страйку 8 грудня, будуть працювати в обмеженому режимі. Профспілки медичних працівників збираються проводити страйки у всіх великих містах Чехії.

Поки профспілкові комітети не знають ні точного числа лікарень, ні числа учасників страйку, які візьмуть участь в акції протесту. Після закінченні з'їзду Профспілкового союзу медичних і соціальних працівників ЧР (він нараховує 45 тисяч осіб), який з середи проходив в Градец Кралове, про це інформувала його голова Івана Брженькова. У з'їзді взяли участь близько 200 делегатів.

Представники профспілок на тристоронньому засіданні також розкритикували реформи в сфері охорони здоров'я, пропоновані урядом. Лідери профспілок хочуть провести з цього питання нові переговори.

Кабінет міністрів готовий вислухати зауваження, однак наполягає на необхідності реформ. Про це повідомили учасники засідання Економічної й соціальної ради після його завершення.

У грудні відбудеться ще одне тристороннє засідання, де міністр охорони здоров'я Леош Хегер представить аналіз ситуації, що стосується лікарів. Зарплати медичних працівників на даному засіданні не обговорювалися.

Також незадоволені державою чеські пенсіонери. Понад 80% чеських пенсіонерів вважають свої пенсії недостатніми. Однак протестувати чеські пенсіонери поки не збираються.

Відзначимо, що останнім часом багато європейських держав проводять непопулярні реформи з метою скоротити бюджетні видатки. Європейці у відповідь виходять на масові протести. Приміром, у Римі днями пройшла 200-тисячна антиурядова акція.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1088 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ