Пт, 2024-03-29, 07:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 24 » До безпеки будівель уряд України затвердив запровадження європейських вимог
20:53
До безпеки будівель уряд України затвердив запровадження європейських вимог
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Кабінет Міністрів України підтримав проект закону, що передбачає запровадження нових вимог до безпеки будівель та споруд, а також умов розміщення на ринку будівельних матеріалів, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на засіданні уряду в середу, 23 березня 2016 року, зазначений проект закону узгоджує вимоги до будівель, споруд і будматеріалів з останнім регламентом Європейського Союзу №305 від 2011 року.

"Насамперед йдеться про сім основних вимог безпеки (будівель і споруд - ред.). Це механічний опір, стійкість, пожежна безпека, відсутність загроз для здоров'я людей і навколишнього середовища, безпека і доступність експлуатації, захист від шуму та вібрації, а також питання енергозбереження, утримання тепла та раціонального використання природних ресурсів", - сказав Зубко.

За його словами, проектом закону також пропонується спростити процедури сертифікації будівельних виробів, реалізувавши їх за декларативним принципом.

"Вироби, які вже відповідають регламентним стандартам, не мають проходити зайву технічну апробацію, вони будуть затверджені у відповідність до стандартів. Якщо ж вони не охоплені регламентними стандартами, то тоді потрібно отримати технічне свідоцтво й, таким чином, після апробації можна запускати його у виробництво", - зауважив міністр.

Окрім того, законопроектом передбачається виключення органів виконавчої влади з процесу видачі сертифікатів на будівельні вироби - виробники будматеріалів зможуть звертатися по отримання відповідних свідоцтв до органів технічної апробації (якими можуть виступати акредитовані лабораторії) й до комісії з технічного регулювання.

"Таким чином, ми практично прибираємо органи виконавчої влади, міністерства, з процесу прийняття рішень, але формування політики залишається за тим чи іншим міністерством. Саме такий спосіб працює в усій Європі", - підкреслив Зубко.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року на території України замість дотеперішніх національних техстандартів використовуються європейські та міжнародні технічні стандарти (нормативні документи). Ці зміни запроваджувалися відповідно до Угоди про асоціацію, яка була ратифікована Верховною Радою 16 вересня 2014 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: безпека будівель, уряд України, європейські вимоги
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ