Пт, 2024-04-26, 16:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 24 » ЄБРР надасть Україні 450 млн євро на облаштування автодорожніх під'їздів до Києва
12:03
ЄБРР надасть Україні 450 млн євро на облаштування автодорожніх під'їздів до Києва
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) схвалила надання Україні кредиту в розмірі 450 млн євро на облаштування автодорожніх під'їздів до Києва та завершення реконструкції автодороги Київ-Чоп. Про це повідомив провідний радник із зовнішніх зв'язків представництва ЄБРР в Києві Антон Усов, передає РБК-Україна.

Підписання відповідного договору планується 26 листопада.

11 листопада директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек повідомив, що ЄБРР планує в 2010 р. направити "Укравтодору" перший транш в розмірі 250 млн євро для ремонту під'їзних доріг до Києва. Загальна вартість робіт за проектом оцінювалася в 1,15 млрд дол, і, крім ЄБРР, такий самий кредит у 450 млн дол. мав намір надати Європейський інвестиційний банк (ЄІБ).

Кредит передбачається виділити двома траншами: перший - на реконструкцію автодороги Київ - Ковель - Ягодин, другий на автошляхи Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, Київ - Одеса, Київ - Знам'янка, Київ - Іванків - Овруч та розширення окружної дороги навколо Житомира.

Слід зазначити, що за минулий рік "Укравтодор" проклав за бюджетні гроші лише 7,8 км нових доріг, витративши на це 913,5 млн гривень. В рамках підготовки до Євро-2012 держава брала на себе підвищені зобов'язання. За рахунок бюджету влада обіцяля за рік побудувати 341,7 км доріг. Результат виявився в 44 рази меншим ніж заплановано.

Згідно зі звітом "Укравтодору", 7,8 км обійшлися бюджету в 913,5 млн грн. Як з'ясувалося, майже мільярд витрачено, а відремонтовано лише дві ділянки дороги: Олександрівка - Кіровоград - Миколаїв (1,6 км) і Новомиргород - Велика Виска (4 км) в Кіровоградській області. Також побудовано дві ділянки (1,9 і 0,3 км) трас місцевого значення в Рівненській і Сумській областях.

Шляхом нескладних арифметичних розрахунків можна з'ясувати, що кожен кілометр цих доріг обійшовся державі в 117,5 млн грн. Для порівняння, в США такі роботи обходяться федеральному бюджету в перерахунку на гривню в середньому в 47,2 млн. У Китаї кілометр автомагістралі будують за суму, еквівалентну 19,2 млн грн. Навіть у Україні є приклади, коли прокладка міжнародної магістралі обходиться у кілька разів дешевше. Наприклад, на даний момент той же "Укравтодор" реалізує спільний проект капітального ремонту автодороги Київ - Чоп за позикові кошти.

Кілометр фактично заново побудованої автомагістралі коштує 21,9 млн грн. Така істотна різниця у вартості пояснюється просто - кредитори (Європейський банк реконструкції і розвитку і Міжнародний банк реконструкції і розвитку) жорстко контролюють використання грошей. В результаті на 57 км автомагістралі, побудованих цього року, витрачено 1,25 млрд грн.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 992 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ