Пт, 2024-03-29, 09:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 30 » ЄБРР надасть Україні кредит на підвищення енергоефективності житлового фонду
18:07
ЄБРР надасть Україні кредит на підвищення енергоефективності житлового фонду
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) починає реалізацію програми технічної допомоги, спрямовану на підвищення енергоефективності житлового фонду України, який є одним з найбільших в Європі (понад 10 млн будинків), повідомила прес-служба банку, передає РБК-Україна.

Потенціал інвестицій у підвищення енергоефективності житлових будівель в Україні становить приблизно 60 млрд євро. Здійснення цих інвестицій може забезпечити економію енергії обсягом понад 60 млн мВ/г на рік, що дорівнює майже 10 млрд куб м природного газу або 25% загального обсягу імпорту природного газу в Україну.

Ця програма фінансується зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР та орієнтована на допомогу Міністерству житлово-комунального господарства України. У рамках програми будуть проаналізовані питання, що стосуються нормативно-правової бази у сфері використання енергоефективних технологій, загальної поінформованості про такі технології, потреби в них та їх слабкої поширеності в Україні.

Програма також передбачає надання допомоги у розробці інформаційної Інтернет платформи та законодавства, необхідного для здійснення інвестицій в енергоефективність у даному секторі. За допомогою Інтернет платформи буде поширюватися найсвіжіша інформація про кращі технологічні рішення та можливості фінансування, результати виконання конкретних проектів та зміни у законодавстві.

"Наше міністерство повністю підтримує цю ініціативу ЄБРР. Ми вважаємо, що ця програма може принести велику користь комунальному сектору України, де терміново необхідні суттєві інвестиції в енергоефективність", - зазначив заступник міністра житлово-комунального господарства України Григорій Семчук.

"Програма скоординована з діями інших МФО та міжнародних організацій. Це є дуже важливим для забезпечення спільної діяльності та ефективного використання нашої допомоги, якої так потребують державні органи України. Час та місце для дій обрані вірно", - додав провідний менеджер Відділу енергоефективності та кліматичних змін ЄБРР Сергій Масличенко.

Слід зазначити, що раніше Європейський банк реконструкції та розвитку надав Державній службі автомобільних доріг "Укравтодор" кредит розміром 450 млн євро. Кошти надаються на реконструкцію і капітальний ремонт ділянок 6 автомобільних доріг на під'їздах до Києва загальною довжиною близько 400 км.

Зокрема, будуть профінансовані роботи на дорогах М06 "Київ - Чоп (Закарпатська область)" на ділянці від Києва до Житомира, М07 "Київ - Ковель - Ягодин (обидві - Волинська область)" у межах Київської області, М01 "Київ - Чернігів - Нові Яриловичі (Чернігівська область)" від Києва до села Кіпті (Чернігівська область).

Крім того, роботи будуть проведені на дорогах М05 "Київ - Одеса" від Києва до Білої Церкви (Київська область), H01 "Київ-Знам'янка (Кіровоградська область)" від Києва до Обухова (Київська область), Р02 "Київ - Іванків (Київська область) - Овруч (Житомирська область)" від Києва до Димера (Київська область).



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1056 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ