Чт, 2024-04-25, 07:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 11 » Економіка Італії може обвалитися
12:12
Економіка Італії може обвалитися
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Президент Європейської ради Герман Ван Ромпей призначив на ранок понеділка, 11 липня, екстрене засідання, яке стосується боргової кризи в єврозоні, побоюючись, що він може поширитися на Італію, третю найбільшу економіку регіону, передає "Корреспондент".

Глава Європейського центробанку Жан-Клод Тріше візьме участь у засіданні разом з головою Єврогрупи Жаном-Клодом Юнкером, президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу та комісаром ЄС з економічних питань Оллі Реном.

Представник Ван Ромпея Дірк Де Бейкер сказав: "Це координаційне, а не кризове засідання". Він додав, що Італія не входить до порядку денного і відмовився говорити про предмет обговорення.

Проте два офіційні джерела повідомили, що ситуація в Італії обговорюватися буде. Переговори організовано після різкого розпродажу італійських активів у п'ятницю, які загострили побоювання того, що Італія може стати наступною жертвою кризи. На засіданні також буде порушено питання другої програми допомоги Греції, сказали джерела.

Спред дохідності між 10-річними італійськими державними облігаціями і німецькими Bunds у п'ятницю досяг максимального значення за увесь термін існування євро - 2,5%. Дохідність по італійських облігаціях піднялася до 5,28%.

Акції найбільшого італійського банку Unicredit Spa подешевшали в п'ятницю, на 7,9%, частково через побоювання результатів стрес-тестів, які будуть опубліковані 15 липня. Провідний італійський фондовий індекс упав на 3,5%.

Ринковий тиск частково викликаний високим суверенним боргом Італії і слабкою економікою, але також занепокоєннями про те, що прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі, ймовірно, намагається підірвати позиції міністра фінансів Джуліо Тремонті, який домагається серйозного скорочення витрат з метою узяти під контроль дефіцит бюджету.

"Ми не можемо допустити, щоб повторилися такі дні, як п'ятниця, - сказав високопоставлений чиновник з ЄЦБ. - Ми дуже турбуємося про Італію".

Раніше повідомлялось, що кожен другий італієць "виразно відчув" на собі наслідки світової економічної і фінансової кризи. 47,6% населення Апеннін криза "торкнулася безпосередньо", мовиться в доповіді. 40% втратили на інвестиціях, 30% заявляють про зниження прибутків і 60% - про скорочення витрат і рівня споживання.

Зазначимо також, що провідні банки Великої Британії, з-поміж яких найбільші Barclays і Standard Chartered, значно скоротили обсяг інвестицій, які вони тримали в єврозоні. Standard Chartered, як кажуть джерела газети The Telegraph, вивів майже дві третини своїх активів з ринку міжбанківського кредитування.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1042 | Додав: admin | Теги: обвал економіки, економіка, Італія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ