Чт, 2024-03-28, 12:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 23 » Експерти розповіли про головні ризики та порушення місцевих виборів. ВІДЕО
13:41
Експерти розповіли про головні ризики та порушення місцевих виборів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Географія проблемних виборчих округів розширюється по всій Україні, виборчі перегони 25 жовтня не закінчаться, зазначає координатор парламентських виборчих програм громадянського руху "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"За оцінками наших спостерігачів, критичними регіонами та містами, особливо на етапі визначення результатів виборів, можуть стати міста Дніпропетровськ, Харків, Черкаси, Одеса, Маріуполь, Красноармійськ Донецької області і Лисичанськ Луганської області", - сказала Айвазовська на прес-конференції в п'ятницю в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Вона вважає, що фронт виборчих проблем може розширюватися з територій, де зокрема йшли бойові дії, на території в Центральній та Західній Україні.

Експерт також повідомила, що наступний тиждень після дня виборів буде особливо критичним - через підрахунок голосів, а з урахуванням того, що в багатьох містах вибори мера пройдуть у два тури, то "ці три тижні будуть дуже гарячими".

"ОПОРА" встановила, що найпоширенішим порушенням під час виборчої кампанії стала незаконна агітація і непрямий підкуп виборців. Також станом на 22 жовтня була здійснена 1581 ротація членів виборчкомів у складі 640 тервиборчкомів. Це становить 15% загальної кількості ТВК. У порівнянні з ротаціями окружних виборчкомів на позачергових парламентських виборах 2014 (в середньому по країні було 50% ротацій), зараз стан ТВК є стабільним. Дільничні виборчкоми зазнали значної ротації персонального складу. Незважаючи на відсутність масових фактів зриву ДВК, досягнення більшості цих виборчих комісій в мінімальному складі створює ризики виникнення організаційних труднощів у день голосування.

За даними "ОПОРИ", політичні партії та кандидати несли непомірні витрати на проведення передвиборної агітації, використовуючи найдорожчі її форми (зовнішня і медійна реклама). Водночас недопрацюванням кампанії можна вважати відсутність практики проведення відкритих дискусій і дебатів між кандидатами про перспективи локального розвитку.

Активну виборчу кампанію вели тільки 12 партій - "ОПОРА"

Активну виборчу кампанію в Україні вели лише 12 політичних партій із 132, що беруть участь у місцевих виборах, повідомила Ольга Айвазовська.

За її словами, на першому місці серед найактивніших партій на всій території України йде партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність"", на другому - партія "Опозиційний блок", на третьому - партія "Наш край", далі йдуть ВО "Батьківщина", Громадський рух "Народний контроль", партія "Рідне місто", партія "Відродження".

"Ми змушені констатувати, що не всі політичні партії, навіть парламентського рівня, провели належну виборчу кампанію на території усієї України для того, щоб отримати більш репрезентативне представництво своїх політичних сил в органах місцевого самоврядування", - сказала Айвазовська.

"Якщо розглядати активність партій у конкретних регіонах, то ми побачимо таку специфіку: "Блок Петра Порошенка "Солідарність" був активний в усіх 24 областях, партія "Наш край" була активна в 9 областях, ВО "Батьківщина" - у 20 областях, "Опозиційний блок" - в 9, "УКРОП" - в 11, "Об’єднання "Самопоміч" - у 8, Аграрна партія України - у 4 регіонах, партія "Відродження" - у 7, ВО "Свобода" - у 5 областях", - повідомила Айвазовська.

Раніше заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляв, що найгостріше проблеми з організацією місцевих виборів на сьогодні стоять у Черкасах. При цьому голова ЦВК Михайло Охендовський припустив, що місцеві вибори в Черкасах можуть взагалі не відбутися.

Крім того, іншими "гарячими точками" на місцевих виборах-2015 керівництво ЦВК та моніторингових організацій (зокрема, КВУ, "Опора") називають Маріуполь, Закарпаття, Харків, Дніпропетровськ, Одесу та Херсон. При цьому найскладніша ситуація досі спостерігається в Маріуполі.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив МВС жорстко припиняти спроби підкупу виборців та членів комісій на майбутніх місцевих виборах, а також попередити керівників виборчих комісій про кримінальну відповідальність за спроби фальсифікацій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: порушення місцевих виборів, головні ризики, експерти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ