Пт, 2024-03-29, 13:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 22 » Ембріональні стовбурові клітини можуть допомогти незрячим, вважають американські науковці
22:05
Ембріональні стовбурові клітини можуть допомогти незрячим, вважають американські науковці
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Американські науковці розпочнуть випробування лікування стовбуровими клітинами пацієнтів, що втратили зір.

Клінічні дослідження нового методу лікування проведе група фахівців каліфорнійської біотехнологічної компанії Advanced Cell Technology (ACT) під керівництвом Боба Ланза.

Під час дослідження вчені мають намір використовувати ембріональні стовбурові клітини для лікування макулодистрофіі Штаргардта – спадкового захворювання, яке проявляється в дитячому віці й супроводжується ураженням сітківки ока в області жовтої плями. Дозвіл на проведення першого етапу клінічних випробувань видало Управління продуктами й ліками США (FDA), повідомляє "Медицинский портал".

При захворюванні макулодистрофією Штаргардта уражуються клітини пігментного епітелію сітківки очей. Внаслідок цього у хворих руйнуються фоторецептори, а це призводить до втрати зору ще в підлітковому віці. Дослідники мають намір вводити стовбурові клітини в сітківку пацієнтів, щоб замінити її пошкоджений епітелій.

Перші результати ефективності даного методу вчені отримали під час експериментів на лабораторних тваринах. Як повідомляють фахівці, їм вдалося досягти 100% відновлення зорової функції у щурів з макулодистрофією. Практично повністю зір відновився у хворих мишей. При цьому не було зафіксовано побічних ефектів даного лікування.

На першому етапі клінічних випробувань вчені перевірять безпеку нового методу. У цих дослідженнях візьмуть участь 12 пацієнтів із прогресуючою макулодистрофією Штаргардта. У разі успішного завершення першого етапу, ефективність лікування стовбуровими клітинами буде оцінена в ході випробувань за участю хворих дітей.

На початку жовтня в США почалися випробування на людях методики лікування за допомогою людських ембріональних стовбурових клітин. Пізніше вчені з шотландського університету Глазго приступили до експериментів з імплантації стовбурових клітин в мозок людей, які перенесли інсульт. На їхню думку, стовбурові клітини можуть допомогти відновитися людям, які перенесли це захворювання.

9 березня Президент США Барак Обама зняв заборону на державне фінансування досліджень стовбурових клітин. "Сьогодні відбудеться те, на що чекали багато вчених і дослідників", - сказав Обама перед підписанням документа про скасування заборони.

"Вчені вірять, що ці крихітні клітини можуть допомогти нам у розумінні і, можливо, в лікуванні страшних хвороб", - сказав Обама.

Заборона на використання федеральних грошей у царині досліджень стовбурових клітин була введена попередньою адміністрацією республіканців на чолі з Бушем в серпні 2001 року. А в червні 2007 року Буш наклав вето на закон, який би дозволив зняти ці обмеження.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1068 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ