Чт, 2024-04-25, 04:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 11 » ЄНП прокоментувала Льовочкіна: нема чого на опозицію нарікати, коли влада така
15:51
ЄНП прокоментувала Льовочкіна: нема чого на опозицію нарікати, коли влада така
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Абсолютною нісенітницею" вважають у Європейській народній партії заяви, що українська опозиція перешкоджає успіху влади на саміті Україна-ЄС 22 листопада, заявили євродепутати від Німеччини Ельмар Брок і Міхаель Ґалер, коментуючи відповідну заяву голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна, передає Deutsche Welle.

"Українська опозиція, навпаки, наполягає на тому, щоб переговори з ЄС якомога швидше просувалися", - заявив Брок. "До того ж у Європейському парламенті є широка більшість, яка виступає за те, щоб якомога швидше й у конструктивний спосіб досягти позитивного вирішення українських питань", - додав він.

У свою чергу, Ґалер підкреслює, що ЄС веде переговори не з українською опозицією, а з українським керівництвом. "Якщо український уряд дійсно хоче досягти успіху, а не лише декларує наміри, він не повинен шукати якихось причин для затягування переговорів з ЄС", - каже він.

Водночас німецький євродепутат заявив, що сама владна в Україні Партія регіонів залучає численні українські посольства до активного впливу на депутатів Європарламенту, аби досягти перенесення ухвалення критичної резолюції щодо України на час після саміту.

"Вони хочуть переносити це голосування далі й далі, вони не зацікавлені в тому, щоб Європейський парламент ухвалив критичну резолюцію щодо політичного становища в Україні", - сказав Ґалер. Під "вони" євродепутат мав на увазі зокрема соціалістів у Європарламенті, які в середу, 10 листопада, сприяли другому перенесенню ухвалення резолюції щодо України. Ґалер говорить про таке собі "компанійство" між європейськими соціалістами й Партією регіонів України. У жовтні ці політичні сили досягли письмового узгодження про плани щодо поглиблення співпраці.

Як відомо, на засіданні Європейського парламенту у середу ухвалення критичної резолюції щодо України, заплановану на 11 листопада, було перенесено на період з 22 по 25 листопада. У Європейській народній партії наголошують на тому, що традиційно ухвалення перед самітами ЄС з керівництвами інших країн Європейський парламент чітко окреслює свої позиції щодо двосторонніх відносин.

До рішення про перенесення питання резолюції по Україні Льовочкін звинуватив опозицію в намаганні зробити "все можливе для того, щоб саміт Україна-ЄС був неуспішним". До Європейській народній партії, яка є найчисельнішою в Європарламенті, на правах спостерігача входить опозиційна українська партія "Батьківщина".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 896 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ