Пт, 2024-03-29, 14:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 20 » ЄС схвалить план дій України для встановлення безвізового режиму
16:51
ЄС схвалить план дій України для встановлення безвізового режиму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Європейської комiсiї Жозе Мануель Баррозу пiдтвердив намiр ЄС затвердити на самiтi 22 листопада План дiй для України щодо встановлення безвiзового режиму.

"Україна є ключовим партнером для ЄС i важливим регiональним гравцем. Амбiцiйний порядок денний цього самiту вiдображає динамiзм наших вiдносин. Я радий, що ми можемо анонсувати План дiй щодо встановлення безвiзового режиму для України, i що буде пiдписано протокол, який дає Українi доступ до програм ЄС", - зазначив Баррозу, анонсуючи майбутнiй самiт Україна-ЄС. Про це йдеться в коментарi європейської сторони до самiту, поширеному напередоднi подiї, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами президента Єврокомiсiї, це - "два конкретнi приклади продовження зближення ЄС з Україною". У поясненнях Європейської комiсiї до самiту наголошується, що пiд час заходу "лiдери обговорюватимуть наступнi кроки щодо вiзового дiалогу, маючи на метi встановити безвiзовий режим для короткострокового перебування в довгостроковiй перспективi".

Баррозу зазначив, що пiд час майбутнього самiту сторони мають намiр проаналiзувати прогрес у переговорах Україна-ЄС щодо угоди про Асоцiацiю, якi "ми завершимо якомога швидше". "Ми наголосимо на необхiдностi поглибити процес реформ, зокрема, у сферi верховенства права, бiзнесу та iнвестицiйного клiмату", - зазначив вiн.

У свою чергу президент Ради ЄС Херман ван Ромпай наголосив, що цей самiт є першим пiсля обрання президентом України Вiктора Януковича, але це буде його вже четвертою зустрiччю з українським лiдером за цей рiк. "Реформа в Українi i двостороннi вiдносини Україна-ЄС будуть основними питаннями порядку денного. Ми вiтатимемо позитивнi кроки, зробленi Україною, зокрема, в економiчнiй та енергетичнiй сферах. Ми очiкуємо, що українськi лiдери посилять реформування в цих сферах, так само як i стосовно поваги прав людини, верховенства права i демократичних принципiв", - наголосив вiн.

У повiдомленнi Єврокомiсiї зазначається, що пiд час самiту лiдери ЄС закликатимуть Україну надати нового стимулу реформаторським зусиллям, зокрема, щодо консолiдацiї прав людини, демократичних принципiв i верховенства права. Вони закличуть Україну до подальшого прогресу у сферi полiпшення бiзнес- та iнвестицiйного клiмату, зокрема, у сферi боротьби з корупцiєю. Вони також вiтатимуть реформи в макроекономiчнiй сферi, висловлять очiкування щодо вступу України до Енергетичного спiвтовариства, зроблять огляд прогресу щодо iмплементацiї Меморандуму про взаєморозумiння в енергетичнiй спiвпрацi, так само як i процесу модернiзацiї української газотранспортної системи.

Крiм того, самiт надасть сторонам можливiсть обговорити вiдносини Україна-ЄС, включаючи прогрес у переговорах щодо Угоди про асоцiацiю. Буде також здiйснено огляд порядку денного реформ, включаючи захист прав людини, свободи слова, демократичних принципiв i верховенства права. Порядок денний самiту також включатиме питання секторального спiвробiтництва в таких сферах, як енергетика, транспорт, юстицiя та безпека. Також передбачається, що пiд час обговорення питань у мiжнароднiй сферi сторони охоплять вiдносини з Бiлоруссю, Молдовою, зокрема, щодо врегулювання Приднiстровського конфлiкту, вiдносини з Росiєю.

Самiт прийматиме Ван Ромпай, Єврокомiсiю представлятиме Баррозу, верховний представник з питань зовнiшньої полiтики i полiтики безпеки Кетрiн Ештон, європейський комiсар з питань розширення та європейської полiтики сусiдства Штефан Фюле i європейський комiсар з питань торгiвлi Карл де Гюхт. Українська сторона буде представлена Януковичем i мiнiстром закордонних справ Костянтином Грищенком.

Раніше стало відомо, що Австрія в силу своїх можливостей буде сприяти Україні в укладенні угоди щодо плану дій з отримання безвізового режиму з ЄС. Про це заявив прем'єр Микола Азаров після переговорів з федеральним канцлером Австрії Вернером Файнманом у Відні. А президент України Янукович вважає, що запровадження безвiзового режиму мiж Україною та країнами Євросоюзу - питання найближчого майбутнього. "Одне з питань, яке наразi стоїть на порядку денному, - це безвiзовий режим. Я вважаю, що це питання найближчого майбутнього. Воно перспективне", - сказав Янукович.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ