Сб, 2024-04-27, 00:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 15 » Ex.ua потрапив до ТОП-25 піратських сайтів світу
17:01
Ex.ua потрапив до ТОП-25 піратських сайтів світу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Американська асоціація звукозапису (RIAA) опублікувала список 25 найбільших піратів у світі, до якого потрапили український файлообмінник Ex.ua і соціальна мережа "ВКонтакте". У своєму зверненні до торговельного представника США організація звинуватила ці ресурси в нелегальному розповсюдженні музики, передають "Комментарии".

На першому місці в переліку опинився китайський аналог Google - пошуковик Baidu. Прикметно, що це перша китайська компанія, яка входить до списку NASDAQ-100. У листі представники RIAA пишуть, що нелегальна музика, доступ до якої надає Baidu, може і не знаходитися на серверах пошуковика, проте його музичний сервіс звертається до нелегальних джерел, що порушують авторські права. "Це безперечно один з найбільших дистриб'юторів нелегальної музики в світі", - заявили представники RIAA.

Блог torrentfreak.com, що опублікував лист RIAA, пише, що результатом звернення асоціації навряд чи стане пряма дія торговельного представника США на порушників, але в майбутньому список можуть взяти до уваги при формуванні міждержавних політичних відносин.

Зазначимо, наприкінці жовтня "ВКонтакте" висловив готовність видалити більш ніж 50 тис музичних треків на вимогу Міжнародної організації виробників фонограм (IFPI).

Тим часом цього тижня EX.ua і Українська антипіратська асоціація (УАПА) уклали угоду, в рамках якої спецвідділ УАПА отримав право блокування CamRIP-копій фільмів на українських файлообмінних ресурсах.

Зарубіжні представники роблять Україні зауваження вже вдруге. Навесні цього року Міжнародний альянс з інтелектуальної власності (IIPA) у знаменитому списку "301" відвів Україні аж 16 сторінок тексту. Тоді американська сторона зажадала від українського уряду покарати вказаних у нім піратів.

"За всіма спробами таких організацій як RIAA представити існуючі майданчики (файлообмінні сервіси) як "піратські анклави", ховаються інтереси конкретних компаній по захисту своїх майданчиків на території США. Це сприяє тому, що отримувана виручка йде з країн де вона споживається", - вважає представник EX.ua Юріс Пісковий.

"Одне із зауважень RIAA до адміністрації ресурсу EX.ua - це відсутність реакції на звернення правовласників. Готові спростувати ці заяви, оскільки кожен запит від правовласника розглядається індивідуально і висилається відповідь. Але в процесі такого спілкування ми прийшли до висновку, що наші відповіді і зустрічні запити там нікого не цікавлять. Іноді складається враження, що ти спілкуєшся з роботом", - говорить представник EX.ua Валерій Вавілов.

"Голосніше за всіх з приводу порушення авторських прав обурюються компанії, які займаються покупкою, адмініструванням і перепродажем цих прав, - говорить директор громадської організації "Всеукраїнська Ліга Авторів" Микола Сосновський. - А власне, які права вони мають, на який термін ці права розраховані і на якій території діють? Наскільки мені відомо, правами на велику частину зарубіжного контенту, представленого в електронно-цифровій формі, в Україні ніхто не володіє. Тому ситуація виходить тупикова".

Торік суд США засудив 32-річну мешканку штату Міннесота Джеммі Томас-Рассет до штрафу на 1,9 млн доларів за нелегальне викачування музики з Інтернету. А в січні 2009 року Міжнародна федерація фонографічної індустрії опублікувала звіт, згідно з яким 95% музики в мережі викачується нелегально. Це велика проблема для музичних компаній і виконавців, мовиться в звіті, оскільки вони не отримують належних їм гонорарів.

Наприкінці цього літа Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що розробляє нормативну базу, яка дозволить обмежити доступ до сайтів з незаконним контентом. "Боротися з такими сайтами, як "ВКонтакте", де є порнографія й інші незаконні матеріали, потрібно, ухвалюючи жорсткі правові рішення", - сказав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

Минулого тижня повідомлялося, що Україна знову може потрапити в Priority Watch List - список країн з порушенням прав інтелектуальної власності через масове піратство і слабкий захист авторських прав.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1599 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ