Пт, 2024-04-26, 00:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 22 » ФДМ хоче продати держпакет акцій "Міжнародних авіаліній України" за 250 млн г
21:24
ФДМ хоче продати держпакет акцій "Міжнародних авіаліній України" за 250 млн г
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Фонд державного майна (ФДМ) має намір виручити від продажу держпакету (61,58%) акцій ЗАТ "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) не менше 250 млн грн, заявив сьогодні, 22 листопада, на прес-конференції в Києві глава ФДМ Олександр Рябченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо оцінка буде менше ніж 250 млн грн, ми не продаватимемо", - сказав він.

За його словами, перша спроба продати держпакет нинішнім акціонерам компанії відбудеться в грудні 2010 року.

"Було б вигідніше продати пакет на відкритому конкурсі, але вигідно нам, а не їм (приватним акціонерам)", - додав Рябченко, зазначивши, що жалкує, що мінорітарії компанії не схвалюють рішення про відкриту приватизацію.

Нинішній статут ЗАТ, за словами глави ФДМ, фактично не дозволяє Фонду держмайна реалізувати права мажоритарного акціонера.

"Згідно зі статутом, не дивлячись на те, що у нас 61,58%, для ухвалення нашого рішення на зборах з ним повинен погодитися ще хоч би один з приватних акціонерів. Та ж ситуація і при ухваленні рішень наглядової ради. Ми пропонували внести зміни в статут, що дозволяють відкритий продаж, але їх ніхто не підтримав", - пояснив Рябченко.

ЗАТ "МАУ" (Київ) засноване в 1992 році. Флот авіакомпанії з базовим аеропортом в Борисполі складається з 19 авіалайнерів Boeing-737 різних модифікацій. У 2009 році компанія скоротила пасажироперевезення на 6% - до 1,563 млн людей на тлі загального падіння обсягів ринку авіаційних перевезень в Україні на 17%.

Довгий час склад акціонерів компанії був незмінним: ФДМ - 61,6%, Austrian Airlines - 22,5%, ірландська компанія Aer Cap - 6% і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) - 9,9%. Іноземні партнери пропонували Фонду поступитися часткою в компанії. Проте держава відмовлялася від таких пропозицій, час від часу заявляючи про плани створити об'єднану держкомпанію на ринку разом з другим великим його гравцем "АероСвітом", в якому ФДМ належав міноритарний пакет.

На початку 2010 року склад акціонерів МАУ почав мінятися. Спочатку з нього вийшла ірландська Aer Cap, місце якої зайняло ТОВ "Capital Investment Project" (Київ). Потім Austrian Airlines (сама продана німецькій Lufthansa) реалізувала свій пакет українського авіаперевізника, не уточнюючи при цьому покупця. ЄБРР на початку червня 2010 року також заявив, що також має намір вийти з МАУ в рамках опційної угоди на його купівлю, укладеної з Austrian Airlines. Поки цей опціон не реалізований.

За інформацією українських ЗМІ, покупцем всіх недержавних пакетів виступає колишній акціонер і генеральний директор "Аеросвіту" Арон Майберг, хоча офіційне підтвердження цієї інформації відсутнє.

Нарешті, восени про плани продати держпакет заявив і Фонд держмайна, який включив МАУ в перелік об'єктів для приватизації в поточному році.

Відповідно до українського законодавства, ФДМ спочатку повинен запропонувати держпакет нинішнім акціонерам авіакомпанії, оскільки вона є ЗАТ. На минулому тижні Фонд вже оголосив конкурс з відбору оцінювача держчастки в авіакомпанії.

Проти закритого продажу виступає підконтрольна групі "Приват" (співвласник - Ігор Коломойський) авіакомпанія "Дніпроавіа". Недавно вона увійшла до стратегічного альянсу "Українська авіаційна група" разом з авіакомпаніями "АероСвіт" і "Донбасаеро", який таким чином став найбільшим гравцем на ринку.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1018 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ