Чт, 2024-04-25, 22:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 24 » Генпрокуратура вирішила не саджати Тимошенко
18:27
Генпрокуратура вирішила не саджати Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Генпрокуратурі поки що не бачить потреби в арешті Юлії Тимошенко, але можуть вдатися до цього заходу в майбутньому. Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, передає "Інтерфакс-Україна".

- ГПУ завершила розслідування газової справи і пред'явила Тимошенко звинувачення
- Генпрокурор Пшонка розповів послам США та ЄС про Тимошенко
- Біля Генпрокуратури мітингують прихильники Тимошенко
- Експерт: Тимошенко не заарештують, аби не ускладнювати відносини із Заходом
- Політики Європи засуджують затримання Тимошенко, а Яценюк обіцяє йти в народ після її арешту
- Тимошенко затримали прямо під час допиту в ГПУ за зрив слідчих дій

"У зв’язку із системним невиконанням Тимошенко процесуальних рішень слідчого та систематичних зривом слідчих дій, судом було ухвалено рішення про затримання Тимошенко і доправлення її до суду для зміни запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту", - повідомив Кузьмін.

"Таке рішення суду дійсно є, і воно може бути виконано", - запевнив він.

При цьому "на сьогоднішній день немає потреби в арешті Тимошенко", вважає Кузьмін.

"Арешт Тимошенко був би можливий, якби вона зірвала слідчі дії. Оскільки Тимошенко і її захисник все ж таки сьогодні добровільно прийшли до слідчого, і спокійно беруть участь у слідчих діях, необхідності в її арешті немає. Тому її не арештують", - заявив заступник генпрокурора.

"Слідчий випустить її сьогодні відразу ж по закінченні слідчих дій", - заявив Кузьмін.

У той же час він припустив, що відповідна санкція буде використана проти Тимошенко в майбутньому, якщо вона тягнутиме з ознайомленням з матеріалами справи.

ГПУ завершила розслідування газової справи і пред'явила Тимошенко звинувачення

Генпрокуратура завершила розслідування щодо газових контрактів укладених Юлією Тимошенко у 2009 році. Про це заявив Ренат Кузьмін на брифінгу у вівторок.

"Фактично розслідування цієї кримінальної справи завершено", - сказав він.

За його словами, Тимошенко вже пред’явлено звинувачення у справі.

Кузьмін нагадав, що їй інкримінують перевищення влади та службових повноважень, що в підсумку завдали шкоди державі в особливо великих розмірах.

Відповідаючи на питання про те, чи є в звинуваченні формулювання "державна зрада", він сказав: "мова про державну зраду не йде".

Заступник генпрокурора вчергове наголосив, що необхідності арештовувати Тимошенко зараз немає, і спрогнозував, що найближчим часом справу буде передано до суду.

"На сьогодні існує норма закону, яка дозволяє слідчому не застосовувати арешт, а судовим рішенням обмежити термін ознайомлення з матеріалами справи. Якщо обвинувачений або його захисники затягуватимуть процес розгляду справи, то слідчий вимушений буде звернутися до суду, і в судовому порядку обмежити ці терміни", - попередив він.

Кузьмін звернув увагу, що зазвичай кримінальні справи розслідуються швидше, ніж з ними знайомляться.

"Ця справа нараховує близько 8 томів, і за існуючою практикою ознайомитися з нею кваліфіковано і якісно можна впродовж одного робочого тижня, максимум двух", - сказав він.

Генпрокурор Пшонка розповів послам США та ЄС про Тимошенко

24 травня генеральний прокурор Віктор Пшонка зустрівся з послами США та ЄС, де розповів про справу Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зокрема, Пшонка зустрівся з послом США – Джоном Теффтом, Федеративної Республіки Німеччини – Гансом Гаймзьотом, заступником посла Великобританії Джудіт Маргарет Гардінер, заступником Посла Франції Мікаелем Ру, послом Італії П’єтро Джованні та його заступником Джузеппе Фіноккьяро, тимчасовим повіреним у справах Республіки Польща Яцеком Антосом, Послом Румунії Корнелом Іонеску, заступником посла Угорщини Міклошем Мороцем, заступником Посла Швеції Мортеном Енбергом.

На зустрічі був присутній Голова представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра та його асистент – Мікаел Лінкбо.

Крім того, на брифінгу перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін додав: "Генеральний прокурор провів зустріч з послами провідних країн світу… Те, яке значення надається цій справі, наскільки вона політизована, те, яке значення цій справі надають європейські інституції, цим була й обумовлена зустріч".

Біля Генпрокуратури мітингують прихильники Тимошенко

Навпроти входу до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, де перебуває на допиті Юлія Тимошенко, розпочався імпровізований мітинг за участю народних депутатів України, членів фракції "БЮТ-Батьківщина".

На мітингу по черзі виступають Олександр Турчинов, Володимир Бондаренко, Олександр Сочка, Віталій Чудновський, Олена Бондаренко та інші депутати.

Прихильники партії "Батьківщина" перекрили під'їзди до будівлі Генпрокуратури автомобілями. Крім того, навпроти входу до будівлі стоїть машина з гучномовцями. В мітингу беруть участь понад сто прихильників із прапорами ВО "Батьківщина", вони періодично скандують: "Свобода Юлі!".

Експерт: Тимошенко не заарештують, аби не ускладнювати відносини із Заходом

Влада України не наважаться заарештувати Юлію Тимошенко, аби не ускладнювати відносини із партнерами на Заході. Таку думку висловив польський аналітик Гжегож Громадський, передає УНІАН.

"Важко уявити, що влада хотіла би собі класти аж таку велику проблему на голову", - сказав він.

Експерт відзначив, що політики західних держав дуже негативно ставляться до переслідування владою опозиційних діячів, й арешт Тимошенко погіршив би взаємини України як з Євросоюзом, так і США.

Громадський зауважив, що європейські політики усвідомлюють, що Тимошенко, очолюючи уряд, не діяла на 100%, згідно з національним законодавством, але водночас не вірять, що вона брала участь в якихось мегааферах.

"Це дуже делікатна лінія, по якій зараз йде влада (у справі проти Тимошенко)", - відзначив він.

Аналітик також висловив здивування, що це питання порушується напередодні планованого візиту Президента України Віктора Януковича до Польщі.

За його словами, Януковичу, котрий братиме участь в саміті Президентів Східної Європи, на який приїде теж Президент США Барак Обама, в кулуарах доведеться відповідати на запитання щодо справи Тимошенко.

"Не розумію, чому власне зараз. Не бачу події в Україні, яка б наказувала діяти швидко", - сказав він.

Як відомо, у вівторок, 24 травня, Тимошенко прибула в 10:00 до ГПУ на допит, після чого з’явилися повідомлення про її можливий арешт.

Печерський райсуд Києва ухвалив затримати Тимошенко "для проведення слідчих дій", оскільки раніше вона, за твердженням слідства, ухилялася від них.

"Є постанова Печерського суду про затримання й її доставку до суду для можливого обрання запобіжного заходу, але воно ще не реалізовано слідчим", - сказав прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 906 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ