Ср, 2024-04-24, 23:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 6 » Геронтолог продовжить життя людини до 150 років
19:22
Геронтолог продовжить життя людини до 150 років
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Старіння можна вважати переможеним: людина, якій судилося дожити до 150 років, уже народилася. Не мине й 20 років, як народиться той, хто проживе і тисячу років. З таким сміливим прогнозом виступив британський геронтолог Обрі Де Грей, науковий керівник розташованої в американському штаті Каліфорнія організації SENS (Strategies for Engineered Negligible Senescence), яку він заснував 2009 року.

"Я б сказав, ми з імовірністю 50 на 50 можемо привести старіння до того, що я назвав би визначальним рівнем медичного контролю, і зробимо це приблизно через 25 років", - сказав він в інтерв'ю, яке дав агентству Reuters, готуючись до лекції, яку збирався читати в Академії наук Британського королівського інституту, передає NEWSru.com.

"Визначальним рівнем медичного контролю я б назвав такий, якого ми сьогодні вже досягли при боротьбі з більшістю інфекційних захворювань", - уточнив доктор Де Грей.

На його думку, в найближчому майбутньому люди будуть приходити до лікарів для регулярного "техобслуговування", яке включатиме в себе генну терапію, заміну стовбурових клітин, імуностимуляцію і низку інших складних медичних заходів. Тим самим вони будуть зберігати хорошу фізичну форму.

За словами геронтолога, старіння - це просто накопичення різних пошкоджень на клітинному і молекулярному рівні, яке відбувається в тілі людини за все його життя. Важливо лише усувати ці пошкодження, поки вони не наберуть критичної маси, ставши патологією, зазначив Де Грей.

Середній вік людини зростає вже зараз - щороку він зростає на три місяці. За даними експертів, до 2030 року близько мільйона жителів Землі досягне 100 років.

Але інші дослідники менш оптимістичні: вони вважають, що цю тенденцію може підкосити масове ожиріння, яке тепер спіткало населення не тільки передових, а й країн, що розвиваються.

Ідеї доктора Де Грея, звичайно, можуть здатися занадто сміливими, і ще в 2005 році дев'ять великих вчених гнівно затаврували викладки Де Грея як "псевдонауку", і журнал Массачусетського інституту технології запропонував 20 тисяч доларів будь-якому молекулярному біологу, який доведе, що теорія Де Грея є "настільки хибною, що негідна наукового обговорення", проте цей приз поки ніхто так і не отримав.

Тому доктор Де Грей продовжує роботу. Зокрема, він намагається переконати скептиків, що за допомогою його теорій людство не перетвориться на збіговисько старезних старих. "Справа зовсім не в тому, щоб продовжувати немічну старість - а в тому, щоб не допускати хвороб, викликаних похилим віком", - стверджує він. Всю шкоду, яку отримує людське тіло з віком, він розподілив на сім категорій, для кожної з яких розробив способи запобігання шкоди.

За деякими з цих напрямків наука просунулася вже далеко вперед - наприклад, у справі вирощування стовбурових клітин. А от для запобігання та лікування серцево-судинних захворювань належить зробити ще дуже багато, хоча наука і рухається в правильному напрямку.

Захворювання серця, що викликають його зупинку і інфаркти, провокуються накопиченням певного роду "молекулярних відходів" - тих продуктів метаболізму, які наш організм не в змозі розщепити або вивести, вказує Де Грей. Тому треба знайти спосіб, як все ж добитися їхнього виведення з організму.

У випадку, якщо регулярне "техобслуговування" людини для запобігання його старіння буде налагоджено, наголошує доктор Де Грей - теоретично людина зможе жити вічно.

Раніше науковці прогнозували, що до 2070 року очікується і поява технологій, що дозволяють уповільнити старіння людини. Експерименти на тваринах і комах показали, що 30-відсоткове продовження життя можна забезпечити за рахунок "обмеження в калоріях" на ті ж 30%.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 986 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ