Пт, 2024-03-29, 00:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 21 » Грищенко запевнив, що Україна залишається партнером НАТО і надалі співпрацюватиме з альянсом
09:31
Грищенко запевнив, що Україна залишається партнером НАТО і надалі співпрацюватиме з альянсом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Після проголошення позаблокового статусу Україна залишається важливим партнером НАТО і продовжуватиме брати участь в операціях альянсу, заявляє міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Важливо, що Україна після проголошення позаблокового статусу сприймається і буде важливим партнером НАТО, з ким альянс готовий вести політичний діалог і продовжувати ті програми співпраці, напрацьовані раніше і які ми тільки збираємося робити ефективнішими і більш направленими на вирішення як завдань реформування українських Збройних сил, так і за іншими напрямами взаємодії", - сказав міністр в суботу в Лісабоні за наслідками участі в саміті НАТО по Афганістану, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами глави МЗС, в ході засідання українська сторона підтвердила, що Київ братиме, хоча і обмежено, "участь в забезпеченні допомоги Афганістану медиками, фахівцями із знищення саморобних вибухових пристроїв, саперів". "Це є теж важливим внеском в загальне зміцнення глобальної безпеки і стабільності у світі", - підкреслив Грищенко.

Міністр зазначив, що позаблоковий статус "не обмежує Україну відносно того, щоб брати участь в миротворчих операціях, вести наочний політичний діалог з альянсом, в проведенні тих учень, спільних заходів, які на сьогодні складають важливу основу для подальшого удосконалення діяльності не тільки Збройних сил, але і інших структур, які відіграють важливу роль у забезпеченні нашої безпеки".

За словами Грищенка, в ході засідання НАТО з афганського питання союзники по альянсу і країни, що беруть участь в цій операції, розглянули питання подальшої стабілізації в цій країні, включаючи передачу відповідальності за проведення операцій, забезпечення стабільності і безпеки в країні афганським збройним силам.

В ході обговорення цього питання були визначені тимчасові рамки для переходу від забезпечення безпеки до "реального зміцнення економіки і зростання мінімальних економіко-соціальних стандартів в цій країні".

Як повідомлялось, через рішення України про неактуальність вступу до НАТО, питання членства Грузії винесено окремим пунктом.

У липні президент Янукович підписав закон, який передбачає, що основним принципом зовнішньої політики країни "є дотримання Україною політики позаблоковості, що означає неучасть України у військово-політичних союзах".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 932 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ