Пт, 2024-04-26, 08:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 28 » Грузія зараз найбезпечніша країна в Європі, вважає Саакашвілі
10:53
Грузія зараз найбезпечніша країна в Європі, вважає Саакашвілі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Грузія зараз найбезпечніша країна в Європі і у нас в чотири рази менше злочинності, ніж в Україні, а мітинги були спеціально, щоб провокувати заворушення, заявив журналістам президент Грузії Михайло Саакашвілі. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

"Вони (опозиціонери) були спеціально, щоб провокувати заворушення ... є чіткий запис, що вони повинні були викликати жертви, вони самі говорили про це ... це зараз на всіх телеканалах іде у нас і на міжнародних теж ... вони свого домоглися, були жертви ... Позавчора Євросоюз опублікував результати свого опитування ... Грузія зараз найбезпечніша країна в Європі ... у нас в 4 рази менше злочинність, ніж в Україні", - зазначив президент Грузії.

"Багато хто з протестувальників були колишніми поліцейськими, яких звільнили після революції троянд ... ці люди виходять на вулиці, коли є можливість попротестувати", - сказав він.

"Зараз це маленька групка людей (опозиція), яка прямо фінансується з Москви ... прямо виконує чітко замовлення ФСБ ... теперішній уряд Грузії має солідну підтримку ... зараз ступінь довіри до поліції - 87%", - заявив Саакашвілі.

У ніч проти четверга поліція розігнала прихильників Ніно Бурджанадзе, присутніх на проспекті Руставелі, де мав пройти парад на честь Дня незалежності Грузії. Поліцейські застосовували водомети і сльозогінний газ. За даними грузинського МВС, дві людини загинули і ще 37 отримали поранення. Пізніше МВС Грузії спростувало повідомлення деяких ЗМІ про те, що затримані в ході розгону мітингу в Тбілісі звинувачуються в спробі державного перевороту.

Представники опозиції заявили, що спецназ вночі діяв "нещадно і жорстко", а з боку правоохоронних органів "було застосовано непропорційну силу". За словами Ніно Бурджанадзе, "так не діяв навіть генерал Родіонов" (під час розгону акції в Тбілісі 9 квітня 1989 року радянськими військами).

Про занепокоєння зростанням політичної напруженості в Грузії заявила у четвер Європейська Комісія. У зв'язку з розгоном поліцією мітингу в Тбілісі Євросоюз закликає не застосовувати сили в політичних цілях.

Раніше грузинське МВС розповсюдило аудіозапис, на якому, як стверджується, Ніно Бурджанадзе і її молодший син Анзор обговорюють насильницьку зміну влади. Бурджанадзе поки що не коментувала твердження МВС.

27 травня Міністерство внутрішніх справ Грузії надало новий компромат на опозиціонерів, чию акцію протесту в Тбілісі жорстоко розігнала поліція в ніч проти 26 травня. Влада оприлюднила відео, на якому один з лідерів опозиції, генерал поліції у відставці Гія Учава розповідає про підготовку бойових загонів для організації провокацій і масових безладів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 946 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ